Minaur Stiinta CSM Baia Mare – HCM Constanta 28-32 (13-19)

In aceasta seara, Minaur Stiinta CSM Baia Mare a intalnit HCM Constanta, in ultimul meci al etapei 20. Scor final 28-32, dupa ce – la pauza – scorul a fost 13-19. Chiar daca nu sunt platiti de o groaza de timp, jucatorii baimareni au aratat din nou  ca sunt redutabili pe teren proriu. O sala polivalenta aproape plina, in care – in anumite momente – s-a simtit atmosfera de candva de la Minaur. O sala care si-a inconjurat echipa cu dragoste, demonstrand (a cata oara?!) ca acest oras iubeste si are nevoie de legenda Minaur. Meciul de debut pentru Florin Mironescu in postura de antrenor principal cu echipa, ce a fost aplaudata la scena deschisa de spectatori, la final de partida. Baimarenii Csepreghi si Sabou, au inscris impreuna 14 goluri, in poarta Minaurului. Asoltanei 9 si Bondar 7, au fost principalii artizani ai spectacolului din partea gazdelor

Prima repriza apartine cu certitudine constantenilor. Ei au initiativa deschiderii scorului, ei se desprind copios, mergand pana la 10 goluri in min. 22, cand tabela arata 7-17. In min. 23, Dimache este eliminat, iar constantenii suplinesc absenta din atac cu portarul Popescu. Minauristii mai recupereaza ceva din handicap spre final de meci si se apropie: 13-19 la pauza. In repriza secunda, constantenii se relaxeaza, iar Minaur reuseste ceva ce de mult timp nu am mai vazut: sa creada in sansa lor, chiar daca aveau in fata o echipa de optimile Ligii Campionilor. Se apara cu indarjire, iar in atac Bondar si Asoltanei (care nu numai ca a dat 9 goluri, dar a dat 9 goluri frumoase) gasesc solutiile de finalizare. In min. 35, Minaur se apropie la 18-21, iar principalul Constantei intra in priza. Trei goluri consecutive ale baimarenilor arunca in min. 41 tribunele in aer: 21-23 si parca si cel mai sceptic minaurist din public incepe sa se intrebe “cum ar fi daca”… Bondar si Asoltanei “comit” dubla care apropie Minaur la un singur gol distanta: 23-24 (min. 44). Spectatorii fierb. 24-25 (min. 46), 25-26 (min. 47). Minute care prind echipa baimareana pe val, iar minunea pare atat de aproape a se intampla din nou pe semicercurile baimarene. Din nefericire intervin Csepreghi (baimarenii Constantei au dat impreuna 12 goluri) si Dimache si diferenta creste din nou: 25-29 (min. 51). Pentru Minaur e prea tarziu sa mai schimbe soarta meciului, cata vreme ii are in fata pe titratii constanteni, care isi numara cu atentie pasii catre titlu.

MINAUR BAIA MARE: Irimus (2 interventii), Viman (8, inclusiv doua aruncari de la 7m), Asoltanei 9, Bondar 7 (1 din 7m), Stamate 5 (1), Varady 3, Sas 2, Pop 1, Mihai 1, Musteata, Buciuman, Vasile, Popescu, Campan. Antrenor: Florin Mironescu.

HCM CONSTANTA: Stanescu (a aparat o aruncare de la 7m), Popescu (15), Csepreghi 9, Toma 8, Sadoveac 4, Baiceanu 3, Sabou 3 (2), Muresan 2, Dimache 1, Nicolae 1, Timuzsin 1, Simic, Adzic, Buricea. Antrenori: Zoran Kurtes – principal si Eden Hairi – secund.

Aruncari de la 7m: 3-4 (transformate 2-2, au ratat Bondar, respectiv Sabou si Toma)
Minute de eliminare: 4-6.

Autor: Ramona-Ioana POP
sursa: www.emaramures.ro