In preliminariile pentru Campionatul European din decembrie 2010, infruntam azi, ora 18:00, la Zaporoje, formaţia Ucrainei, în derby-ul Grupei I.Din pacate, cea mai buna nationala a Romaniei nu va putea fi urmarita LIVE, partida nefiind televizata, datorita dezinteresului televiziunilor ucraineene. Marina Vergeliuk – Krim Ljubljana si cele 3 componente ale Oltchimului – interii Anastasia Pidpalova, Olga Vasciuk  si centrul Regina Symkute, sunt principalele puncte tari ale adversarului, care are o echipa destul de puternica.

Echipa noastra, este calificata (chiar daca nu matematic) la turneul final. Ea se afla la egalitate de puncte -4, cu Ucraina, dar are un golaveraj superior dupa primele jocuri din grupa de calificare. Ambele echipe au invins pana acum, Elvetia si Portugalia, celelalte adversare. Primele 2 echipe din clasament, la sfarsitul preliminariilor, se califica la turneul final gazduit de 2 tari nordice: Danemarca si Norvegia.

Antrenorul Radu Voina a anuntat lotul echipei nationale feminine a României pentru derbyul grupei, programata in dubla mansa cu Ucraina, in 31 martie (la Zaporoje) şi 3 aprilie (la Buzău – ora 12 IN DIRECT PE DIGISPORT), dar a facut o modificare, datorita accidentarii lui Ramona Maier, chemand-o pe Ada Nechita.

Pentru cele doua jocuri, echipa noastra va avea urmatoarea componenta:

Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu – portari; Oana Manea, Ionela Stanca, Iulia Puşcaşu, Adina Fiera, Cristina Neagu, Narcisa Lecuşanu, Patricia Vizitiu şi Ada Nechita – in locul lui Ramona Maier, accidentatata (de la campioana Oltchim, toate);

Cristina Vărzaru (Viborg);

Aurelia Brădeanu (ETO Gyor);

Carmen Amariei (FCK Handbold);

Florina Bârsan Chintoan si Nicoleta Dincă (Jolidon Cluj);

Ada Moldovan (HC Dunărea Brăila).