Maine la Hamburg începând cu ora 2 PM locală are loc tragerea la sorți a grupelor la Campionatului Mondial de Handbal Germania 2017.

 
Astfel România (singura țară din lume care a participat la toate cele 22 ediții) își va afla adversarii de la turneul final ce va începe în 01 decembrie și se va încheia în 17 decembrie. România a fost distribuită de Federația Internațională de Handbal în urna a 2-a Valorică. La Campionatul Mondial de handbal vor fi 4 grupe de câte 6 echipe din care se vor califica în optimile de finală primele 4 din fiecare grupă. România NU va putea întâlni țara gazdă Germania, Rusia sau Suedia în faza grupelor (celelalte echipe din urna 2 valorică). 
 
Dintre capii de serie România va întâlnii una din următoarele echipe: Norvegia, Franța sau Danemarca, iar din urna 3 valorica: Serbia, Cehia, Spania sau Brazilia.

 O grupă cu Danemarca și Cehia ar fi una care ne oferă șanse suplimentare la optimile de finală având în vedere că generația actuală este una de perspectivă pentru JO de peste 3 ani. Din celellalte urne adversari mai accesibili ar fi pentru tricolore: Muntenegru (urna 4), China (urna 5) și Paraguay (urna 6)

Urnele valorice stabilite de IHF sunt următoarele:

Pot 1: Norway, Netherlands, France, Denmark

Pot 2: Romania, Germany, Russian Federation, Sweden

Pot 3: Serbia, Czech Republic, Spain, Brazil

Pot 4: Hungary, Montenegro, Slovenia, Republic of Korea

Pot 5: Angola, Japan, Argentina, China PR

Pot 6: Paraguay, Tunisia, Cameroon, Poland