HCM CONSTANTA – PAOK SALONIC 34-23 (14-9), aduce o calificare istorica pentru handbalul masculin si da golgeterul competitiei de pana acum, in persoana capitanului Romaniei – Toma Laurentiu (68 goluri).

JOACA HANDBAL!” . Asa au iesit jucatorii echipei constantene la incalzirea dinaintea jocului, care le putea aduce lor si handbalului romanesc, o premiera deosebita. Aveau inscriptionat pe tricoul de incalzire “PLAY HANDBALL”, slogan pe care antrenorul formatiei Z. Kurtes, l-a promovat pe toata perioada competitiei din Liga Campionilor, slogan care se afla pe site-ul nostru inca de la infiintare.

Scorul de 6-6 inregistrat in minutul 19 pe tabela de marcaj din Sala Sporturilor Romeo Iamandi, in fata a peste 1.800 de spectatori, a fost momentul in care s-a pus in miscare spectacolul – intitulat “JOACA HANDBAL!”, marca HCM Constanta. La o eliminare a unui jucator din tabara dobrogeana, portarul Popescu intra in rolul principal!  Joaca centru in atacul formatiei sale si reuseste un gol superb cu o aruncare de pe picioare de la 11-12 metri (al treilea gol reusit de acesta in Liga Campionilor). Apoi se “supara” asa de tare incat reuseste sa inchida poarta pentru urmatoarele 5 minute, reusind cateva parade senzationale, si isi duce echipa spre un avantaj linistitor la pauza 14-9.

Dupa pauza, echipa noastra a vrut neaparat sa se razbune pe jocul dur al grecilor din partida tur, oferindu-le HANDBAL pe paine. S-au distantat confortabil pe tabela si in final, in uralele spectatorului buzoian privilegiat, fericit ca alte orase nu au sali ca a lor, au castigat 2 puncte si o calificare istorica in primele 16 echipe  din Europa, dupa un 34-23 FINAL.

La spectacolul “JOACA HANDBAL!” din repriza II, trebuie sa remarcam neaparat un actor deosebit al semicercului –  Toma Laurentiu (capitanul Romaniei), care a reusit nu mai putin de 13 goluri,  prin procedee si executii foarte frumoase si eficiente (13 goluri din 15 aruncari) si cu o medie extraordinara de 7,55 goluri pe meci, in cele 9 jocuri disputate in grupele Ligii campionilor (68 reusite in total) l-a depasit in clasamentul golgeterilor  pe Kavticnik – Montpellier (63 g) si se afla cel putin pana la inchiderea editiei noastre pe primul loc!

URMEAZA un “JOACA HANDBAL!” cu un loc 1 din celelalte 3 grupe ale LC (Veszprem, Barcelona sau Ciudad Real, echipele cele mai probabile). Oricare ar fi adversarul, HCM-ul ne da sperante macar la o victorie, pe teren-ul propriu! de la Buzau – dar cel mai important este ca, ne face sa URMARIM DIN NOU HANDBALUL si la masculin, chiar si pe cei mai infocati suporteri ai altor sporturi.

Trebuie sa remarcam ca victoria in fata grecilor a adus HCM -ului, izbavirea! Dupa o lunga perioada foarte grea si obositoare (meci Montpellier, apoi Cluj, apoi Valladolid, apoi Resita si acum PAOK -toate in deplasare din 3 in 3 zile) echipa de pe litoral se apropie de castigarea titlului, si va juca in optimile LC, obiective care le-au atins iar in Europa vor sa il depaseasca! Unii ar spune ca, ar putea, in fata celor de la Veszprem…

JOACA HANDBAL! cu HCM CONSTANTA. Puteti vedea inregistrarea meciului la link-ul ehftv.com:

http://www.ehftv.com/ec/cl/men/2009-10/video/000907