VIDEO – Exclusiv: Suporterii români al 8-lea jucător al formației tricolore! Naționala a revenit de la minus 5g la plus 3g în final, susținută de o puternică galerie venită de pretutindeni! Trier-ul german a devenit o mică oază a românilor în aceste zile. Partida a fost transmisă LIVE integral pe CHAT-ul eurohandbal.ro

Conferința de presă – a fost LIVE pe facebook imediat după partidă, la fel cum vom proceda și la celelalte partide, deșii există o problemă tehnică reală cu internetul oficialilor germani la masa presei!

Cu un joc de apărare slăbuț în prima repriză și multe greșeli neforțate, echipa noastră a întors grupa în favoarea ei după rezultatul surprinzător dintre Franța și Slovenia 23-24 ieri. 72% a fost procentajul de reușită în atac al formației noastre, în care s-a remarcat ca de obicei Cristina Neagu cu 11g/17aruncări, dar în care au excelat și extremele Elisei și Udriștoiu cu procentaj 100% 4g/4a, dar și luptătoarea Pintea Crina care cu un joc excelent pe apărare dar și cele 6g/7a a făcut risipă de efort pentru un rezultat bun în perspectiva clasamentului final al Grupei A.

De la 6-11 min.17 a luptat echipa națională să câștige acest joc, iar pe finalul partidei banca de rezerve mai scurtă și mai puțin performeră a Sloveniei, dar și prospețimea noastră au făcut ca România să se instaleze în fruntea grupei după cel- de-a 2-lea joc la Campionatul Mondial Germania 2017.

Ultimele minute au fost discutate înainte de partidă și cu reprezentanții Radio-Televiziunii Slovene, care au împărtășit ideea noastră că echipa ex iugoslavă nu va putea face față 100% după doar 18 ore de le meciul extraordinar făcut cu Franța. Am scăpat cu bine dintr-un joc care era extrem de important la acest început la Campionatul Mondial, însă naționala României nu se află într-o formă foarte bună la acest moment. Toate partidele de acum devin grele, însă acest început de mondiale dă speranțe că Neagu poate ajunge din nou departe și după 2 ani de la bronzul obținut în Scandinavia