Deva a facut 18 puncte si spera inca la un loc de cupa europeana!

Universitatea Resita – CSM Cetate Deva 26-28 (15-14)

De ceva vreme, Universitatea Reşiţa nu mai reuşeşte să câştige nici măcar pe teren propriu în Liga Naţională feminină de handbal. Joi, am consemnat un nou eşec al studentelor reşiţene, în faţa propriilor suporteri, 26-28 cu CSM Cetate Deva.

Prima parte a întâlnirii a aparţinut gazdelor, care s-au distanţat până la patru goluri pe tabela de marcaj, diferenţă consemnată încă din minutul 12, la scorul de 8-4. Timpul de odihnă solicitat destul de devreme de finanţatorul Marian Munteanu, care şi astăzi a condus de pe margine formaţia sa, nu a ajutat temporar Deva să îşi revină. Totuşi, ineficienţa reşiţencelor la aruncări de la şapte metri, două ratate în mai puţin de 120 de secunde, şi mingile pierdute cu uşurinţă în atac, au adus echipa din Deva la un singur gol de Reşiţa, 11-10, în minutul 22. După primele 30 de minute de joc, studentele reşiţene aveau avantaj minim, 15-14.

Repriza secundă este începută ezitant de gazde, care dau speranţe devencelor într-un rezultat pozitiv. Precipitarea din jocul reşiţencelor se resimte, apar pasele greşite, contraatacuri eşuate şi ratări din situaţii de singur cu portarul. După minutul 40, jocul se rupe. Mirabela Cricleviţ scapă singură cu Laura Poenaru, dar portarul Devei apără, apoi Melinda Toth egalează la 19. Vine rândul portăriţei reşiţene Cristina Bobeică să se remarce la o aruncare de la şapte metri executată de Carmen Cartaş, însă pe contraatac Ştefania Lazăr ratează posibilitatea de a-şi readuce echipa în avantaj, ceea ce ce reuşeşte Carmen Cartaş, chiar de lângă Lazăr şi în minutul 42, Deva conducea pentru prima oară în acest meci, cu 20-19. Şi pentru că nu era de ajuns, Negoiţă fructifică un contraatac rapid, pentru 21-19, pentru ca la jumătatea reprizei secunde oaspetele să aibă trei goluri pe tabelă, 23-20. Au fost momentele slabe de joc ale Ştefaniei Lazăr, inexistentă în apărarea reşiţeană, lucru de care şi-au dat seama devencele, pe partea ei marcând foarte multe goluri. Scorul se menţine o perioadă în limita a trei goluri în favoarea celor de Cetate Deva, dar zvâcnirile Mirabelei Cricleviţ aduc Reşiţa la o lungime de formaţia vizitatoare, 26-27 în minutul 56. În ultimele minute avem parte de un joc încâlcit, reşiţencele nu găsesc soluţii eficiente pentru a marca golul egalizator, iar Carmen Cartaş dă lovitura decisivă cu 30 de secunde înainte de fluierul final. CSM Cetate Deva câştigă la Reşiţa şi continuă să spere în îndeplinirea obiectivului fixat, prinderea locului 5 care să o ducă din nou în cupele europene. De partea cealaltă, Universitatea Reşiţa staţionează pe locul al 10-lea, cu 11 puncte, dar poziţia este ameninţată serios de HCM Buzău, Rulemntul Braşov şi chiar de Rapid Bucureşti, care a început urcuşul în clasament. Pentru studente se anunţă un meci infernal duminică, 7 martie, pe malul Dunării, la Galaţi.

Universitatea Reşiţa – CSM Cetate Deva 26-28 (15-14)

4 martie 2010; Sala Polivalentă din Reşiţa; spectatori: cca. 400.

Aruncări de la 7 metri: Reşiţa – 5 (trei transformate), Deva – 6 (5 transformate).

Avertismente: Călina Calu (min. 6), Costela Lazăr (min. 13) / Carmen Cartaş (min. 6), Georgeta Vârtic (min. 18), Melinda Toth (min. 19).

Eliminări 2 min.: Haşegan (44:57) / Moise (32:00), Cartaş (44:57), Ghilă (50:47).

„U“ Reşiţa: Paula Teodorescu, Cristina Bobeică, Bianca Anghelescu – Costela Lazăr (11), Anişoara Marcu (5), Maria Cricleviţ (4), Mirela Toma (3), Loredana Iancu (1), Laura Roiban (1), Călina Calu (1), Alexandra Haşegan, Renata Bârz, Simina Neag, Diana Costin. Antrenori: Florin Pera şi Liviu Viaşu.

Cetate Deva: Delia Ghilă, Laura Poenaru, Mihaela Ialomiţeanu – Carmen Cartaş (10), Melinda Toth (8), Maria Bardac (4), Maria Negoiţă (3), Elena Moise (3), Zsuzsanna Mucsi, Georgeta Vârtic, Verica Nikolic, Alina Trana, Amalia Pop. Delegat: Marian Munteanu.

Au arbitrat Vasile Pavel şi Marian State, ambii din Buzău.

www.arenabanateana.ro – Sursa ta zilnică de informaÅ£ii. Sport din Banat