Stiinta Dedeman Bacau – HCM Constanta 30-30 (15-15)

Afluenta mare de spectatori, ieri la Bacau, care au umplut pana la refuz sala din localitate pentru a vedea prima echipa romaneasca, calificata in optimile Ligii campionilor, in cadrul etapei XXII. Cu un portar in zi de gratie – Tevzadze, gazdele i-au tinut la “respect” pe constanteni, in prima parte a jocului, conducand ostilitatile in teren. A fost un meci de echilibru pe toata durata lui, fiecare dintre echipe trecand la un avantaj minim pe tabela, alternativ, insa Constanta parea ca se desprinde in finalul jocului, atunci cand conducea cu 30-28. Nu a fost insa asa! Incurajati puternic de public, gazdele revin pe tabela, si incheie meritat la egalitate, dupa un gol marcat in ultimele 15 secunde de joc de pivotul ucrainean Gurkovskiy.

Rezultat important pentru Stiinta Bacau, care a trecut in clasament in fata Stelei, deoarece din perspectiva Cupei Romaniei, in semifinalele competitiei, poate evita in acest fel Constanta, intalnind Resita lui Omer. Constanta este astfel si mai aproape de un nou titlu de campioana, mai avand nevoie de 1 singur punct din deplasarile de la Steaua si Satu Mare, pentru a fi si matematic, incununata cu laurii de campioni.

MARCATORI:

Stiinta Bacău: portar – Tevzadze (18 intervenţii), Grukovskiy şi Iacob – câte 6g, Moskalenko şi Onyejekwe – câte 5g, Bondar 4g (2 din 7m), Ghiţă 3g, Păunică 1g;

HCM Constanta: portari – Popescu (13 intervenţii), Stănescu (3 int.), Csepreghi 8g, Mureşan 6g, Dimache 3g, Toma 3g (2 din 7m), Sadoveac, Schuch şi Adzic – câte 2g, Buricea, Băiceanu şi Nicolae – câte 1g, Sabou 1g (1 din 7m), Simic.

Restul partidelor etapei XXII, vor avea loc astfel:

vineri: UCM Reşiţa – Dinamo (ora 17.00); sâmbătă: U. Cluj – Poli Timişoara (ora 17.30), Pandurii Tg. Jiu – CSM Satu Mare (ora 18.00); duminică: Minaur Baia Mare – Rom Cri Braşov (ora 14.00). Marţi s-a disputat partida Bucovina Suceava – HC Odorhei, scor 37-29.