VALEA JIULUI ÎMPREUNĂ a participat ieri pentru prima dată după concert alături handbalul românesc la o partidă ce avea șansa să devină una istorică! @Handbal Împreună / Valea Jiului Împreună

România handbal masculin/ strategia de dezvoltare selecționer Xavier Pascual (antrenorul lui FC Barcelona)

Partida a început brusc și nemilos 0-4, suporterii Universității Craiova au pus umărul la o revenire la 2 g însă doar atât a fost prea puțin…
Pe teren însa Xavier Pascual își vede în continuare de strategia lui după doar un an de muncă și numai 5 meciuri oficiale și vreo 4 amicale a dus tricolorii aproape de o calificare la Campionatul European după 22 ani. Nu e deloc puțin dacă NU uităm că eram prin lumea a 4-a a handbalului masculin. 6 turnee finale consecutive a bifat naționala masculină a Belarusului, trei Mondiale și trei Europene.

România nu a mai fost la Europene din 1996 și la Mondiale din 2011. Pe teren ieri s-au aflat majoritatea timpului jucători între 20 și 23 ani (Grigoraș, Racoțea – fiul fratelui lui Racoțea fost viceprimar la Petroșani, Thalmaier, Rotaru, Iancu) și doar câțiva cu experiență ca Csepreghi, Sadoveac, Mocanu, Popescu. El magicianul din spate își vede în continuare de treaba lui, pentru care a fost angajat – construcția unei echipe competitive pentru JO 2020. A făcut schimbări de generație și la Barcelona anul acesta, este antrenor în această mare echipă iberică de mulți ani și este ANTRENOR adevărat. Aici, în acest moment, deocamdată atât putem…parcă totuși nu se aseamănă deloc cu Daum-ul de la fotbal.

Parcă avem altceva aici la handbal. E o strategie care pune accent pe tineri și pe viitor….asemeni ca Handball Challenge Știința ”U” Petroșani . Puștii sunt viitorul…
Va încerca să construiască în continuare, să îi facă pe jucători să creadă unul în altul, în noțiunea de echipă, pentru că așa am bătut Belarusul și Polonia. “Nu trebuie să căutăm acum scuze și explicații. Treaba e simplă, sunt mai buni ca noi!”, a încheiat Xavier Pascual ieri la Craiova, unde a fost prezent si www.eurohandbal.ro după multă vreme și a transmis LIVE TEXT info de la partidă direct de la Sala Sporturilor!

România: Mihai Popescu, Ionuț Iancu (împreună doar 5 apărate din care unul la 7 m) – Marius Mocanu – 5 goluri, Ionuț Ramba, Demis Grigoraș – 5, Valentin Ghionea – 2, Dan Racoțea – 2, Marius Sadoveac, Cosmin Capotă, Ciprian Șandru – 2, Alexandru Csepreghi – 4, Adrian Rotaru, Cristian Fenici, Chike Osita Onyejekwe, Răzvan Pavel – 1, Roland Thalmaier – 1. Selecționer: Xavi Pascual Fuertes.

Belarus: Ivan Mațkevici (16 mingi apărate – fost portar la Steaua), Viaceslav Soldațenko – Ivan Brovka – 3 goluri, Vladislav Kuleș – 3, Maxim Babicev, Boris Puhovski – 7, Denis Rutenka – 4, Viaceslav Șumak, Andrei Iurinok – 2, Maksim Baranov, Artur Karvațki – 4, Aleksandr Podșivalov, Artem Karalek – 6, Aleksandr Titov, Artiom Kulak – 1, Vadim Gaiducenko – 2. Selecționer: Iuri Șevțov.