suporterii Rapid - Credit Foto Sabin MalisevschiCEA MAI COMPLETĂ AVANCRONICĂ A SUPER MECIULUI CU VIPERS – CAMPIOANA EUROPEI! ”Face to Face” top statistici si Declarații RAPID! Sângele rece al norvegiencelor fierbe înainte de duelul cu Rapid și vulcanul din Polivalentă creat de al 8-lea jucător – suporterii giuleșteni! Oficialii scandinavi simt presiunea și au refuzat până la ora publicării să ofere declarații despre pregătirea partidei de la București, însă oficialii echipei noastre s-au deschis pentru iubitorii handbalului din România. 

Articol creat de Denisa TUDOR / Mihai POP

Statistici RAPID B vs VIPERS K

https://www.facebook.com/MichaelHandball78

MARCATORI

VIPERS K

  1. Rusoaica Vyakhireva Anna (inter dreapta) in 11 meciuri de CL a marcat 61 de goluri dintr-un total de 96 aruncări, fiind astfel in top 3 marcatoare la linia de 9m având un procentaj de 63,5%.
  2. Cehoaica Jerabkova Marketa (inter stânga/ centru) in 14 meciuri de CL a reușit sa marcheze un total de 96 goluri din 146 aruncări ceea ce ii conferă un procentaj de performantă ridicat la 65,8%, prima ca top scorer in echipa norvegiana.
  3. Roberts Jasmina (inter stânga) in 14 meciuri din CL a marcat 61 de goluri din 90 de aruncări ceea ce o propulsează pe a 2-a poziție ca top scorer din echipa adversă cu un procentaj de 67,8%

TOTAL 218 goluri – TOP 3 scoreri/ 65,7 media procentaj

RAPID

  1. Buceschi Eliza (centru) in cele 15 meciuri disputate în CL, a marcat 60 de goluri din 108 aruncări, fiind astfel jucătoarea cu cel mai mare procentaj din echipa noastră cu 55.65%
  2. Grozav Tarca Sorina (inter stanga/ dreapta cu Kanor in stanga) o urmeaza imediat pe Buceschi reusind ca in 13 meciuri sa aiba un numar de 60 goluri marcate din 126 aruncari, procentajul performantelor ei in calitate de top scorer fiind 47,6%
  3. Orlane Kanor are 52 goluri de pe postul de inter stanga insa procentajul lasa de dorit din 100 aruncari la poarta in cele 15 partide disputate (52%)

TOTAL 172 goluri – TOP 3 scoreri/ 51,75 media procentaj

Totalul golurilor marcate de cele 2 echipe in actuala competitie

495 goluri Rapid în 16 partide – 59,3%

456 goluri Vipers in 14 partide – 64,7%

EHF CL credit foto

INTREBAREA 1 Rapid

În urma statisticilor prezentate în avanpremieră face to face (top 3 scoreri/ portari) vă rugăm să nu transmiteți cu justificarea personală, unde credeți ca se va decide calificarea: experiența, atacul, apărare?

Răspuns: Dacă le luăm în considerare doar pe cele 3 amintite mai sus, la experiență e clar, conform rezultatelor din ultimii ani (nr câștigătoare a Champions League) – e Vipers, dacă nu referim la atac cum se vede în descrierea mai sus – e din nou echipa scandinavă, dacă vorbim de apărare și nu referim doar la portari, apar în avantajul tuturor norvegiene!

Însă Rapid are o foame mare de victorie pentru suporteri si – de ce nu, pentru România, o ambiție ieșită din comun/ fiecare jucătoare și extrem de motivată, iar aceste lucruri pot combate experiența echipei adverse.

Kapitanovic - credit foto Sabin MalisevschiStatistici RAPID B vs VIPERS K

STATISTICI PORTARI

  • Lunde (portar) se afla pe a 3-a pozitie in clasamentul ehf reusind ca in 12 meciuri sa salveze 146 de mingi din 442 aruncari obtinand un procentaj de 33,03%
  • Kapitanovic (portar) in 14 meciuri a reusit save salveze 127 mingi din 400 aruncari plasand-o astfel pe pozitia a 8 -a in clasamentul ehf cu un procentaj de 31,75%

INTREBAREA 2 Rapid

Unde credeți că excelează echipa dumneavoastră în fața adversarei?

