Meciul dintre Universitatea Suceava şi RD Slovan – Sferturi de finala Challenge Cup, va avea loc sâmbătă de la ora 11:00, în sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava si va fi transmis IN DIRECT de TVR3. In tur a fost 31-23 pentru sloveni. Colaboratorul nostru gazetasv.ro, va aduce mai jos, declaratiile din tabara noastra, inaintea partidei: Antrenor Leonard Bibirig, jucatorii Cristian Adomnicai, Florin Acatrinei, Răzvan Gavriloaia si portarul Bogdan Pralea

In incercarea de a remonta diferenta din tur, handbalistii suceveni mizeaza si pe ajutorul divinitatii. Jucatorii pregatiti de Leonard Bibirig sunt increzatori ca pot invinge echipa din Slovenia, insa pentru a obtine si diferenta necesara “studentii” cred ca au nevoie de o minune.

Daca in partida din Slovenia nu a excelat, interul Cristian Adomnicai, isi doreste sa isi ia revansa in meciul de sambata. Pentru a obtine calificarea jucatorul Universitatii spera sa primeasca si un ajutor de Sus.

“Trebuie sa abordam acest meci cu o incredere mai mare decat am facut-o la ei. In sport s-au mai vazut minuni, asteptam si noi una acum inainte de Paste. Noi detinem forta necesara si cunostintele necesare ca sa ii putem bate, insa o diferenta de 8 goluri nu se poate intoarce decat si cu putin ajutor divin. Sper ca minunea sa vina in faza de finalizare, unde mie mi-a mers mai greu in tur”, a declarat Cristi Adomnicai.

Mai optimist in sansele de calificare pare a fi celalalt inter dreapta al Universitatii, Florin Acatrinei.

“Ne asteapta un meci foarte greu tinand cont ca la ei am pierdut la 8 goluri. Cred insa ca printr-o daruire si o concentrare exemplara putem intoarce rezultatul si sa ne calificam”, a spus “Bobiţă”.

Antrenorul Leonard Bibirig spera in continuare la calificarea in careul de asi al Cupei Challenge.

Tehnicianul Universitatii a admis ca dupa partida pierduta la 8 goluri in Ljubljana, sansele sucevenilor s-au diminuat. Chiar si asa, Leonard Bibirig spera ca elevii sai sa intoarca rezultatul si sa ofere astfel un cadou suporterilor suceveni inaintea Pastelui.

“Ca sa obtinem califiarea trebuie sa facem un meci extraordinar. Am trait aceasta experienta ca jucator si imi doresc sa reusesc acest lucru si ca antrenor. Speram sa oferim o bucurie suporterilor si sponsorilor inainte Sfintelor Sarbatori de Paste”, a anuntat Leonard Bibirig.

Leonard Bibirig a anuntat ca echipa sa va incerca sa recupereze treptat handicapul din meciul tur.

“Ataca foarte bine culoarul si nu dau drumul la minge pana nu strang doi adversari. In plus, au faza a doua si contraatacul foarte bune. Speram ca datele problemei sa se schimbe la ora partidei si sa alergam noi mult mai mult decat ei”, a atentionat Leonard Bibirig.

“Cele 8 goluri nu se pot recupera inca de la inceputul meciului. Trebuie sa avem rabdarea necesara si sa lucram cat mai exact pe tot parcursul jocului”, a mai spus antrenorul Universitatii.

Componenţii Universităţii ştiu unde au greşit în primul meci cu Slovan şi speră să fie mai atenţi sâmbătă. Handbaliştii suceveni se bazează totodată şi pe sprijinul publicului de la LPS.

Răzvan Gavriloaia ştie cum poate obţine Universitatea calificarea în semifinalele Challenge Cup: “Fata de meciul din tur este nevoie de o alta atitudine, de mai multa rabdare si de concentrare. Daca reusim sa avem aceste lucruri de partea noastra si sa fim lucizi, eu zic ca putem obtine o victorie suficient de confortabila incat sa castigam. In caz contrar, va fi lupta mare.”

Mai mult concentrare cere şi portarul Bogdan Pralea, care îşi pune speranţe şi în atmosfera care va fi în sală la ora meciului.

“Pentru a ne putea califica trebuie sa practicam un joc mult mai bun in faza defensiva, la limita regulamentului si sa fim mai concentrati pe faza de finalizare. Sper ca sambata sa vina multi spectatori si sa ne sprijine din primul minut pana in minutul 60.”, a anuntat “Moşu”.

Dupa meciul cu RD Slovan de sambata, handbalistii suceveni vor avea cateva zile libere, urmand sa reia antrenamentele la inceputul saptamanii viitoare. Universitatea are programate si doua jocuri amicale, pe 9 si 10 aprilie, in compania divizionarei secunde, CSU Galati, ambele meciuri urmand sa se dispute la Suceava.

Meciul dintre Universitatea Suceava şi RD Slovan va avea loc sâmbătă de la ora 11:00, în sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava. Partida va fi condusă de o brigadă de arbitri din Polonia.

Joaca handbal! cu www.gazetasv.ro si Univ. Suceava