Jucatorii Minaurului nu sunt platiti de peste sase luni! Colaboratorul eurohandbal, www.gazetasv.ro va transmite mai jos, detaliile de la partida interesanta de la Baia Mare.

CS Universitatea este la singur punct de Challenge Cup la finalul etapei a XV-a din cadrul Ligii Nationale de handbal. Trupa pregatita de Leonard Bibirig s-a impus astazi la limita pe terenul celor de la Minaur Baia Mare, scor 28-27, si profitand de infrangerea Pandurilor cu UCM Resita, a redus la un singur punct distanta care o desparte de locul 5 si totodata de cupele europene.

Vizita in Maramures le-a adus in fata studentilor o echipa extrem de artagoasa, Minaur si Universitatea mergand cap la cap in prima repriza. Reveniti de la cabine cu un handicap de un gol, scor 12-13, sucevenii au reusit sa intoarca soarta jocului in ultimul sfert de ora, luand un avantaj decisiv in minutul 55, cand tabela salii din Baia Mare arata 26-22 pentru Universitatea. Desi baimarenii au tresarit pe final, reusind sa marcheze de trei ori consecutiv in ultimele trei minute, fluierul final a stins tabela la 28-27 pentru oaspeti, trimitand cele doua puncte in Bucovina.

Universitatea s-a impus in fata Minaurului gratie mobilizarii exemplare a jucatorilor suceveni. Aceasta este parerea antrenorului Leonard Bibirig dupa meciul castigat astazi la Baia Mare.

“Asa cum ne-am asteptat a fost un meci foarte greu pentru noi. Gazdele isi jucau ultima sansa pentru un loc de cupa europeana. Din fericire, toti jucatorii nostri s-au mobilizat foarte bine si am reusit sa obtinem aceasta victorie importanta. Ii felicit pe baieti pentru atitudine si asteptam sa jucam din nou in fata propriilor suporteri”, a declarat Leonard Bibirig.

Dupa un meci plin de emotii Adi Mitrea a avut amabilitatea sa impartaseasca, prin intermediul GazetaSV, o parte din euforia rezultatului final.”Un meci super greu de la primul fluier pana la sfarsit“ a incercat sa sintetizeze, intr-o propozitie, extrema stanga suceveana.

Cred ca am reusit sa gestionam foarte bine momentele grele ale partidei. Am fost peste ei mai ales psihic. Trebuie sa profitam de faptul ca cei de la Targu Jiu au pierdut acasa cu Resita. Daca ne concentram putem strange cateva victorii consecutive“ a concluzionat Adi Mitrea.

Un antrenor cu lacrimi in ochi – asa arata tehnicianul Minaurului Ion Craciun, dupa infrangerea in fata Bucovinei Suceava. Se astepta la un meci dificil, dar nu credea ca elevii sai vor depune armele inaintea asaltului final.

A fost un meci foarte greu, de care mi-a fost frica. Stiam ca echipa Sucevei alearga foarte mult, repune mingea foarte repede si speculeaza orice greseala tehnica facuta de noi in atac. Am jucat foarte bine pana cand adversarul s-a distantat la doua goluri in repriza secunda si cand noi am cedat psihic. Imi pare foarte rau”, a marturisit Craciun pentru citynews.ro

Pentru handbalistii suceveni urmeaza acum o saptamana de pregatire pana la meciul tur din optimile Cupei Challenge contra ucrainienilor de la Time-Burevestnik, programat pe 13 februarie. Pe 17 februarie Universitatea joaca din nou in Liga Nationala, in deplasare, cu HCM Constanta.

Marcatori MINAUR: Irimus (18 interventii), Viman (1), Stamate 9 (2 din 7m), Musteata 4, Pop 3, Asoltanei 3, Mihai 2, Bondar 2 (2), Popescu 2, Varady 1, Gavrilovic 1, Sas, Vasile, Fotonea.

Antrenori: Ion Craciun – principal, Florin Mironescu – secund.

Marcatori SUCEAVA: Pralea (9 aparate, inclusiv un 7m), Andrei (5), Chirut 7 (5), Acatrinei 5, Adomnicai 5, Bursuc 4, Mitrea 3, Gavriloaia 2, Zvanciuc 1, Dospinescu 1, Dediu, Soldanescu, Ignat, Tcaciuc.

Antrenori: Leonard Bibirig. Director tehnic: Petru Ghervan.

Au arbitrat: Constantin Din si Sorin Dinu (Bucuresti).

Aruncari de la 7m: 5-5 (transformate 4-5). Minute de eliminare: 6-4.

JOACA HANDBAL! cu www.gazetasv.ro si Univ. Suceava