UN ARTICOL EXTRAORDINAR, EMOTIONANT SI DUREROS  AL IUBITORILOR DE HANDBAL DIN BRASOV, dupa “derbyul” Rulmentul – Stiinta Bacau 29-27 , rezultat influentat de arbitrii Moldoveanu/Faneata – Arad. RAPID a avut o buna oportunitate, a fost la 1 singur punct in clasament de Rulmentul, la pauza, asa s-au facut inapoi 3 puncte distanta, dar se pare ca vor mai fi surprize…

Va rugam comentati pe CHAT-ul nostru situatia dezastruoasa de la Brasov. Exprimati-va parerea despre jocul din week-end deasemenea!

Sambata am vazut “derby-ul” Rulmentul Urban Brasov – Stiinta Bacau 29-27 (14-16). Duminica am vazut meciul C.S. Oltchim Rm. Valcea – Viborg Handbold Klub A/C 27-26 (16-12).

Am admirat cu mare placere jucatoare ca Ionela Galca, Cristina Neagu, Patricia Vizitiu. Si mi-am reamintit meciul din primavara trecuta intre Rulmentul si Oltchim.

Ironia sortii este ca in istoria relativ recenta, singura echipa din lume de la care Oltchimul a incasat 45 de goluri intr-un meci a fost Rulmentul antrenat de Herbert Muller. Toata lumea se mira ce a facut criza financiara din Rulmentul Brasov. Oare criza financiara?

Derby-ul Rulmentul-Bacau: Rulmentul de azi nu are portar, nu are aparare, nu are atac, de contraatac nu a auzit, nici conditie fizica nu are. In prima repriza, nu a avut decat arbitrii pentru cel putin 5 goluri (mituiti sau cu sarcina de partid?). Au facut si ei tot ce se putea, doar mingea nu au scos-o din plasa.

Reamintim ca de arbitrii Moldoveanu/Faneata – Arad, am auzit si anul trecut cand TADICI i-a alergat pe teren pentru deciziile aiurea la un meci din campionat desfasurat in Salaj. Culmea! unul dintre cei doi, mai precis Faneata a facut pereche cu un mare arbitru al Romaniei – Dobre Viorel (Buc), care s-a retras din activitate  (face parte actualmente din Comisia de Arbitrii a FRH) si in mod normal arbitrajul de la partida Brasovului ar fi trebuit sa fie corect, tinand cont de faptul ca Rapidul (Buc) este implicat la o lupta stransa cu Brasovul pentru evitarea retrogradarii! Sau cel putin din respect pentru echipa bacauana care isi juca ultima sansa la supravietuire in meciul din week-end!

Cand m-am intors dupa pauza, ma asteptam sa vad ca in pauza, masa de oficiali a obtinut si egalarea. Totusi nu s-a intamplat asta. In repriza a doua, ajutorul arbitrajului s-a mentinut consistent si doar asa a pierdut Bacau-ul, care a dominat intreaga partida, in ciuda arbitrajului. Ce reprezenta derby-ul? Daca Rulmentul pierdea meciul era sigur picata din Liga. Rulmentul care era in primele 2 locuri in liga la mare distanta de puncte de restul plutonului, Rulmentul care acum un an lupta pentru cupa EHF, Rulmentul care acum un an avea contraatac, avea atac, avea aparare, avea portar si alerga 60 min, cel putin de 100 de ori lungimea terenului, care juca 60 min. Ce a facut criza din Rulmentul? Patronul nu-si platea jucatoarele (ca asa sunt afacerile in Romania: baietii destepti dau tepe) si asa le-am pierdut, mai intai, pe Cristina Neagu si pe Patricia Vizitiu, apoi pe cele mai mai bune jucatoare din echipa.

Primaria, asociata doar cu numele, se afisa sa participe mai consistent ca exista pericolul ca echipa sa ia Cupa EHF. Ma asteptam ca implicarea recenta a Primariei sa pastreze partea profesionista a Clubului (echipa si antrenorii) chiar cu o renegociere de contracte, sa instituie un management profesionist si sa relanseze Clubul Rulmentul Brasov rar, Primarul, suflet slab, a cedat insistentelor ambitioasei Doamne Mariana Târcă care-si dorea echipa ca sa o scoata din liga. Si cu aroganta a inlatuarat echipa profesionista de antrenori Herbert Muller si Helfried Muller si a inscaunat-o pe doamna Tarca. Rezultatul imediat: ultimele jucatoare din vechea echipa au plecat si acuma echipa este formata din figurante: incepand cu jucatoarele, continuand cu antrenorii si terminand cu managementul clubului Marea performanta a acestei schimbari a fost ca jucatoarele care dobandisera o atitudine profesionista si puteau juca cu orice echipa europeana au fost inlocuite cu figurante, o echipa de antrenori care si-au dovedit profesionalismul a fost inlocuita de o echipa de antrenori care arata o valoare de liga liceala, ma refer la licee de cultura generala.

Daca anul trecut se putea pune problema de eficienta investrii de bani in Rulmentul (investitie care era mai mult verbala) astazi nu putem discuta decat de aruncarea de bani pe niste ambitii, pentru ca ceea ce arata actualul Rulmentul s-ar putea sa nu faca fata unei echipe de liceu sportiv. Mergand la meci m-am simtit furat de trei ori:

1.Banii publici sunt pur si simplu aruncati

2.In loc sa dau bani pe biletul de intrare ar fi trebuit sa primesc bonuri valorice pentru ca imi pierd timpul sa vad cum arbitrii inving echipa din Bacau

3.Rulmentul a avut valoare si profesionalism si intrat pe mana Primariei a devenit o adunatura de figurante Doamnei Tarca: Daca Domnul Tadici tine Zalaul in prima jumatate a Ligii dumneavoastra ati reusit sa nu eliminati Rulmentul din Liga doar cu ajutorul arbitrilor intr-un meci cu o echipa ca Bacau  Domnului Primar: pana sa vad reusita asta am fost un sustinator si un votant al d-voastra, acuma va trebui sa-mi reconsider optiunile Criza nu este financiara, nu este economica este morala, este de valori, de profesinalism.

Cu lacrimi în ochi 🙂

Finalul a fost emoţionant pentru antrenorii Rulmentului, Mariana Tîrcă avînd lacrimi în ochi la sfîrşitul partied, informeaza site-ul monitorulexpres.ro „De mult timp nu am mai trăit asemenea emoţii. Miza partidei a apăsat greu pe umerii fetelor, dar e bine că au reuşit să capete încredere în ele şi să cîştige acest joc. Sînt mîndră de ele şi le felicit că nu au cedat. Aceasta e naşterea acestei echipe, aveam nevoie de această victorie, chiar dacă de emoţie ne-a adus lacrimi în ochi. Îmi doresc enorm ca aceste fete să îşi cunoască valoarea şi potenţialul şi să intre în teren mai sigure pe ele. Am învins Bacăul la capitolul dorinţă şi voinţă, pentru că în teren s-a greşit mult de ambele părţi. Noi însă poate am crezut mai mult că putem cîştiga“, spunea Mariana Tîrcă.

Articol scris de Lucian Pop de la www.brasovfans.ro