Minaur Baia Mare- ENERGIA Pandurii Tg. Jiu 20-21 (12-11)

Inca o victorie pe muchie de cutit, cu final interzis fanilor care au probleme cu inima, atat pentru cei prezenti in sala, cat si pentru cei care au urmarit meciul in transmisia celor de la DIGISPORT. Meci greu, dar cu final fericit pentru ENERGIA PANDURII, care m-ai contabilizaeaza o victorie in clasament si mai face un pas spre cupele europene. De partea cealalta, echipa din Baia Mare, desi trece printr-o criza financiara, a jucat curajos, insa, deseori jucatorii echipei gazda au cam intrecut limita sportivitatii. Baietii lui Vasile Stanga au inteles ca o victorie la Baia Mare le consolideaza pozitia in clasament si apropie si mai mult echipa gorjeana de indeplinirea obiectivului, accederea intr-o cupa europeana, si au trecut peste agresivitatea gazdelor si peste greselile arbitrilor, si au jucat la victorie. O victorie muncita ! Dupa acel 7m de la Bacau, Ionut Ciobanu s-a dovedit din nou ingerul pazitor al buturilor gorjene, cu 16 interventii extraordinare, ultima cu doar doua secunde inainte de finalul jocului. Si celalalt portar, Florin Dragomir si-a facut si el din plin datoria, cat timp a fost in poarta gorjeana. In teren, golgeterul Florea, revenit dupa o accidentare, si extrema Apolzan au marcat cate 4 goluri, fiind cei mai buni marcatori ai echipei. Truica a prins o zi buna, marcand de trei ori in poarta baimarenilor, la fel ca si Kukrika si Giotoiu. Cate un gol au marcat si interii Marian Filip si Marko Simovic, care a jucat cu probleme la mana stanga, dar si pivotul Z. Kapular. Din nou, finalul de meci a fost gestionat mai bine de handbalistii Energiei, care au dat dovoda de stapanire de sine, si cum spunea presedintele Gore Popescu ” in acest fel se mai si calesc pentru viitoarele partide”. Partide care vor fi extrem de dificile, pentru ca urmeaza intalniri grele cu Constanta si Steaua. Dar handbalistii lui Vasile Stanga au dovedit ca atunci cand se mobilizaza pot sa invinga orice echipa din Liga Nationala.

Vasile Stanga : “Meci greu la Baia Mare”

Antrenorul gorjenilor, Vasile Stanga a avertizat ca la Baia Mare va fi un meci foarte greu, si a avut mare dreptate pentru ca intalnirea a fost una foarte echilibrata. Diferenta a facut-o in acest meci, exceptionala prestatie a portarului Ionut Ciobanu, in opinia lui Vasile Stanga, dar si apararea exacta a Energiei din finalul meciului.

Vasile Stanga : “Ma asteptam sa fie un meci greu la Baia Mare. Aici se castiga foarte, foarte greu. Si dupa trei infrangeri in debut de retur, stiam ca Baia Mare va pregati acest meci foarte bine si azi baimarenii ne-au facut meciul destul de dificil. Secretul victoriei noastre cred a constat in faptul ca avem banca mai buna decat Baia Mare, ca portarul Ciobanu a facut un meci foarte, foarte bun si ca, in ultimele 10 minute, ne-am aparat foarte bine. Stiam ca Stamate este un inter foarte periculos. Pacat ca nu are cine sa-l inlocuiasca. La fel si in cazul lui Popescu. Si asta s-a vazut pe finalul reprizei secunde, cand au cazut fizic“.

Minaur Baia Mare- ENERGIA Pandurii Tg. Jiu 20-21 (12-11)

MINAUR: Irimus, Viman, Bondar 4 (1 din 7m), Stamate 3, Mihai 3, Popescu 3, Pop 3, Sas 2, Asoltanei 1, Varady 1, Musteata, Campan, Vasile, Halmagyi. Antrenor: Ion Craciun – principal

PANDURII: Ciobanu (16-interventii), Dragomir (5-interventii), Florea 4 (3), Apolzan 4, Giotoiu 3, Kukrika 3, Truica 3, Simovic 1, Filip 1, Kapular 1, Humberto 1, Paius, Popescu, Criciotoiu. Antrenor: Vasile Stanga.

Aruncari de la 7m: 2-4 (transformate 1-3, au ratat Bondar si Florea)

Minute de eliminare: 6-4

Corespondent: Calin Stoleru

JOACA HANDBAL! cu Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu si Radio Infinit Gorj