Ardelenii nu au luat nici un punct in derby-urile de sambata. Romanul i-a o optiune serioasa pentru locul 2, care duce in Liga Campionilor, chiar daca obiectivul este calificarea intr-o cupa europeana, iar Constanta mentine 2 puncte in fata Resitei.

U Transilvania Cluj – HCM Constanta 25-28

Jolidon Cluj – HCM Roman 31-32

Nu a fost sambata Clujului din punct de vedere handbalistic.

Laurentiu Toma - HCM Constanta (capitan Romania)

Primul meci desfasurat de la ora 12,00, in Sala Sporturilor Horia Demian a pus in fata un proiect in devenire – cel al ardelenilor, si unul care are maturitate deja – cel al dobrogenilor (sunt aproape de a fi prima echipa romaneasca, la masculin, care depaseste faza grupelor.

Inainte de partida, presedintele lui U Transilvania – Tritean M. si Eden Hairi – antrenor secund la HCM, au prezentat foarte bine cele 2 proiecte handbalistice in cadrul transmisiunii LIVE VIDEO CHAT efectuate de eurohandbal.ro.

CLICK pe pagina Video a U Transilvania, apoi CLICK pe MENU la pagina WEB, apoi VIEW MOVIES, pentru a vedea prezentarea facuta inainte de joc de oficialii celor 2 echipe.

Din minutul 5, cand scorul era egal 2-2, constantenii au reusit 7 goluri consecutive si s-au dus la 2-9 in minutul 19, rupand echilibru partidei si asigurandu-si in mare parte victoria. Gazdele au jucat mult mai bine in Repriza a II-a pe care de altfel, au si castigat-o cu 3 goluri: 17-14. Jucatori tineri ca Hagiu si indeosebi Marta –

Hagiu Robert -nr. 10 de la U cluj

extrema dreapta, autori a 4 si respectiv 5 goluri au facut ca diferenta sa fie micsorata in fata campioanei, aratand totodata ca echipa si proiectul handbalistic ardelean are viitor. Macedoneanul Stojchevski de la U Transilvania, a inscris si el 5 goluri,

fiind un centru care arata ca are valoare, post foarte cautat de toate echipele din liga nationala. Experienta echipei oaspete, care a aratat ca este obosita dupa meciul cu Montpellier si a fortat doar atat cat a fost nevoie, mai ales ca programul va fi foarte dificil in continuare.

Antrenorul formatiei gazda – Constantin Stefan, a prezentat LIVE VIDEO CHAT, imediat dupa partida concluziile jocului formatiei sale in partida cu constantenii: CLICK pe pagina Video a U Transilvania, apoi CLICK pe MENU la pagina WEB, apoi VIEW MOVIES, pentru a revedea inregistrarea.

In al doilea meci, mult mai important, desfasurat de la ora 14,00, s-au intalnit ocupantele pozitiei 2 din liga feminina, cu 21 puncte fiecare, despartite de golaveraj.

Pop valentina de la HCM Roman (langa nr.13 Crap daniela - Jolidon)

Partida a inceput echilibrat, 3-3 min.6 si 5-5 min.11. De la 7-6 min. 13, Romanul reuseste prima desprindere pe tabela, cu cele 4 goluri marcate consecutiv. Se face 7-10 min.17. Jolidonul nu reuseste sa inscrie decat o singura data si in urmatoarele 7 minute, iar romascanele se distanteaza cu unca 5 goluri consecutive, la o diferenta ce parea puerila inainte de joc, si de pozitiile din clasament – 8-15 in min.24!!!

Se parea ca Romanul va castiga partida inca de la pauza, dar ardelencele micsoreaza diferenta pana la 15-19, la finalul primelor 30 minute.

Apararea moldovencelor incepe sa dea rateuri, si impinse de la spate de public si jocul Danielei Crap si a Simonei Vintila, echipierele formatiei Jolidon, reusesc imposibilul si intorc rezultatul in favoarea lor in partea a doua. Doar dupa 13 minute scorul devine 24-23 pentru echipa gazda!!

Dar fuga dupa egalare oboseste echipa antrenata de profesorul Covaciu, si experimentatul Badulescu, stie asta si asteapta caderea. Romanul reuseste sa se duca din nou la 3 goluri, pe fondul caderii gazdelor. Este 27-30 min.52 si 29-32 min.54.

Joldes Roxana - nr. 8 - Jolidon Cluj

Dar ultimele 6 minute, atacul formatiei sale, era sa ii faca figura profesorului Badulescu. Jucatoarele sale nu mai reusesc sa inscrie deloc, in timp ce cu un ultim efort, clujencele revin pana la 31-32 min. 58. DEGEABA, pentru ca in final Romanul gestioneaza bine situatia cu apararea si acesta ramane si scorul final.

Covaciu, suparat – probabil datorita rezultatului, mai ales ca in tur, clujencele obtinusera victoria in Moldova, nu a mai venit la studioul amenajat de eurohandbal la sala Horia Demian.

Profesorul Badulescu, era fericit la sfarsitul partidei, dar a atras atentia ca obiectivul formatiei pe care o conduce este clasarea pe un loc de cupa europeana, nu calificarea in preliminariile Ligii Campionilor – locul 2 pe care il ocupa in prezent.

DECLARATIA ANTRENORULUI EMERIT CORNELIU BADULESCU, facuta imediat dupa partida LIVE VIDEO CHAT, pe site-ul nostru o puteti revedea la pagina Video destinata partidei:

CLICK pe pagina Video a U JOLIDON, apoi CLICK pe MENU la pagina WEB, apoi VIEW MOVIES

Principalele marcatoare:

Jolidon: Vintila 7g, Crap 6g, Paraschiv 5g.

Roman: Pop 8g, Tivadar 6g, Stoleru 5g.