OLTCHIM TREBUIE SA FACA PASUL SPRE FINALA, INCA DE LA GYOR! ANUNTA SITE-UL NOSTRU, INCA DE IERI! MAGHIARII PASTREAZA MAI MULTE ARME PENTRU RETUR – ACESTA FIIND, IN OPINIA LOR, MECIUL DECISIV!

PRESIUNEA ESTE ENORMA PE UMERII AMBELOR ECHIPE, INAINTE DE PRIMA DISPUTA DIN SEMIFINALELE LIGII CAMPIONILOR! IAR ANTRENORUL GAZDELOR DE AZI, A ARATAT O STARE DE NERVOZITATE INCA DE LA MECIUL DE MIERCURI DIN CAMPIONAT! SI A CEDAT! DIVULGAND PRIN DECLARATIILE SALE, O PARTE IMPORTANTA DIN PREGATIREA DUELULUI!

CLUBUL MAGHIAR ETO GYOR – SE PARE CA, MIZEAZA TOTUL PE PARTIDA RETUR, DE LA VALCEA, PENTRU A INTRA IN FINALA!

TOATA ROMANIA E ALATURI DE HANDBAL SI OLTCHIM. TIMPUL SE OPRESTE DUMINICA DE LA ORA 18,15! SALA “MAGVASSY MIHÁLY”, IN CARE CAMPIOANA UNGARIEI ESTE NEINVINSA DE MULT TIMP, POATE RAMANE IN ISTORIA DE AUR A HANDBALULUI ROMANESC. ROMANII VOR STRIGA IN ACEASTA SEARA: HAI VALCEA! HAI OLTCHIM! HAI ROMANIA!

De ce mizeaza totul pe partida retur, Gyor-ul ? Si cum incearca calificarea in finala!?Aveti mai jos detaliile.

Totul a inceput miercuri, pentru echipa maghiara. Antrenorul formatiei, era  perfect peregatit, in viziunea sa, pentru primul duel cu Oltchim. Urma sa se bazeze pe echipa sa, fara sa o utilizeze pe Gorbicz, atat in duelul din campionat, cat si in primul duel cu Oltchim, din Ungaria. Dorea sa o pastreze, doar pentru returul de la Valcea! Planurile i-au fost date peste cap, de o evolutie modesta a echipei sale, in prima parte a jocului cu Békéscsaba. A cedat si a aruncat-o in lupta pe Gorbicz! Datorita faptului ca si-a dat seama ca in fata Oltchimului, nu ar avea nici o sansa cu un astfel de joc.

Dar cel mai important lucru l-a dezvaluit ieri. Stiind ca pe propriul teren, avand sustinerea fanilor, echipa sa este foarte puternica, stiind de mai mult timp ca Gorbicz nu va fi apta 100% pentru primul duel cu Valcea, si avand sprijinul necesar la nivel european, a hotarat impreuna cu conducearea clubului, sa MIZEZE TOTUL PE PARTIDA RETUR! Sperand ca pana atunci, jucatoarea lor emblematica sa intre intr-o forma sportiva buna.

Gyorul incearca sa adoarma Oltchimul, cu prima partida si oficialii delegati la ea, chiar de catre conationalul lor Andorka – seful arbitrilor la EHF. Doi francezi – Nordine Lazaar şi Laurent Reveret. vor arbitra azi, partida. Fără îndoială, că unul dintre principalele motive de teamă ale oficialilor vâlceni (cel legat de arbitraj) s-a risipit odată cu delegarea celor doi francezi, despre care probabil că şi antrenorul campioanei României, Radu Voina (care a activat în campionatul din Hexagon), cunoaşte foarte multe lucruri.

Problema intervine insa, la acest meci, asupra delegaţilor din partea EHF, care vor fi germanul Berndt Dugall şi macedoneanul Dragan Nachevski. Bine, dar ce treaba au ei? o sa spuneti?

Cum se stiu deja si „fluieraşii” returului din Sala Traian, aflati imediat! Meciul retur dintre Oltchim Rm. Vâlcea şi Audi ETO Gyor – va fi condus de o brigadă de arbitri din Germania, formată din binecunoscuţii Lars Geipel şi Marcus Helbig, care au oficiat în dese rânduri meciuri ale campioanei României sau ale naţionalei de handbal feminin a ţării noastre. Si stiti foarte bine, ce buni prieteni ai corectitudinii cu Romania, sunt nemtii!

Astfel, germanul Berndt Dugall – delegat la prima partida in Ungaria: va transmite “tot ceea ce este necesar” conationalilor sai arbitrii, pentru mansa retur. Va intrebam pe dumneavoastra, daca este normala delegarea unui observator din Germania, la prima partida si a unei echipe germane la a doua!? Ne intrebam, oare s-au terminat observatorii in Europa!

Drept dovada ca Gyor –ul, se pare ca mizeaza totul pe partida retur, de la Valcea, pentru a intra in finala! este chiar declaratia antrenorului maghiar – Konkoly Csaba: ”Intalnirea de duminica este doar o statie, destinul nostru va fi decis doar dupa meciul  al doilea!!. Echipele se cunosc bine, ba chiar asi spune ca  noi,  avem mai multe teme de casa, deoarece Valcea, poate face mai multe variatii in joc. Nu se stie cine va intra pe teren si trebuie sa ne pregatim pentru 10-12 jucatoare, nu doar  6-7.

“Forta europeana” a Gyor-ului a ajutat sa se pregateasca, foarte bine echipa! Doi arbitrii maghiari au arbitrat primul meci al Romaniei cu Ukraina, inainte cu 2 saptamani de primul joc, din semifinalele LC cu campioana Ungariei. Stiindu-se foarte bine preponderenta jucatoarelor de la Valcea in nationala noastra!

UN SINGUR LUCRU, UITA! OFICIALII DIN JURUL ECHIPEI GYOR: OLTCHIM – ESTE SINGURUL CLUB PROFESIONIST DE HANDBAL DIN ROMANIA!  SI A PREGATIT IN DETALIU SI MAI AMANUNTIT SEMIFINALA! RESTUL E DE PRISOS DE COMENTAT!

Totusi, Valcea trebuie sa faca un meci mare azi la Gyor, pentru a elimina din acesti factori negativi.

Asa cum eurohandbal, a anuntat toata saptamana, Gorbicz nu este vazuta de antrenor, ca o solutie pentru primul meci cu Valcea, chiar daca ea va fi pe banca la acest joc. Punctele tari se anunta a fi Kovacsics (inlocuitoarea lui Gorbicz) si interiul Mavrikova, – principalele marcatoare in acest sezon,  sustinute de o prestatie buna a lui Palinger. La antrenamentul de ieri, Kovacsics a fost titulara postului de centru! Gyor-ul spera la un rezultat strans in partida de azi, astrfel incat sa isi arunce toate armele la retur!

Pe langa apararea noastra, cheia succesului in Ungaria, ar putea fi o evolutie eficienta a extremelor noastre, in ciuda faptului ca, din nefericire pentru noi, extrema Ramona Maier nu va fi apta pentru acest meci, ea suferind de o entorsa la nivelul gleznei. O alta mare surpriza, ar putea fi Pidpalova! Pe langa “celalalte mici detalii, care conteaza!” 🙂

SA SPERAM, CA FETELE NOASTRE VOR FACE UN JOC MARE AZI!

TIMPUL SE OPRESTE DUMINICA DE LA ORA 18,15! NOI ROMANII, STRIGAM CU TOTII: HAI OLTCHIM! UN PROIECT PENTRU ROMANIA!