UNIVERSITATEA RESITA – TOMIS CONSTANTA 25-25 (13-11)

Lupta de menţinere în Liga Naţională feminina, a devenită tot mai acerbă şi mai dramatică. Se joacă până în ultima etapă. Deocamdata nimic nu e sigur în partea de jos a ierarhiei Ligii Naţionala – titreaza colaboratorul nostru www.arenabanateana.ro, dupa jocul din Caras.

Orice pas greşit al echipelor din partea inferioara le poate fi fatal. Din acest punct de vedere Resita trebuie sa fie bucuroasa ca a acumulat la zestre. In schimb Constanta se indeparteaza de locurile de cupe.

Universitatea Reşiţa a încheiat la egalitate, 25-25, cu Tomis Constanţa, în etapa a 19-a a Ligii Naţionale feminine de handbal. După o primă repriză controlată de elevele antrenorilor Florin Pera şi Liviu Viaşu, a urmat o perioadă de cădere, de care au profitat din plin oaspetele.

La pauză a fost 13-11 pentru Universitatea, după 30 de minute în care studentelor le-a ieşit jocul, portăriţa Paula Teodorescu fiind în mare formă şi apărând mingi importante. Gazdele au condus chiar şi cu patru goluri diferenţă pe tabela de marcaj (11-7 în minutul 23 şi 13-9 în minutul 28). În repriza secundă a început însă declinul, oaspetele au egalat la 14, în minutul 35, pentru ca echilibrul să se rupă după minutul 40. Aşa se face că Tomis a preluat iniţiativa şi a început să îşi mărească uşor-uşor avantajul până la cinci lungimi în faţa Reşiţei (18-23, în minutul 48 şi 19-24, în minutul 52).

Se părea că meciul se îndreaptă spre o victorie clară a constănţencelor, dar Reşiţa reintră spectaculos în joc şi o serie fantastică de cinci goluri readuc egalitatea (24-24), cu mai puţin de trei minute până la finalul întâlnirii. Jucătoarele de la Tomis se precipită, ratează trei atacuri consecutive şi tot de atâtea ori reşiţencele trec pe lângă golul ce le-ar fi adus în avantaj, într-un final nebun de partidă.

Cu 35 de secunde înainte de ultimul fluier, Ionela Popa înscrie pentru oaspete, însă Universitatea nu şi-a spus ultimul cuvânt. Atacul final a fost decisiv. Mai erau patru secunde de joc şi aruncarea năprasnică a Mirelei Toma a înschis tabela la 25-25.

Un punct obţinut in extremis de formaţia reşiţeană, care se vede serios ameninţată de principalele urmăritoare, dupa victoria Rapidului de azi. Chiar dacă a fost doar un egal, e unul important în economia clasamentului, într-o luptă de menţinere în Liga Naţională devenită tot mai acerbă şi mai dramatică. Se joacă până în ultima etapă. Deocamdata nimic nu e sigur în partea de jos a ierarhiei Ligii Naţionale. Orice pas greşit trebuie evitat de către studente.

Universitatea Reşiţa – Tomis Constanţa 25-25 (13-11)

13 martie 2010; Sala Polivalentă din Reşiţa; spectatori – 400.

Aruncări de la 7 metri: Reşiţa – 5 (3 transformate), Constanţa – 4 (toate transformate).

Avertismente: Anişoara Marcu (min. 8), Laura Roiban (min. 10), Călina Calu (min. 13) / Andreea Dincu (min. 5), Diana Druţu (min. 15).

Eliminări 2 min.: Anişoara Marcu (20:04) / Diana Druţu (53:22), Andreea Tâlvâc (35:09, 38:43), Andreea Dincu (43:04).

„U“ Reşiţa: Paula Teodorescu, Cristina Bobeică, Bianca Anghelescu – Mirela Toma (7), Anişoara Marcu (6), Ştefania Lazăr (6), Mirabela Cricleviţ (4), Loredana Iancu (1), Alexandra Haşegan (1), Laura Roiban, Renata Bârz, Călina Calu, Simina Neag, Diana Costin. Antrenori: Florin Pera şi Liviu Viaşu.

Tomis: Mihaela Blaga, Doina Lupu, Mihaela Petrescu – Maria Mateescu (6), Diana Druţu (5), Andreea Tâlvâc (5), Aneta Gheorghe (2), Ionela Popa (2), Andreea Dincu (2), Alexandra Iovănescu (1), Florina Zamfir (1), Diana Pătru (1), Mihaela Pârâianu, Gabriela Szabo. Antrenori: Victor Dăbuleanu şi Ion Crăciun.

Au arbitrat: Ştefan Hendrea şi Ionuţ Marta, ambii din Baia Mare.

www.arenabanateana.ro – Sursa ta zilnică de informaţii. Sport din Banat