JOACĂ HANDBAL! CU SPORTUL DE ECHIPĂ NR.1 – VEZI OLTCHIM!

OLTCHIM RM. VÂLCEA VS GYORI AUDI ETO KC 26-22 (13-13)

Victorie şi al treilea pas spre un sfârşit de an liniştit înainte de CM China.

Oltchim este aproape sigur calificată în sferturile de finală ale LC

Aseară  în Sala Traian din Rm. Vâlcea, contând pentru etapa a 3-a din grupele Ligii Campionilor, Oltchim a întâlnit o mai veche cunoştinţă din anii trecuţi de Liga Campionilor – Gyori AUDI ETO KC. Chiar dacă Gyor-ul s-a chinuit în precedenta etapă cu Itxaco, reuşind să câştige în ultimele secunde cu 29-28, după ce oaspetele au condus cu 28-26, Radu Voina anticipa cu mai puţin de 7 ore înainte de joc – pentru eurohandbal.ro, ca va fi un meci foarte dificil:

Nu va fi un meci uşor pentru că Gyor-ul rămâne o echipă de top din Europa, indiferent de rezultatele din ultima perioada. Gyor-ul joacă ca o echipă adevărată, au un colectiv bine pus la punct. Sperăm să trecem peste o formă bună a lui Palinger în poartă şi să încercăm să ne apărăm corect în faţa lor.”

A rezultat un meci aşa cum a previzionat selecţionerul echipei naţionale, foarte echilibrat – cu Palinger în faţa atacului nostru, chiar dacă am început foarte bine partida în primele 10 minute, conducând cu 4-1 min.6. Neagu a intrat foarte bine în meci, reuşind să înscrie 5 din primele 9 goluri ale echipei noastre până în minutul 22. Oltchimul putea intra la pauză în avantaj dar intervenţiile portarului maghiar Palinger şi lui Paula Ungureanu, au făcut ca scorul să fie egal 13 -13. Scor ce îi dădea emoţii celui mai longeviv şi bun preşedinte al unei echipe din sportul românesc – Gavrilescu Ion, care împlinea, exact în ziua jocului 31 ani, exact scorul invers al pauzei, de când se afla la cârma formaţiei vâlcene.

În repriza a II-a ne baricadăm şi mai bine în apărare. Şi dacă în prima repriză jucătoarele maghiare au reuşit o medie de peste 4 goluri la fiecare 10 minute, în partea a doua le micşorăm media la 3 goluri/ 10 minute şi ne apropiem victoria în special pe finalul jocului. În ultimele 12 minute echipa oaspete reuşeşte doar 2 goluri, datorită apărării noastre foarte bune. Pericolul s-a numit cei doi arbitrii croaţi care au acordat în min. 57 o eliminare foarte uşoară la Gâlcă, în neconcordanţă cu felul în care a fost „măcinat” pivotul nostru de apărătoarele maghiare în cele 60 minute.

Victoria a declanşat bucuria unui sfârşit de an mai liniştit înainte de CM China, din luna decembrie, Despre această victorie şi cum a fost obţinută ea, dl. Radu Voina a spus în exclusivitate pentru eurohandbal.ro:

A fost un al treilea pas şi am obţinut o victorie care ne apropie de un sfârşit de an liniştit, dar nu foarte liniştit pentru că vizăm victoria şi la Zvezda în cel de-al 4-lea meci. În România avem nevoie de linişte pentru a face lucruri bune. Nu este uşor să obţii asemenea victorii, este foarte complicat, cu atât mai mult cu cât ne cunoaştem foarte bine. Cele 2 echipe joacă de vreo 3 ani împreună în LC. Am câştigat partida în repriza a II-a pe final, după un meci foarte echilibrat şi de aceea echipa merită felicitări pentru faptul că jucătoarele noastre au fost mai tari şi nu au cedat în momentele decisive. Echipele se cunosc foarte bine şi jocurile celor 2 team-uri se citesc şi de ei şi de noi şi cei care au puterea să se adapteze mai bine şi mai repede, să contracareze forţele previzibile ale adversarului, au câştig de cauză. Şi astăzi au fost foarte multe greşeli de ambele părţi, greşeli aparent uşoare, dar greşeli care au apărut în realitate din cunoaşterea foarte bine a echipei adverse. Am primit doar 22 goluri, care înseamnă foarte puţine în handbalul de nivel ridicat, chiar dacă am făcut anumite greşeli.”

