Federatia Romana de Handbal a felicitat in mod oficial echipa de la Malul Marii Negre pentru performanta din Liga Campionilor – accederea in primele 16 echipe ale Europei.

Dupa o sumedenie de meciuri in deplasare la intervale de 3-4 zile, cu un drum lung si obositor parcurs, HCM-ul a avut cateva zile libere din partea conducatorilor de club, dupa performantele obtinute saptamana trecuta, cand au reusit matematic calificarea mai departe in Liga si au transat campionatul in favoarea lor. Ei au revenit de ieri la antrenamente  – vor face cate 2 pe zi si vor da totul pentru o victorie si in deplasarea din Ungaria, in ultima etapa a ligii campionilor, chiar daca sunt deja calificati! „Suntem calificaţi, însă asta nu înseamnă că nu vom merge la Szeged să obţinem maximum din acel meci. Am trecut peste bucuria calificării, iar acum pregătim cu atenţie următoarele partide din campionat şi Liga Campionilor“, a declarat centrul Alexandru Dimache pentru telegrafonline.ro.

Chiar dacă suntem calificaţi, noi vom juca ca de fiecare dată la victorie şi mergem la Szeged să obţinem un rezultat pozitiv. Astfel aducem puncte pentru România şi poate în viitor vom avea două echipe în Liga Campionilor“, a declarat Laurenţiu Toma pentru site-ul oficial al competiţiei continentale.

De asemenea, Meciul de la Szeged poate reprezenta şi saltul lui Laurenţiu Toma pe prima poziţie în clasamentul golgheterilor Ligii. Cu cele 13 goluri înscrise în partida precedentă cu PAOK Salonic, extrema dreaptă a campioanei României a urcat până pe locul 2 în ierarhia celor mai buni marcatori ai competiţiei, la un gol distanţă de liderul clasamentului, macedoneanul Kiril Lazarov de la HC Croatia Osiguranje-Zagreb (69 goluri).

Federatia Romana de Handbal a FELICITAT echipa noastra campioana – HCM Constanta , pentru performanta din Liga Campionilor!

Federaţia Română de Handbal (FRH) a ţinut să felicite campioana României, HCM Constanţa, pentru superba calificare între cele mai bune 16 formaţii din lume. „Această performanţă demonstrează maturitatea de abordare a unor jocuri cu miză şi adversari de elită din handbalul european. Câştigul esenţial dobândit în întreaga campanie desfăşurată până în prezent în cea mai importantă competiţie europeană inter-cluburi îl considerăm crearea unei mentalităţi de învingători sesizabilă la întreaga echipă şi la fiecare jucător în parte, mentalitate care lipseşte din păcate întregului handbal românesc masculin. Suntem convinşi că echipa HCM va continua traseul ascendent, spre binele handbalului masculin din România. Felicităm în egală măsură conducerea managerială a clubului, pe preşedintele Nicuşor Constantinescu în special, conducerea tehnică a echipei, pe toţi sportivii şi familiile acestora“, se arată în comunicatul FRH.