“Am mare incredere in forta si stabilitatea echipei noastre, ar fi bine sa castigam cu cateva goluri, dar daca nu reusim acasa, tot nu este o problema, vom juca la Valcea pentru victoria finala. De fapt asta si conteaza: sa ne calificam mai departe” spune Konkoly Csaba.

Abia a” revenit in ring”, nu putem avea pretentii sa joace la capacitate maxima” completeaza antrenorul, despre Gorbicz.

handball.hu: Cu ce stare de spirit astepteti confruntarea cea mai importanta din acest sezon?

Konkoly Csaba: Meciul de campionat cu Bekescsaba a fost ca o pregatire pentru meciul cu Valcea. Doar ca tempoul trebuie sa fie mai alert. Facand o paralela intre cele doua echipe, Valcea si Bekescsaba, amandoua se bazeaza pe jocul pivotilor, pe de alta parte, amandoua echipele au interi stangaci, chiar daca stilul jucatorilor este diferit. Ne-am folosit de acest meci de campionat pentru a ramane in forma, lucru indispensabil pentru pregatirea meciului cu Valcea, din LC. Sper sa se vada in meciul nostru si forma fizica si strategiea tactica.

handball.hu: Ce putem sti despre forma handbalistelor romance?

K.CS.: Cel mai mare avantaj al lor este ca au multe jucatoare de nationala, si in plus jucatoarele din Ucraina (care au si invins reprezentativa Romaniei, in preliminariile CE!! Acest lucru poate fi si deranjator, dar nu este treaba noastra!!) Ne-a fost un pic mai greu, pentru ca a trebuit sa ne pregatim pentru 10-12 jucatoare, nu pentru 5-6. Si din acest motiv trebuie sa ne concentram mai bine, pentru a reusi tactic ce ne-am propus. Despre evolutia valcencelor din turul 2 al LC, pot evidentia revenirea lui Neagu, iar Vizitiu a venit cu multe goluri, echipa a ajuns in varf, dar spre final a cazut si a suferit infrangerea de la Viborg. Se spune ca trebuie  sa castigi tot timpul, ca sa nu fie nevoie de explicatii ulterior.

handball.hu: Multa vreme nu s-a stiut cine va fi in trupa Valcei…

K.CS.:  Noi am asteptat cu rabdare. Ne-am pregatit si pentru Maier si Pidpalova.

handball.hu: Putem afirma ca Eto Gyor este obisnuita cu semifinalele din LC?

K.CS.: Este o situatie  diferita acum: incepem cu meci acasa. Am aratat ca avem o echipa unita. Sunt intrebat frecvent: cu cate goluri ar trebui sa castigam acasa, ca sa avem liniste la urmatorul meci? Mi-aduc aminte de anul 2002, in LC, cand Fradi a facut egal acasa cu Podgorica, iar in retur, pe teren “strain” a castigat cu 2 goluri. Am mare incredere in forta si stabilitatea echipei noastre, ar fi bine sa castigam cu cateva goluri, dar daca nu reusim acasa, tot nu este o problema, vom juca la Valcea pentru victoria finala. De fapt asta si conteaza: sa ne calificam mai departe.

handall.hu: Ce mai face Gorbicz Anita?

K.CS: Ma bazez foarte mult pe Anita, si in atac, si in aparare. Am si vorbit cu ea, ca sa nu ajungem nerabdatori nici unul dintre noi. Este gata de lupta. Vom vedea cat poate sta pe teren si cu ce eficienta. Abia a” revenit in ring”, nu putem avea pretentii sa joace la capacitate maxima.

11.04.2010
Sursa:www.handball.hu
Corespondent: Oana – Sasz Ilona