Cu cinci jucatoare indisponibile din motive de sanatate (Balint si Borbely – ambele operate la genunchi; Dobromir si Tatar – ambele cu entorsa la glezna si Pirvut – racita), Stiinta HCM Baia Mare a reusit in Resita ceea ce numai Oltchim Rm. Valcea mai reusise, adica victorie pe terenul Universitatii. 25-31 (16-14)

Echipa feminină de handbal Universitatea Reşiţa a pierdut al doilea meci pe teren propriu în actualul sezon competiţional. Gazdele au avut un început ezitant de meci, ratând şi două aruncări de la şapte metri, prin Mirela Toma şi Ştefania Lazăr. Studentele nu s-au regăsit în primele minute şi au fost conduse pe tabelă, la diferenţă clară, de cinci goluri, 6-11 în minutul 17. Reşiţencele se apropie la trei goluri de Baia Mare, după reuşitele Mirabelei Cricleviţ (din 7 m) şi ale Anişoarei Marcu, însă principala marcatoare a oaspetelor, interul dreapta Melinda Geiger îşi duce echipa  la patru lungimi. Vin însă momente bune de joc ale studentelor reşiţene, Mirabela Cricleviţ transformă o aruncare de la 7 metri, portăriţa Paula Teodorescu scoate o minge importantă, apoi cealaltă portăriţă, Cristina Bobeică, apără un 7 metri, pentru ca aceeaşi Mirabela Cricleviţ să o ridiculizeze pe Flavia Vulturar cu o boltă care a făcut ca tabela să arate 12-10 pentru Baia Mare, în minutul 24. Chiar dacă Geiger mai străpunge o dată apărarea reşiţeană, a urmat un final nebun de repriză, în care Reşiţei i-a ieşit totul. Cu o apărare exactă, elevele lui Florin Pera şi Liviu Viaşu au respins fiecare atac băimărean şi au declanşat contraatacuri letale,majoritatea finalizate de extrema stângă Cricleviţ. 16-14 la pauză şi se anunţa o repriză secundă interesantă, pentru că Baia Mare nu concepea să plece învinsă de la Reşiţa.

Partea a doua a întâlnirii este începută tare de studentele reşiţene, care îşi măresc avantajul la patru goluri, 18-14, în minutul 34, dar primesc în scurt timp o grea lovitură: accidentarea coordonatorului de joc Claudia Rupa, fiind necesară atât intervenţia medicului echipei, Ioan Şerbescu jr., cât şi a celor de la Serviciul de Ambulanţă, care au scos pe targă handbalista reşiţeană. O pierdere importantă, care a dereglat sistemul de joc al formaţiei reşiţene. Universitatea a căzut fizic şi psihic, iar experimentata echipă băimăreană a profitat de slăbiciunile gazdelor. HCM Baia Mare a revenit la conducere la jumătatea reprizei secunde (20-21), apoi s-a distanţat tot mai mult pe tabela de marcaj. A fost 21-24 în minutul 51, apoi 23-26 în minutul 55, pentru ca la finalul timpului regulamentar de joc scorul să fie net în favoarea oaspetelor. Publicul reşiţean, fair-play ca întotdeauna, a aplaudat ambele echipe, chiar dacă înfrângerea suferită a produs amărăciune în tabăra gazdelor. Atât Baia Mare, cât şi Reşiţa au avut jucătoare indisponibile, însă echipa mai experimentată a triumfat. Elevele lui Florin Pera şi Liviu Viaşu au însă puterea să treacă peste acest eşec şi să abordeze cu un moral bun întâlnirea cu CSM Cetate Deva, un meci ce se anunţă infernal. Aceasta în condiţiile în care ambele grupări luptă pentru menţinerea în Liga Naţională, iar reşiţencele nu îşi mai permit paşi greşiţi pe teren propriu.

Datorita unor probleme tehnice la laptopul care a transmis conferinta de presa LIVE, declaratiile s-au auzit foarte bine, dar imaginea s-a blocat. In viitor vom incerca sa fie mai bine…

Universitatea Reşiţa – HCM Ştiinţa Baia Mare 25-31 (16-14)

20 februarie 2010; Sala Polivalentă din Reşiţa; spectatori – 500.

Au arbitrat Ana-Maria Duţă şi Diana Florescu.

„U“ Reşiţa: Paula Teodorescu, Cristina Bobeică, Bianca Anghelescu – Mirabela Cricleviţ (11 goluri), Mirela Toma (5), Anişoara Marcu (4), Loredana Iancu (2), Călina Calu (2), Laura Roiban (1), Claudia Rupa, Costela Lazăr, Alexandra Haşegan, Simina Neag, Renata Bârz.

Baia Mare: Claudia Cetăţeanu, Flavia Vulturar, Eugenia Popovici – Melinda Geiger (10), Anca Amariei (6), Sabine Klimek (4), Cristina Pop (4), Magdalena Kovacs (3), Jenica Rudics (2), Raluca Pomohaci (1), Sorina Oşan (1), Gabriela Klocza, Ioana Ravasz,  Carmen Buceschi.

Joaca handbal! cu www.arenabanateana.ro si Universitatea Resita