DUPA PREMIERA PROMOVARII, UNIVERSITATEA RESITA VA FI PENTRU AL DOILEA AN IN LIGA I FEMININ. ESTE O BUNA PERFORMANTA, RESITA FIIND PRIMA ECHIPA CARE PROMOVEAZA SI NU RETROGRADEAZA IMEDIAT, DUPA MULTI ANI.

UNIVERSITATEA RESITA – HCM Buzau 26-23

Una din primele 3 golgetere ale campionatului – Ionela Goran (HCM Buzau), a fost bine pazita azi, de apararea carasencelor, care si-au apropiat victoria in ultimele 10 minute ale intalnirii, chiar daca la pauza conduceau cu 16-10.

Universitatea Reşiţa a obţinut astăzi o victorie importantă în Liga Naţională de handbal feminin. În etapa a 21-a, elevele antrenorilor Florin Pera şi Liviu Viaşu au învins pe teren propriu pe HCM Buzău, una dintre contracandidatele în lupta pentru menţinerea în Liga Naţională. O partidă cu încărcătură deosebită, miza fiind menţinerea în Liga Naţională. Patru formaţii luptă pentru evitarea locului 13, pentru că locul 14 pare a fi acontat de Ştiinţa Bacău, care se gândeşte la viitorul sezon de Divizia A. Universitatea Reşiţa a fructificat astăzi şansa pe care a avut-o şi a învins pe teren propriu pe HCM Buzău, cu 26-23, la pauză 16-10. Consemnăm şi revenirea coordonatorului de joc Claudia Rupa, după accidentarea suferită în meciul cu HCM Baia Mare. După o primă repriză foarte bună, cu studentele la timonă şi cu un portar Paula Teodorescu, în mare formă, a urmat o cădere devenită deja obişnuinţă pentru elevele lui Florin Pera şi Liviu Viaşu. Reşiţencele au semne de slăbiciune mai bine de jumătate de repriză, ceea ce a fost în avantajul buzoiencelor. Diferenţa s-a micşorat, oaspetele au egalat şi au preluat pentru prima oară conducerea în minutul 48, când tabela arăta Universitatea – HCM Buzău 20-21. Finalul a aparţinut însă gazdelor şi cu un minut înainte de fluierul final acestea aveau un avantaj liniştitor de patru goluri. A fost în cele din urmă, Universitatea Reşiţa – HCM Buzău 26-23.

Universitatea Reşiţa – HCM Buzău 26-23 (16-10)

10 aprilie 2010; Sala Polivalentă din Reşiţa, spectatori: 300.

Univ. Reşiţa: Paula Teodorescu, Cristina Bobeică – Mirela Toma (8), Loredana Iancu (5), Mirabela Cricleviţ (5), Anişoara Marcu (4), Laura Roiban (2), Ştefania Lazăr (1), Alexandra Haşegan (1), Claudia Rupa, Renata Bârz, Diana Costin, Simona Duţă, Simina Neag. Antrenori: Florin Pera şi Liviu Viaşu.

HCM Buzău: Alina Iordache – Nicoleta Rusu (5), Ana Maria Stoica (4), Oana Cârstea (4), Alina Hojea (3), Ramona Geana Tomescu (2), Bianca Chelaru (2), Ionela Goran (2), Alina Iordache (1), Bianca Gornistu, Daniela Branişte, Lăcărmioara Roşu, Andra Paraschiv. Antrenor: Ilie Romeo.

JOACA HANDBAL! cu www.arenabanateana.ro – Sursa ta zilnică de informaţii. Sport din Banat si Universitatea Resita