Prezent in Baia Mare in aceasta saptamana, presedintele Federatiei Romane de Handbal (FRH), Cristain Gatu, a facut cateva referiri la anul handbalistic 2009, care nu a fost nici pe departe unul pe gustul presedintelui. “Amandoua scandalurile care au aparut anul trecut, atat “Sexcelenta de la Valcea”, cat si “Mita la arbitri”, au fost scandaluri improvizate. La Valcea m-am deplasat imediat si nu am constatat absolut nimic. In celalalt scandal, asa-zisa “mita la arbitri”, in care am fost si eu implicat artificial, Federatia Europeana de Handbal a dat o sentinta. Si incepi sa te gandesti ca trebuie sa fii foarte atent si sa te uiti in permanenta peste tot: si in fata, si in spate…” a declarat Gatu in conferinta de presa sustinuta la sediul Clubului Minaur. Gust amar privind inapoi, spre 2009. Optimism pe semicercuri in 2010? Nu prea. Cel putin nu din punctul de vedere al presedintelui FRH: “Daca anul 2009 a fost greu, anul 2010 va fi si mai greu…”

Campionatul Mondial a fost o deceptie mare, toti ne-am pus sperante mari in aceasta echipa, care a clacat din cauza unei labilitati psihice colective. Toate au clacat in acelasi moment si asta este tragic in sport” a mentionat presedintele FRH, care a marturisit ca nu a mai calcat pe la Rm. Valcea in ultimul timp, deoarece “am si eu niste suparari ale mele pentru maniera in care au fost abordate la Campionatul Mondial niste meciuri cheie”.

“La nationala feminina, pana la Jocurile Olimpice trebuie sa fim pe un podium. Dar nu ca element surpriza, ci datorita unei strategii precise. In handbalul masculin, eu simt o revitalizare atat la nivelul nationalei, cat si al campionatului intern, care este mult mai echilibrat decat campionatul intern feminin” a declarat Gatu, care, insa, s-a aratat destul de sceptic in ceea ce priveste viitorul handbalului romanesc: “In Romania nu exista nicio sala de sport omologata pe plan international! Jucam tot in salile ridicate de Ceausescu… In ceea ce priveste generatiile viitoare de handbalisti, cu o ora de educatie fizica pe saptamana nu prea putem vorbi nici macar de sanatatea generatiilor viitoare, ce sa mai vorbim despre performata…”

Sursa: www.emaramures.ro,  Autor: Ramona-Ioana POP