UCM Resita – HC Minaur Baia Mare 34-28

Duminica, 14 februarie, de la ora 11:00, UCM Resita a intalnit in Sala Polivalenta, echipa HC Minaur Baia Mare, in etapa a XV-a a Ligii Nationale Masculine de Handbal. UCM Resita a venit in 2010, pentru prima oara in fata propriului public.

CONFERINTA DE PRESA a fost LIVE VIDEO CHAT, imediat dupa partida, pe eurohandbal cu sprijinul ARENA Banateana.

UCM Reşiţa continuă cursa de urmărire a liderului HCM Constanţa. Cum dobrogenii s-au impus ieri la Cluj, ucemeriştii erau obligaţi să câştige întâlnirea cu Minaur. Deşi părea la prima vedere o dispută lejeră pentru gazde, prin prisma locurilor ocupate în clasament, dar şi datorită problemelor cu care se confruntă formaţia băimăreană, lucrurile în teren nu au stat tocmai aşa. La începutul partidei, oaspeţii au dat o replică foarte bună şi s-au aflat la conducere, dar nu la mai mult de un gol. Pivotul Reşiţei, Ghiţă Irimescu, şi-a intrat mai greu în mână, asta după ce a ratat un 7 metri, la scorul de 2-2, dar s-a revanşat până la finalul meciului înscriind 12 goluri. Încet-încet, ucemeriştii au început să controleze jocul şi s-au desprins până la 16-11, în minutul 27, pentru ca la puază elevii lui Aihan Omer şi Gligore Czari să conducă cu 19-12. Minaur a replicat prin Alexandru Stamate, ale cărui aruncări de la distanţă au scuturat serios plasa porţii reşiţene. În debutul reprizei secunde, UCM Reşiţa a ajuns să aibă pentru prima oară avantaj de nouă goluri pe tabelă, 21-12, în minutul 32. Vicecampioana s-a descurcat şi în situaţii dificile, de inferioritate netă clară, iar Grozăvescu a înscris într-un moment în care pe teren se aflau doar patru jucători de câmp ai gazdelor, după eliminările lui Fenici şi Pârvan. Se întâmpla în minutul 36, la scorul de 23-15. Diferenţa mare de scor duce la lipsa de concentrare din partea handbaliştilor reşiţeni, şi portarul Irimuş se remarcă la trei atacuri consecutive ale UCMR-ului. Mihuţ Pancu pune capăt ratărilor enorme ale gazdelor, cu o boltă de pe dreapta, pentru ca apoi să fie imitat de Grozăvescu, de pe stânga. 31-22 pentru UCM Reşiţa, în minutul 52 şi partida se îndrepta spre un deznodământ clar: victorie reşiţeană şi încă două puncte în clasament.

UCM Reşiţa – Minaur Baia Mare 34-28 (19-12)

Sala Polivalentă din Reşiţa; spectatori: 900.

Au arbitrat Robert Harabagiu şi Silviu Stănescu.

UCM Reşiţa: Damjanovic, Ionescu – Irimescu (12), Petrea (8), Pârvan (4), Butulija (2), Vaidasigan (2), Grozăvescu (2), Rohozneanu (1), Pancu (1), Fenici (1), Stan (1), Tucanu, Cuciula. Antrenori: Aihan Omer şi Gligore Czari.

Minaur: Irimuş, Viman – Bondar (8), Stamate (7), Asoltanei (6), Sas (4), Mihai (2), Gavrilovic (1), Mustaţă, Buciuman, Popescu, Fotonea. Antrenor: Ion Crăciun.

Declaratiile antrenorilor Aihan Omer si Ioan Craciun le aveti pe www.arenabanateana.ro, mai jos:

CLICK AICI PENTRU A ASCULTA DECLARATIILE DE DUPA JOC

CLICK AICI PENTRU LIVE VIDEO CHAT DE LA RESITA