UCM RESITA – HCM CONSTANTA – ora 18,00 IN DIRECT PE DIGISPORT PLUS

Capitanul Romaniei – Laurentiu Toma, despre “Confruntarea” din Banat, marea surpriza obtinuta pe taram spaniol, dar si despre ratarea de la Valladolid, cu 30 secunde inainte de final, care il putea marca.

Site: Cum va fi derbyul?

Toma L.: Va fi un meci difícil, mai ales ca am inteles ca au reusit sa il transfere si pe Ghionea. Dar eu cred ca cine va fi mai concentrat la ora jocului si cine va face mai putine greseli, acela va castiga!

Site: Aveti un avantaj deoarece ati castigat la 6 goluri in turul campionatului?

Toma L.: Avantajul este de partea lor acum., deoarece ama m ajuns de la un meci destul de greu – din Spania. Am ajuns de abia luni la Timisoara, iar de marti suntem la Resita. A fost opositor si drumul si meciul cu Valladolid, in vreme ce UCM-ul daca un a jucat (Medgidia s-a retras din campionat), a stat mereu acasa.

Site: Sunt momente si momente in viata unui sportiv…Ce ati simtit, atunci in ultimele secunde ale jocului cu Valladolid, cand dupa un joc foarte bun facut (cel mai bun marcator al lui HCM cu 8 goluri) ati ratat singur pe contraatac?

(“ Este atât de greu de explicat în cuvinte, ceea ce simţi în astfel de momente…este foarte greu, deoarece dacă ratezi în acele clipe, te gândeşti, tu ca persoană, că tu ai pierdut meciul, să nu mai vorbesc de mass-media, suporteri, etc. Handbalul este un sport de echipă. Dacă dai gol te bucuri, dacă ratezi eşti trist, dar nu poţi să dai vina pe coechipier pentru că este evident, că cine nu îşi doreşte să înscrie în acele secunde. Nici ca jucător, nici ca antrenor nu am certat pe cineva că a ratat, pentru că sunt momente în jocul de handbal când nu ai poziţia optimală, este ţinut, etc. Să ratezi este omeneşte!” spunea marele nostru Maricel Voinea pentru site-ul nostru, despre ce simtea in secundele de final de la Zaporoje, inainte sa execute un 7m cu 40 secunde inainte de final –amplul interviú cu distinsul nostru sportiv la meniul JOACA HANDBAL)

Toma L.: A fost o ratare care ma putea marca, un neaparat pe termen lung dar in viitorul apropiat cu siguranta! Era pacat de toata munca depusa pana atunci, toate eforturile din cele 60 de minute se puteau duce pe “apa sambetei” intr.-o secunda. Iar noi nu meritam sa pierdem, deoarece am facut un joc bun si am jucat de la egal la egal cu Valladolid. Meritam un rezultat pozitiv! Daca se termina cu o infrangere la un gol, eram foarte dezamagit! Pentru ca important este sa marchezi atunci cand trebuie! Degeaba inscrii multe goluri, daca atunci cand trebuie nu o faci! M-am bucurat extrem de mult cand Timuszin S. a reusit sa inscrie. M-am usurat sufleteste, am luat-o mai mult ca o ratare, nu ca o dezamagire!

Site: Se decide campionatul dupa jocul de maine (n.r. azi)?

Toma L.: Oricare ar fi rezultatul, campionatul se joaca dupa parerea mea pana in ultima etapa. In cazul in care reusim victoria, luam o optiune buna dar nu decisiva pentru titlu.

Site: Se intalnesc 2 proiecte maine. Unul care are deja valoare in Liga Campionilor, unul care isi doreste performante inalte. Ce inseamna acest lucru pentru handbalul de la noi?

Toma L.: Este benefic pentru handbalul nostru. Noi incercam sa adunam cat mai multe puncte pentru Romania. Le tinem pumnii si celorlalte echipe romanesti si ne-am bucura ca si Steaua sa atinga anul acesta o faza cat mai inalta in Cupa Cupelor! Vedeti- numai asa putem sa ne luptam cu echipele mari, numai prin performante putem sa ajungem sa jucam la echipe mari. Am reusit o figura frumoasa in Liga Campionilor anul acesta si am aratat ca putem sa ne batem de la egal la egal cu cei puternici. Proiectul UCM dar si a celorlalte echipe a dus la cel mai puternic campionat, anul acesta, dupa pararea mea, de cand activez in handbal. Ideal ar fi sa reusim sa inscriem si o a doua echipa, macar in preliminariile Ligii Campionilor. Cu siguranta ca daca o tinem asa, iar duelurile in campionat vor creste, vom reusi sa ajungem mai sus.