Răspuns: Suporterii – îl asociem cu al 8-lea jucător, ne transmit o energie deosebită care propulsează echipa în joc, aceasta prinzând aripi, așa cum a demonstrat-o în mai multe partide importante.

Statistici RAPID B vs VIPERS K

7M

În ceea ce privesc aruncările de la 7m, liderul este Valle Dahl cu 23 de goluri din 25 aruncări fiind urmată de Eliza cu 20 de goluri din 25 aruncări. În detrimentul portarilor regăsim un alt rezultat interesant și anume, la aruncările de la 7m se face remarcată Borjesson cu un procentaj de 26,09%, Lunde având doar 5,56%, iar pentru Rapid, Kapitanovic se află în vârful clasamentului, pe prima.  poziție, cu o eficiență extraordinară de 38,24%, urmată de Diana Ciucă cu 22,22%.  

Kim Rasmussen credit foto Sabin Malisevschi

INTREBAREA 3 Rapid

Jocul nordic se bazează pe rapiditate sau goluri ușoare – atacul în tranziție rapidă/ jocul estic – pe apărare. Plecând de această premisă, care sunt soluții pe care le vedeți pentru a tranșa în favoarea dumneavoastră – un astfel de meci, ce se va disputa între 2 școli diferite de handbal?

Răspuns:

Faza 1, faza 2 și faza 4 a lui Vipers le pregătim cu mare atenție.

Contraatacul, tranziția rapidă pozitivă și apoi trecerea lor la pozițional – le pregătim foarte bine de 2 luni. Încă dinainte de a știi cu certitudinea că ne vom întâlni (nr înainte de dubla cu Krim Ljubljana.), am pregătit o posibilă întâlnire de acum cu Vipers – documentându-ne și exersând anumite situații pentru un astfel de joc atât în ​​​​​​​​​​​partidele oficiale, cât și în antrenament.

Dorim si credem ca ne putem califica – am făcut orice e posibil ca echipa să se pregătească anticipat pentru acest joc/ am exersat câteva ore/zi și am alocat zilele acestui meci cu Vipers/ de mai demult. Suntem pregătiți pentru acest duel deoarece ne-am luat o marjă de timp suficientă și nu avem aproape nimic de exersat/ completat în pregătirea noastră.

Vipers nu prestează neapărat un joc foarte rapid – se folosesc de contraatac și de tranziție, doar până la un moment dat – când aleg să se facă faza 2 sau nu/ punând stop în pregătirea unui atac pozițional, deoarece folosește jucătoarea cu mare experiență, ce știu foarte bine să folosească aceste sisteme de atac în funcție de adversar.

Antrenorul lui Vipers, Ole Gustav Gjekstad de 4 ani la cârma echipei, a ales un sistem și jucătoare care se pliază cerințelor lor chiar dacă în pașaport nu se află în top 3 naționale din Europa în partea centrală stânga a atacului lor. Ele în pregătirea sezonului calculează foarte bine pași și exersează tehnici ce le pun în aplicare doar în fazele superioare ale competiției. (Exemplu: Gyor pentru fazele finale – pregătește surprize și chiar în meciul cu echipa noastră, am observat tactică sau tehnică de joc care nu a putut fi identificată de personal pe studiu video în meciurile prestate anterior)

suporterii Rapid foto credit Sabin MalisevschiChiar dacă KIM RASMUSSEN – e NOU VENIT, iar eu am intrat în staff (nr Borodi Gabriel) LA CEREREA ACESTUIA – structura jucătoarelor cerută de altcineva înainte, a necesitat cunoaștere și timp pentru noile reguli dintr-un nou sistem – avantaj față de Vipers care cunoaște doar altceva din meciurile trecute. Fetele noastre au început să cunoască și să aplice regulile noului sistem și acum se simt confortabil în el fiecare dintre jucătoare. Bucuria noastră acum este că au trecut cu brio peste tranziția cu schimbarea antrenorului.