Despre apărarea lui Oltchim, care devine din ce în ce mai bună de la meci la meci dar şi depre lucrurile mărunte care pot cântării decisiv în favoarea unei echipe într-un asemenea meci, antrenorul Oltchim-ului a spus:

A fost un meci foarte echilibrat, chiar dacă noi am început mai bine. S-a mers cap la cap aproape tot meciul, iar ca sa dau un exemplu de un lucru mărunt care poate influenţa rezultatul unui asemenea meci, Tolnai intră şi apără un 7m la 18-16. Iar acea răbufnire din finalul jocului, este dovada caracterului unei echipe, sau forţa pozitivă a unui team. Azi am câştigat cu apărarea şi să dea D-zeu să devenim specialişti în apărare, chiar dacă mai trebuie făcute unele mici retuşuri. Nu mai există nici un meci uşor, echipele se cunosc foarte bine iar cei care se adaptează mai bine, micile detalii – fac diferenţa!”

În cealaltă partidă jucată în grupă, Itxaco  a reuşit surpriza în faţa lui Zvezda încheind la egalitate în Rusia, scor 25-25. Oltchim va mai disputa în acest an o singură partidă în grupele ligii campionilor, săptămâna viitoare, în Rusia cu Zvezda. Chia dacă Oltchim este aproape calificată mai departe, despre aceea partidă, antrenorul Radu Voina subliniază, în exclusivitate pentru eurohandbal:

Orice meci îl abordăm pentru a câştiga. Fiecare meci este dificil, suntem în grupa cea mai grea. Cum Itxaco a făcut egal cu Zvezda, vom încerca să câştigăm şi acolo în Rusia, săptămâna viitoare şi cu 8 puncte putem spune că ne-am asigurat calificarea. Nu ne putem baza doar pe o victorie cu Itxaco, acasă la noi în 2010, pentru că va fi un meci foarte dificil ţinând cont şi de faptul că echipa spaniolă a pierdut la mare luptă şi la Gyor”

În perspectiva CM China, unde ne vom întâlni din nou cu Ungaria, după această victorie obţinută de Oltchim în faţa lui Gyor, selecţionerul echipei naţionale a spus, în exclusivitate pentru eurohandbal, următoarele:

Cum 90% din România înseamnă Oltchim şi 90% din Ungaria înseamnă Gyor deocamdată putem spune că avem un mic ascendent moral faţă de Ungaria. Dar acesta trebuie gestionat cum trebuie! Ele trebuie privite cu respect şi multă responsabilitate din partea noastră, pentru că eu cred că meciul cu Ungaria, este unul din meciurile foarte importante de la turneul final, pentru că poate să ne ducă în semifinale în cazul unei victorii. E greu de spus dacă am reuşit să ne ascundem reciproc câte ceva în pentru CM. Acum se joacă pe inspiraţie şi formă de moment pentru că ne cunoaştem foarte bine. Cel mai important este că am câştigat şi că avem un mic ascendent moral în faţa Ungariei. ”

Clasamentul după etapa 3:

Oltchim          6p +11 golaveraj

Zvezda          3p +1 golaveraj

Gyor Eto         2p -8  golaveraj

Itxako              1p -4  golaveraj

*primele 2 echipe se califică în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Următorul joc în grupele LC:

14.11 – cu Zvezda, deplasare.

Mai multe declaraţii după această frumoasă victorie, puteţi vedea pe site-ul clubului Oltchim, dând clik pe link-ul de mai jos:

http://www.csoltchim.com/pagini/318/Declaratii.html

Ultimele 5 minute ale partidei le puteţi urmării pe site-ul SPORT.RO, dând clik pe link-ul de mai jos:

http://www.sport.ro/handbal/acum-live-oltchim-cucereste-europa-oltchim-0-0-gyor.html?autoplay=true