VALLADOLID – HCM CONSTANTA 26-26 in Liga Campionilor!

Am trait sa o vedem si pe asta! Am reusit sa obtinem un punct la o mare echipa a Europei handbalistice, dintr-un campionat cotat in primele 3 din lume! HCM Constanţa a făcut un meci mare la Valladolid, a scos un rezultat de egalitate printr-un gol marcat în ultima secundă şi este ca şi calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin. HCM-ul este prima echipa romaneasca care depaseste faza grupelor la masculin, in Liga, dupa revolutie.

Speriată probabil de bilanţul precedentelor cinci întâlniri directe, toate câştigate de spanioli, HCM Constanţa a început cu stângul meciul de sâmbătă seară, cu Pevafersa Valladolid, din etapa a opta a Grupei A a Ligii Campionilor. Ibericii conduceau cu 5-1 în min. 5, însă, încet-încet, formaţia de la malul mării a recuperat handicapul.

Apărarea a strâns rândurile, portarul Mihai Popescu a intervenit salvator în cinci rânduri, iar în atac, Laurenţiu Toma şi compania au fructificat cu sânge rece mai toate acţiunile pe semicerc. Constanţa a egalat la 10 în min. 20, însă gazdele au mai călcat o dată acceleraţia şi au intrat la cabine cu avantaj de patru goluri, 15-11.

Oamenii lui Zoran Kurteş au simţit, însă, că pot mai mult şi, imediat după reluarea jocului, au demarat cursa de urmărire. Şi nu s-au mulţumit numai să egaleze, ci au preluat şi conducerea, 17-16, în min. 55! Apoi, s-a mers cap la cap până la 20-20 (min. 43), după care Valladolid a înscris trei goluri consecutive, 23-20, iureş care nu a fost stopat decât de time-out-ul cerut de tehnicianul campioanei României.

Finalul a fost interzis cardiacilor. A condus HCM, 25-24 (min. 56), apoi Pevafersa, 26-25 (min. 59), iar ungurul Timuszin Schuch a înscris golul egalării, 26-26, în chiar ultima secundă.

De remarcat ar mai fi, ca echipa noastra a avut un arbitraj foarte potrivnic, cel putin pe finalul jocului, cand arbitrii norvegieni, au dat aruncari de la 7m pentru iberici si aruncari de la 9m, la care aproape, jucatorii echipei noastre nu au avut contact cu jucatorii adversi.

Pentru HCM Constanţa, au marcat L. Toma (8), Daniel Mureşan (6), Silviu Băiceanu, T. Schuch (câte 3), Alexander Adzic, Florin Nicolae şi Alexandru Csepreghi (câte 2).

Într-un alt meci al grupei, disputat în Rusia, Chekhovskie Medvedi – Pick Szeged 39-30.

Clasament Grupa A: 1. Montpellier (14 p), 2. Chekhovskie Medvedi (12 p), 3. Valladolid (10 p), 4. HCM Constanţa (7 p), 5. Pick Szeged (3 p), 6. PAOK Salonic (2 p).

HCM Constanţa mai are de jucat două partide, cu PAOK Salonic (acasă, pe 27 februarie) şi cu Pick Szeged (în deplasare, pe 7 martie), un punct câştigat din patru posibile fiindu-i suficient pentru a se califica, fără a o mai interesa rezultatele contracandidatelor, în premieră, în optimile de finală ale celei mai importante competiţii continentale inter-cluburi.