Stiinta HCM Baia Mare – Rulmentul Urban Brasov – 37-28, în tur 26-31

Într-o atmosfera absolut incendiara (polivalenta baimareana a fost aproape plina), Stiinta HCM Baia Mare s-a calificat in optimile Cupei EHF dupa ce a invins cu 37-28 (21-11) echipa Rulmentul Urban Brasov. Cu scorul general 63-59, echipa antrenata de Ioan Baban si Costica Buceschi mereg mai departe, in turul IV al Cupei EHF

Imediat dupa ce aplauzele indelungate s-au stins dupa finalul meciului de cupa europeana dintre Stiinta HCM Baia Mare si Rulmentul Urban Brasov, in turul III de Cupa EHF, a avut loc o conferinta de presa la care au participat antrenorul principal al Rulmentului, Herbert Muller; antrenorul Stiintei HCM, Ioan Baban si directorul sportiv al echipei din Baia Mare, Daniel Kotecz.

Herbert Muller: “Felicit echipa din Baia Mare si publicul care a fost in aceasta seara in polivalenta. A fost o atmosfera incredibila. E absolut superb ca exista locuri in care exista asemenea atmosfera la meciurile de handbal feminin. Am irosit in debutul meciului cateva sanse, am inceput foarte rau jcoul, iar baimarencele ne-au pedepsit prompt pentru aceste greseli. Dar apreciez faptul ca handbalistele mele au luptat in continuare, au crezut in sansa lor si au dovedit ca au caracter, reusind sa puna echipa din Baia Mare in dificultate in cateva randuri. Poarta a fost un mare avantaj pentru Baia Mare, apararea noastra nu a fost prea agresiva. Oricum, eu cred ca a fost un spectacol handbalistic frumos, o pledoarie pentru handbalul feminin din Romania.”

Ioan Baban
: “In primul rand vreau sa-mi felicit jucatoarele. Au dat dovada de un caracter extraordinar, s-au mobilizat exemplar si au demonstrat si azi de ce aici, in Baia Mare, au plecat steagul echipe importante din handbalul feminin european. Cred ca a fost un regal handbalistic. S-a jucat pentru fiecare minge, absolut fiecare actiune a avut importante ei aparte. Am prestat un handbal bun, am inceput partida in forta si cred ca asta a facut diferenta. Eu vreau sa felicit echipa din Brasov pentru taria de caracter de care da dovada. Si vreau sa multumesc publicului din Baia Mare. Publicul din Baia Mare merita asa o echipa. Si asa o echipa merita un public ca si cel din Baia Mare! Suntem fericiti, suntem calificati in primavara europeana si eu mi-as dori sa ajungem cat mai departe pentru ca, sa nu uitam, anul viitor clubul nostru celebreaza 50 de ani de existenta!”

Daniel Kotecz: “A fost un joc spectaculos, care cred ca a placut spectatorilor. Felicit ambele echipe, pentru ca ambele echipe au dat absolut totul in acest meci pentru a-si adjudeca mai departe calificarea in optimile Cupei EHF.”

Autor: Ramona-Ioana POP

Sursa: www.emaramures.ro