CSU Suceava – Steaua 25-26 (14-9), iar Suceava mai are doar o sansa sa prinda cupele – sa castige Challenge Cup! Se va bate cu Bacaul?!

Universitatea a ramas fara victorie oficiala in istoria confruntarilor directe cu Steaua. Echipa suceveana a pierdut astazi in fata militarilor cu scorul de 25-26, la finalul unui meci cu patru eliminari, doua reprize distincte.

Timorata de numele adversarului, trupa lui Leonard Bibirig a inceput ezitant meciul, astfel ca oaspetii conduceau cu 2-0 in minutul 5. Replica gazdelor avea sa fie una fulminanta, sucevenii reusind sa marcheze de sapte ori consecutiv, iar in minutul 12, tabela indica un neverosimil 7-2 in favoarea Universitatii. Profitand de paradele lui Pralea si de atacurule fara vlaga ale stelistilor, studentii si-au pastrat ecartul de cinci goluri pana la pauza, cand au intrat la cabine cu scorul de 14-9.

Iluzia unei victorii impotriva celor de la Steaua a inceput sa se risipeasca in sala LPS odata cu startul reprizei secunde. Ramasi fara interul I.Georgescu eliminat la sfarsitul reprizei  intai (probabil ca va fi suspendat de comisia de disciplina a FRH pentru meciul cu UCM Resita de saptamana viitoare) dar ajutati in defensiva de interventiile providentiale ale lui Laufceac, militarii lui Bozo Rudic au revenit spectaculos, reusind sa egaleze situatia in minutul 41, cand tabela indica 17-17.

Mai mult, in urmatoarele zece minute, Steaua s-a distantat la 23-20, scor la care au cedat si nervii antrenorului Leonard Bibirig, trimis in tribune din pricina protestelor la adresa brigazii de arbitrii. Dominata de greselile copilaresti ale sucevenilor, ultima decada a intalnirii a fost gestionata perfect de oaspeti, care s-au impus in final cu 26-25.

Declaratii:

Contestati vehement de suporterii sucevenii, arbitrii intalnirii dintre CSU Suceava si Steaua, au fost apreciati de antrenorul Leonard Bibirig. Desi a vazut cartonasul rosu in minutul 50 din cauza protestelor, tehnicianul Universitatii nu a avut nimic de reprosat ialomitenilor Robert Harabagiu si Silviu Stanescu.

“Fara sa fiu ironic spun ca astazi am avut parte de un arbitraj bun, meciul l-am pierdut pe mana noastra. Singurul lucru care l-am reprosat arbitrilor a fost ca in prima repriza au dictat fortare la noi, iar in repriza secunda, la o faza asemanatoare pentru oaspeti au lasat jocul sa continue. Ma mira ca aceeasi brigada ne-a arbitrat de trei ori in ultimele 6 etape. In plus, nu am mai vazut nicaieri ca aceeasi arbitri sa fie delegati la doua meciuri consecutive ale unei formatii”, a spus Leonard Bibirig.

De cealalta parte, antrenorul Stelei, Bozo Rudic, a preferat sa se abtina: “Nu comentez niciodata arbitrajul”.

Marcatori:
CSU Suceava: Gavriloaia – 7, Bursuc – 5, Adomnicai – 5, Chirut – 4, Mitrea – 2, Acatrinei – 1, Ignat – 1.
Steaua: Vujadinovic – 7, Cian – 7, Maziliu – 4, Georgescu – 3, Stavrositu – 3, Dinescu – 1, Savenco – 1.

Raportul eliminarilor: 6 min / 10 min

Raportul aruncarilor de la 7 metri: 6 (4) / 6 (4)

Cartonase rosii: Bibirig (‘50), Soldanescu (‘53) / Georgescu (‘29), Vujadinovic (‘59)

JOACA HANDBAL! cu www.gazetasv.ro si Univ. Suceava