Deșii vorbim despre o confruntare cu echipa câștigat a Ligii Campionilor, noi cei din staff nu concentrăm în mare parte la ceea ce avem noi de vorbit și întotdeauna mai puțin la adversar. Focusul nostru asigură 75 % pe ce joaca Rapid în atac și doar 25% – cum și de ce joacă Vipers în general.

Statistici RAPID B vs VIPERS K

STATISTICILE ECHIPEI:

Pana în acest moment Rapid B se află pe a 2-a poziție având 495 de goluri în 16 meciuri, iar Vipers K. se află pe a 5-a poziție cu 456 de goluri marcate în 14 meciuri.

Vipers Team - EHF CL credit foto

INTREBAREA 4 Rapid

Ați exersat jocul cu 7 jucătoare în atac fără portar? Credeți poate face diferență astfel de tactică când aveți o eliminare temporară?

Răspuns: Cu siguranța exersam sau avem în plan astfel de tactică, însă nu doar atunci când avem eliminat temporar. Există momente part-time la Vipers când folosesc 4 sisteme defensive și acest lucru le ajută să se plieze pe jocul din ziua respectivă (faza 4 a atacului). O fac foarte bine și s-ar putea să avem situații în care apărarea lor să ne blocheze câteva minute. În acest caz putem alege pentru deblocarea apărării norvegienelor, jocul cu 7 în atac. IMPORTANT: Rapid nu va folosi un singur portar mai mult de 7 min într-o astfel de situație – considerații interne sa nu se accidenteze. Astfel, portarul care urmează să participe în teren e deja pregătit (anticipat).

INTREBAREA 5 Rapid

Care sunt jucătoarele adverse pe care veți încerca să le blocați în jocul ofensiv?

Răspuns: Suntem foarte preocupați de linia de 9m a lui Vipers – inclusiv interul dreapta Sercien Ugolin Oceane din naționala Franței care o înlocuiește pe rusoaica Vyakhireva, acesta jucând în ultima partida cu Byasen – mai mult timp .

Dacă în Faza 1 în care portarul K.Lunde – joacă primordial direct cu extremele și avem nevoie de răspuns sau bariera din partea portarului nostru;

Pentru faza 2 avem un sistem pregătit, dar ajungem și la faza 4 a liniei de 9 ma lor care ia o decizie extremă de rapid, nu pierde deloc și caută orice spațiu, reușind să valorifice atacul într-un timp scurt – de aceea suntem extreme.  de preocupați să blocăm acest atac pozițional și implicit linia lor de 9 metri. Așa cum bine observă iubitorii și cunoscătorii de handbal, concentrarea atacului lui Vipers este pe partea stângă, dar totodată sistemul de joc oferă un procentaj bun rusoaicei, deoarece aceasta este pusă de obicei în situația de 1 la 1 ca să exploateze jocul ei favorit, iar în acest caz pivotul norvegian se plasează și joacă pe interul opus (inter stânga).

Acest al 2-lea aspect specific explică foarte bine de ce Vyakhireva are un procentaj extrem de ridicat al eficienței în atac deoarece nu aruncă cu apărător în față – ci mai mereu din situația clară de gol (99% aruncă la poartă când e față în față cu portarul)

Suntem pregătiți în cadrul staff-ului cu detaliile tehnico-tactice pe baza observațiilor video! Ne facem temele zi de zi și schimbăm între noi mereu informațiile culese.

Vyakhireva - credit foto EHF CLINTREBAREA 6 Rapid

Altceva ce considerați relevante de spus despre echipa noastră/ adversar?

Răspuns: Subliniem RESPECT Vipers, dar nu vrem să transmită mult acest lucru, pentru că Rapid poate demonstra la nivel internațional că este meritoriu în primele 8 din Europa, deoarece am obținut rezultate bune cu Gyor și Metz (favorite la Final 4) , astfel că avem șansa noastră la calificare!

Împreună cu atuul de partea noastră – SUPORTERII, putem REUȘII încă o dată! 

DECLARAȚII RAPID oferite către Bogdan Vasiliu prin membru staff BORODI Gabriel (cerut la insistența antrenorului Kim Rasmussen) 

Articol creat de Denisa TUDOR / Mihai POP

Cu respectarea Drepturilor de autor in limita nr. de caractere de utilizatori informații cu link către articol