Gjeding si Hansen(DAN) sau "Crima cu Premeditare" de la Spania - Romania, CM China 2009  AM DEVENIT INCREZATORI IN PERFORMANTELE CE LE POATE ADUCE HANDBALUL, PENTRU ROMANIA! AVEM SPERANTE PENTRU SI MAI MULT?!

SA NE PREGATIM SI SA NE ASTEPTAM LA ORICE!!!…Arbitrii Jürgen Rieber si Holger Fleisch (43 ani – Ostfildern/ 44 ani – Nürtingen) vin la BUZAU!

Cupele europene au oferit un dublu duel romano-maghiar, al campioanelor celor doua tari, in fazele inalte ale competitiilor, atat la masculin cat si la feminin, HCM Constanta si Oltchim, intalnind echipe din tara vecina, pe Veszprem si Gyor.

Primul examen pentru handbalul romanesc este programat la acest sfarsit de saptamana, cand campionii nostrii la masculin – HCM Constanta, intalnesc in prima mansa a optimilor Ligii Campionilor pe Veszprem. Chiar daca dobrogenii pleaca din postura echipei cu sansa a doua (calificati de pe locul 4 din grupa, in vreme ce adversarii au fost locul 1 si joaca returul acasa), lumea handbalului a fost de parere ca, mai bine de atat nu se putea, la tragerea la sorti. In urna au fost echipe si mai puternice, ca THW Kiel si BM Ciudad Real, in fata carora, probabil ca nu aveam nici o sansa. In urma jocului foarte bun prestat de campionii nostrii in grupe, am inceput sa avem incredere in potentialul lui HCM, iar in urma tragerii la sorti, sperante!! pentru un nou spectacol surpriza oferit de dobrogeni – calificarea intre cele mai bune 8 echipe din Europa (chiar din lume). Conform voturilor  de pana acum, date de iubitorii handbalului de la noi, la intrebarea privind calificarea Constantei, parerile sunt sensibil egale, dar important este ca lumea a inceput sa aiba incredere, in baietii de la malul Marii Negre, in capitanul Romaniei, Toma Laurentiu – al doilea golgeter al competitiei cu 71 goluri inscrise, la 5 lungimi de prima pozitie, in forma de moment si /sau moralul echipei.

In urma evenimentului tragic petrecut in tara vecina, anul trecut cu sportivul nostru, se vorbeste de o apropiere intre romani si maghiari, cel putin la nivelul handbalului. Insa de fiecare data cand a existat posibilitatea ca noi sa avem ceva de pierdut, am pierdut! Vezi cazul Oltchimului, cu Gyor, din anii trecuti, cand am avut de pierdut datorita  non-combatului campioanei din Ungaria, care nu s-a sfiit sa piarda, cand in mod normal nu se putea intampla acest lucru! Vorba aceea, competitia dintre cele 2 tari, este competitie!

Am atras atentia pe timpul CM feminin din China, poate hazardat atunci, ca Romania ar putea intra in jocurile de culise ale competitiei. Insa am avut dreptate, dupa partida Spania – Romania, vis-a-vis de prestatia celor doi danezi din imagine (carora nu merita sa le mai pronuntam numele) fapt confirmat si de Presedintele arbitrilor de la EHF, maghiarul – Sandor Andorka, care ne-a transmis ca poate “Intelege reactia noastra!” dupa acel meci, in ciuda faptului ca nu a facut parte din comisia oficiala a mondialului. Prestatia tricolorelor la acel turneu final, a dezamagit crunt,  insa! dar danezi nu au mai calcat pe la noi de mult timp!

Am ajuns acum, intr-o situatie asemanatoare. E vorba, de a face rezultate si performanta, iar un rol important in handbal, il spun psihologii,  pe langa  exprimarea in teren a echipelor, il au si arbitrii, la meciuri echilibrate, intre 2 echipe cu valori sensibil egale.  “Cine se adapteaza mai repede si mai bine la stilul celor care conduc partida”, au numai de castigat spunea arbitrul nostru – DINU, nu in urma cu multa vreme. Iar EHF-ul a delegat pentru meciurile Constantei cu Veszprem, o echipa germana – tur si una austriaca – retur.

