Melinda Geiger www.hcmbaiamare.ro

HCM BUZAU – HCM BAIA MARE 23-24 (12-11)

Secundul Costică Buceschi şi-a condus echipa spre o victorie importantă, care duce Baia Mare, tot mai aproape de cupele europene. In schimb, infrangerea suferita de gazde, arunca HCM Buzau intr-o lupta apriga pentru evitarea retrogradarii. Rapid a egalat-o la puncte, iar programul din urmatoarele etape nu o avantajaza deloc, nici fata de Brasov, nici fata de Resita.

Ştiinţa HCM a obţinut a şasea victorie din deplasare în acest sezon, 24-23 (12-11) în partida cu HCM Buzău, şi ocupă locul 4 în clasamentul Ligii Naţionale. Deşi au plecat în această deplasare doar cu antrenorul secund Costică Buceschi, principalul Băban fiind bolnav, jucătoarele băimărene au câştigat două puncte preţioase în Sala “Romeo Iamandi” şi îşi păstrează şansele de a termina campionatul pe un loc care să le asigure o nouă participare în cupele europene.

După un start echilibrat (5-5 în minutul 10), gazdele reuşesc să se desprindă pentru prima dată la două goluri diferenţă la jumătatea primei reprize, scor 7-5. Urmează 6 minute excelente pentru băimărence, care punctează de 4 ori consecutiv (7-9). Încurajată frenetic de publicul local, echipa din Buzău reuşeşte egalarea în minutul 25 (9-9) şi pleacă la vestiare cu avantaj de un gol (12-11).

După pauză, echipa antrenată de Romeo Ilie conduce ostilităţile şi se desprinde la 3 goluri (21-18) în minutul 50. Tehnicianul băimărean Costică Buceschi face câteva schimbări inspirate şi oaspetele egalează la 22. Mai mult, Ştiinţa HCM preia conducerea şi are avantaj de două goluri pe tabela de marcaj cu 2 minute înainte de final, scor 22-24. Ultimele secvenţe ale partidei se joacă cu garda jos. Gazdele punctează pentru 23-24, apoi reuşesc o intercepţie cu 25 de secunde înainte de final, au şansa egalării, însă contraatacul finalizat de Rusu se încheie cu o intervenţie salvatoare a portarului Mihaela Popovici şi băimărencele pleacă acasă cu ambele puncte puse în joc.

Rudics - www.hcmbaiamare.ro

HCM Buzău – Ştiinţa HCM 23-24 (12-11)

Sala sporturilor “Romeo Iamandi” – circa 1.000 spectatori.
Arbitri: Marius Barcan – Ştefan Ciurea (Craiova).

HCM Buzău: Iordache A. Lipan 6 (2), Goran 5 (2), D. Branişte 3, Stoica 3, Horjea 2, Cârstea 2, Geană 1, Rusu 1, Chelaru. Antrenor: Romeo Ilie.

Ştiinţa HCM: Cetăţeanu, Popovici – Geiger 6 (2), Rudics 6, Mihai 5, Klimek 4 (2), Cr. Pop 2, Kovacs 1,  C. Buceschi, A. Amariei, Dobromir, Tătar. Antrenor: Costică Buceschi.

Aruncări de la 7m: 5-5 (transformate 4-4, au ratat Chelaru, respectiv Geiger).
Minute de eliminare: 4-2.

JOACA HANDBAL! cu www.hcmbaiamare.ro