Nemaicontand decat pentru statistica, cele 2 echipe avand asigurate, locurile in clasament si calificarea in semifinalele Ligii Campionilor, VIBORG HK – OLTCHIM RM. VALCEA 33-26 s-a jucat pentru spectatori, pentru frumusetea handbalului. Dupa Larvik – Krim Ljubliana 30-23, jucat sambata in cealalta grupa, s-au stabilit si semifinalele Ligii campionilor, de care tot vorbim, de ceva vreme:

Viborg Handbold Klub AC /DAN vs Larvik HK /NOR

Győri AUDI ETO KC /UNG vs C.S. Oltchim Rm. Valcea /ROM

Meciurile se vor juca in 10-11 Aprilie 2010 (turul)  17-18 Aprilie 2010 (returul). Prima mansa se va desfasura pe terenul echipelor trecute primele, adica locurile 2 la sfarsitul grupelor Ligii Campionilor, conform noului regulament, impus de EHF, din acest sezon.

A fost o victorie pentru noi, pentru linistea noastră. Suntem pregătiţi pentru semifinale împotriva lui Larvik“, a declarat antrenorul Jakob Vestergaard – Viborg, dupa jocul cu Oltchim, conform site-ului EHF, destinat competitiei.

Apararile au lasat garda jos si astfel s-au putut vedea multe goluri frumoase. La gazde, romanca Cristina Varzaru a reusit 10 goluri impotriva lui Oltchim, fiind pe pozitia a 3-a in topoul golgeterelor Ligii campionilor – cu cele  68 goluri reusite pana acum, pozitie pentru care se bate cu norvegianaca Heidi Loke (Larvik), care are 67 goluri inscrise. De la echipa noastra s-a remarcat, in prima repriza – Galca, ea reusind in total 6 goluri, pe parcursul jocului, iar de la daneze si Bojana Popovic, aceasta reusind sa inscrie 9 goluri.

Antrenorul Radu Voina, a facut multe schimbari pe parcursul meciului, astfel incat echipa noastra sa joace in mai multe formule, pentru pregatirea semifinalei cu Gyor, deja stiute. A jucat mult cu ucraineanca Shymkute, pe centrul atacului nostru, iar aceasta nu a facut un joc rau, fiind schimbata apoi de Han, care nici ea nu a dezamagit. Ramona Maier si Cristina Neagu, nu au facut deplasarea.

Urmeaza marele meci, in dubla mansa cu Gyor! Si depasirea rezultatului obtinut anul trecut de echipa noastra?!

Marcatoare Oltchim Rm. Valcea:

Stanca 6 goluri, Vizitiu 4, Lecusanu 3, Gatzel-Han 3, Manea 3, Nechita 2, Fiera 2, Shymkute 2, Puscasu 1.