HCM Constanta – Univ. Suceava 36-31 (18-18)

Partida din etapa a XVII-a dintre HCM Constanta si Universitatea Suceava,, s-a disputat miercuri datorita programului echipei campioane din Liga campionilor, acestia jucand sambata, antepenultimul joc din faza intai a grupelor la Valladolid.

Echipa suceveana a fost la un pas de a produce supriza etapei a 17-a din Liga Nationala. Universitatea a tinut timp de 50 de minute piept campioanei HCM Constanta chiar in fieful acesteia, insa la final a pierdut cu scorul de 31-36.

Plecata pe litoral fara 8 jucatori de baza, Universitatea parea victima sigura in confruntarea cu liderul Ligii Nationale. “Studentii” au uimit insa din primul minut, reusind sa conduca cu 2-0 in startul partidei. Luati prin suprindere de avantul adversarilor, constantenii si-au revenit destul de greu, Universitatea conducand ostilitatile pana la pauza, atunci cand scorul a fost egal, 18-18. La revenirea de la vestiare, gazdele au inscris de 3 ori consecutiv. Jucatorii suceveni nu au renuntat insa la lupta, iar pana in minutul 46, jocul a stat sub semnul echilibrului. Experienta si valoara constantenilor si-a spus cuvantul in ultimul sfert de ora. HCM-ul s-a distantat la 3 goluri, iar in final a castigat cu 36-31. In urmatoarea etapa a Ligii Nationale, Universitatea Suceava va intalni pe 28 februarie pe teren propriu, Steaua Bucuresti, in vreme ce Constantenii vor juca derbyul campionatului la Resita.

Nurhan, nemulţumit de joc

Directorul executiv al formaţiei constănţene, Nurhan Ali, s-a declarat nemulţumit de jocul handbaliştilor echipei sale, în ciuda victoriei la cinci goluri diferenţă.

“Jucătorii noştri au luat meciul ca pe un antrenament, hiba sportului românesc este lipsa de profesionalism. Unii dintre jucătorii noştri care de obicei au o prestaţie constant bună au avut astăzi momente în care au fost penibili”, a declarat oficialul HCM Constanta.

Bibirig: “Un meci bun”

Antrenorul Leonard Bibirig este multumit de evolutia elevilor sai in fata HCM-ului. Tehnicianul Universitatii a mentionat ca pentru o parte dintre jucatori, meciul contra campioanei, a reprezentat debutul pe prima scena a handbalului romanesc, scorul strans inregistrat la final, fiind cu atat mai meritoriu.

“Avand in vedere lotul deplasat la Constanta, cosider ca a fost o experienta buna pentru jucatori, mai ales ca unii dintre ei au debutat in Liga Nationala. In plus, cei care au evoluat mai putin pana acum, au avut sansa sa isi demonstreze valoarea chiar in fata echipei campioane. Eu zic ca au facut un meci bun”, a declarat Leonard Bibirig.

La CSU Suceava au marcat: Dediu (11 goluri), Acatrinei (10), Dospinescu (5), Soldanescu(3), Matei (1), Bradatan (1)

Pentru formaţia de la malul mării (antrenori, Zoran Kurteş şi Eden Hairi), cele mai multe goluri le-au înscris Laurenţiu Toma şi Alexandru Csepreghi, fiecare câte 8.

Aruncari de la 7 metri: 4 (3 goluri) / 3 (2 goluri)
Eliminari de 2 minute: 4 / 2

Evolutie scor: min 1: scor 0-1, min 5: scor 3-2, min 9: scor 5-6, min 15: scor 8-10, min 20: scor 12-14, min 25: scor 16-16, PAUZA: 18-18, min 35: scor 22-20, min 40: scor 24-23, min 45: scor 26-26, min 50: scor 30-28, min 55: scor 33-31, FINAL: 36-31

Tot ieri s-au disputat şi două restanţe din etapa a 16-a: Poli Timişoara – Steaua 29-33 şi HC Odorhei – Rom Cri Braşov 32-27.

Joaca Handbal! cu www.gazetasv.ro si Universitatea Suceava

Sursa: www.gazetasv.ro