Pentru a-şi asigura calificarea în „careul de aşi” al Ligii Campionilor, echipa antrenată de Radu Voina trebuie să plece neînvinsă din Rusia, vâlcencelor fiindu-le suficient chiar şi un egal. Meciul Dinamo – Oltchim se dispută sâmbătă, 6 martie, de la ora 13.00 (ora României)

La finele acestei săptămâni, mai precis sâmbătă, 6 martie, Oltchim Rm. Vâlcea va disputa cel de-al patrulea meci din cadrul Grupei a II-a Principale a Ligii Campionilor. Aflată în prezent pe primul loc în clasament, cu maximum de puncte în cont, campioana României se va deplasa de această dată la Volgograd, în Rusia, pentru a juca o partidă care nu se anunţă deloc a fi uşoară, ci dimpotrivă. Confruntarea Dinamo – Oltchim are caracteristicile unei adevărate finale, la capătul căreia se poate cunoaşte cu certitudine echipa care va avea prima şansă de a accede în semifinalele celei mai puternice competiţii inter-cluburi din Europa.
Dincolo de faptul că sunt nevoite să străbată aproximativ 2000 de kilometri pentru a ajunge la Volgograd, jucătoarele pregătite de Radu Voina şi Aurelian Roşca trebuie să abordeze cu atenţie maximă acest meci, pentru a evita aşadar orice surpriză. Oficialii, antrenorii, precum şi jucătoarele vâlcene cunosc prea bine faptul că Oltchim va înfrunta însă o echipă dornică de a se revanşa după eşecul categoric suferit în Sala Traian.
Chiar dacă a fost înfrântă la Vâlcea la 6 goluri diferenţă, Dinamo Volgograd mai are totuşi posibilitatea matematică de a accede până la urmă în „careul de aşi” al Ligii Campionilor. Şansele rusoaicelor antrenate de Viktor Rjabih depind însă chiar de acest duel direct cu Oltchim, aşa că este destul de evident faptul că „îşi vor vinde foarte scump pielea”. Cât priveşte echipa vâlceană, Paula Ungureanu, Cristina Neagu şi coechipierele lor mai au nevoie de un singur punct pentru a fi sută la sută sigure de calificarea în semifinalele competiţiei şi a aborda astfel ultimele două meciuri din grupă (cu Hypo Viena şi Viborg HK) doar pentru palmares.
Meciul Dinamo Volgograd – Oltchim Rm. Vâlcea se va disputa sâmbătă, 6 martie, de la ora 13.00 (ora României) şi va fi transmis în direct de canalul TV Sport.ro.

Cristina Neagu, spaima rusoaicelor

După meciul tur din Sala Traian, pe care Oltchim l-a câştigat fără probleme, cu scorul de 30-24, antrenorul Viktor Rjabih a afirmat că diferenţa pe teren s-a făcut poate şi datorită faptului că în acest moment Dinamo Volgograd nu are la linia de 9 metri o jucătoare atât de valoroasă şi spontană în execuţii precum Cristina Neagu. „Şi eu am handbaliste de valoare în echipă, sunt campioane mondiale, dar nici una nu e precum Cristina Neagu. Este formidabilă! Degeaba am încercat să o ţinem om la om, a făcut tot ceea ce a vrut pe teren”, a spus tehnicianul campioanei ruse.

sursa: www.arenavalceana.ro