RD SLOVAN – UNIV. SUCEAVA 31-23 (17-12), in sferturile Challenge Cup, prima mansa

Universitatea Suceava pastreaza sanse mici pentru calificarea in semifinalele Cupei Challenge, dupa disputarea primei manse. Handbalistii suceveni au pierdut meciul jucat in aceasta seara la Ljubljana cu scorul de 31-23 (17-12).

Gazdele au preluat initiativa inca din primul minut si au condus pe tabela de marcaj pana la finalul partidei. Dupa primele 15 minute, Slovan conducea la o diferenta de doar doua goluri, scor 9-7. Treptat gazdele si-au majorat avantajul si au reusit sa intre la vestiare la adapostul a cinci goluri, 17-12. Pauza nu a adus nicio schimbare, jocul continuand sa curga in favoarea celor din Ljubljana. Jucatorii lui Boris Denic au continuat sa se distanteze, iar cu 10 minute inainte de final aveau 9 goluri in fata, 28-19. Pe finalul meciului handbalistii suceveni au incercat sa mai recupereze din handicap, insa fara prea multe sanse. Scor final 31-23, iar Universitatea trebuie sa invinga in retur la cel putin 8 goluri.

Statistica partidei pare destul de incurajatoare pentru sloveni in perspectiva returului de la Suceava. Desi au inscris 31 de goluri in poarta “studentilor”, cei de la Slovan considera ca se puteau impune si mai categoric. Pentru suceveni cele mai multe goluri au inscris Mitrea, Bursuc, Adomnicai si Ignat, fiecare cate 4 goluri, urmati de Chirut si Gavriloaia cate 2, Dediu, Dospinescu si Acatrinei trecandu-si numele doar o singura data pe tabela.

Ca si in partidele din campionat, aruncarile de la 7m sunt inca un subiect tabu in tabara suceveana. In meciul din aceasta seara pentru CSU s-au tranformat doar 2 din cele 5 acordate de cuplul grec Tzaferopoulos – Bethmann.

Meciul retur, dintre CSU Suceava si RD Slovan va avea loc sambata, 3 aprilie, de la ora 11:00.

Cealalta reprezentanta a Romaniei in Cupa Challenge, Stiinta Bacau, a pierdut meciul din deplasare cu Sporting Lisabona la 6 goluri diferenta, scor 30-24.

Joaca handbal! cu www.gazetasv.ro si Univ. Suceava