Asa cum noi am avut cazul Aihan Omer, nemtii au si ei, cazurile!! lor: THW Kiel, arbitrii Frank Lemme and Bernd Ullrich si … arbitrii care vor conduce prima mansa din optimile Ligii campionilor, de la Buzau!! ne-a anuntat un colaborator de-al nostru. Imediat ne-am informat…

Arbitrii Jürgen Rieber si Holger Fleisch (43 ani – Ostfildern/ 44 ani – Nürtingen), au fost delegati pentru a conduce partida tur de catre federatia Europeana. Interesant este, ca in urma ceva timp, ei au anuntat EHF ca la o partida feminina din cadrul CL s-a incercat sa se vina asupra lor cu presiuni, gen “valiza”.
In urma reactiei lor, EHF a avut o interventie foarte interesanta, la aceea vreme: cei doi arbitrii au fost…OPRITI, temporar de la delegarile partidelor din CL!

Premergator respectivului caz, a fost un altul al arbitrilor nemti, si anume al lui Frank Lemme si Bernd Ullrich. Acesta a fost total opus fata de cel al oficialilor care vor venii la Buzau. Ei au fost suspendati pentru 5 ani din competitiile internationale, datorita unor serioase comportari neacdecvate, fiind gasita asupra lor o suma consistenta – 50.000 Euro,  nejustificabil de mare, la intoarcerea de la un meci din LC – Rusia, atunci cand au fost controlati pe aeroport.

Intrebarea care se pune acum: cine este cea mai corecta dintre cele doua brigazi de arbitrii? Evident ca cea care va oficia duminica la meciul nostru! Nu?!

Insa, lasam la latitudinea dumneavoastra sa puneti in balanta aceasta delegare. Dar oare nu suntem noi sortiti, sa ni se ofere tot ce este “cel mai corect” pe lume?

Performanta echipei din Constanta, prin joc si daruire, obtinuta penru prima data de o echipa romaneasca, in Liga Campionilor, este una meritorie! in conditiile actuale din Romania! (vezi aici faptul ca echipa joaca la Buzau, datorita faptului ca guvernul “depune” eforturi consistente pentru a “sprijinii” sportul – nici Oltchim nu ar avea dreptul sa dispute Finala LC la Valcea, in situatia pe care ne-o dorim cu totii, daca ar ajunge aolo). Dorinta baietilor de la Marea Neagra, este de a creste in continuare in performanta, iar asta arata profesionalism. Si se si pregatesc pentru acest lucru, incheind in aceasta saptamana prelungirea contractelor lui Popescu si Csepreghi.

Sa speram ca cel mai bun! si doar cel mai bun, din aceasta dubla intalnire Constanta – Veszprem, va merge mai departe! Constanta vrea! Noi la fel. Cu toate ca, e greu de crezut ca putem elimina o castigatoare de grupa din LC.  Nu ramane, decat sa speram ca daca putem si avem valoare pentru asta, sa fim lasati sa o si facem! Macar acum – ca tot o sa se vorbeasca din nou, de nefericitul caz a lui Cozma, care s-a intamplat in Ungaria.

De aceea “ii rugam” pe  constanteni sa “AVETI GRIJA LA EI!” iar pe distinsii nostrii oaspeti din Germania sa “NU FACA CA EI!” (ex. danezii din filmul – Crima cu premeditare, premiera avand loc, anul trecut in decembrie, la CM China). Deoarece spectatorii ce vor fi prezenti, in numar mare la sala si in fata micilor ecrane, doresc sa vada spectacol sportiv, iar Constanta sa stie cu adevarat, daca impreuna cu proiectul ei handbalistic, a sosit deja momentul sau ce anume mai trebuie sa faca, pentru a intra in primele opt team-uri din lume. Si asta, in primul rand, pentru ca “TOTUL ESTE DOAR UN JOC!”

P.S. Pentru dubla mansa din semifinalele Ligii Campionilor la feminin, dintre Oltchim si Gyor, arbitrii care vor oficia, nu erau stabiliti pana la inchiderea editiei.