Steaua MFA Bucureşti – Energia Tg. Jiu 31-25
Ascultaţi felul incredibil în care i-a transmis precum şi suma promisă lui Vasile Stangă de
Gigi Becali, înainte de finala Cupei Challenge câştigată de Steaua în 2006

În derby-ul inopinat al etapei 7, Steaua a reuşit să treacă de performera etapei trecute – Energia Tg. Jiu, care a reuşit o victorie senzaţională în etapa 6, în faţa lui HCM Constanţa cu 27-25.

O victorie putea aduce pentru ambele combatante măcar un confortabil loc 2 şi o opţiune serioasă pentru participarea în cupa EHF. După un meci în care echipa gorjeană a ţinut echilibrată evoluţia scorului doar în primele 20 minute, când tabela a arătat 9-9, Steaua a tranşat victoria în favoarea ei, imediat după pauză, când scorul a arătat 15-12. Echipa militară s-a distanţat până la 25-17 la jumătatea reprizei a II-a, diferenţa maximă înregistrându-se la scorul de 30-20. Energia nu a făcut un joc rău dar  s-a văzut că echipa gorjeană a resimţit lipsa lui Milan Vukas care trece prin momente de sănătate deosebit de delicate. De remarcat că în ultimele 8 minute Steaua nu a mai marcat decât un singur gol, Energia reuşind să se apropie, chiar dacă partida era deja jucată, până la 6 goluri în final.

Steaua ia astfel o opţiune serioasă pentru ocuparea unui loc de cupă EHF, în ciuda tuturor problemelor: a celor financiare, a faptului că cel mai bun jucător al ultimelor sezoane – Şania, a plecat şi a faptului că terenul propriu le era suspendat în urma hotărârii Comisiei de Disciplină a FRH, după meciul cu Suceava, pentru 2 etape.

Înainte de partida de la Buzău, actualul oficial al Energiei – Vasile Stângă, fost antrenor al echipei militare în ediţia 2005-2006, a povestit pentru iubitorii handbalului prin intermediul Radio Infinit Gorj, felul incredibil în care i-a transmis Gigi Becali precum şi suma promisă cu foarte puţin timp înainte de finala Challenge din 2006, pentru a motiva echipa militară în vederea câştigării trofeului pus în joc, în manşa retur la Bucureşti. Reamintim că, Steaua a reuşit să îşi adjudece trofeul pus în joc atunci, după o dublă manşă foarte echilibrată cu echipa portugheză Sporting Club Horta, încheiată cu rezultatele 21-26 în tur şi 34-27 la Bucureşti.

Ascultaţi aici ce a spus Vasile Stângă despre Finala Challenge din 2006:


Prezentare realizata cu sprijinul:

sponsor4 sponsor3
sponsor2 sponsor1 sigla radio infinitrosu mica