RESITA FACE FURORI IN PRIMUL AN DE LIGA I. A INVINS SI ZALAUL LUI TADICI.COTA pentru o victorie a banatencelor inainte de partida era de 4,5 la victorie ! In timp ce oaspetele aveau doar 1,2.

Venind dupa o ultima victorie in deplasare la HCM Baia Mare, HC Zalau era considerata favorita in meciul cu nou promovata Univ. Resita. Dar echipa banateana, era o nuca tare pentru toate echipele din Liga I, pe teren propriu. Studentele erau neinvinse acasa, deoarece meciul cu Oltchim nu se pune.  Ele aveau o medie de 30 goluri marcate si 27 primite, inainte de jocul cu salajencele, fiind pe locul 5 in CLASAMENTUL ACASA (vizualizati cel mai detaliat clasament din Romania pentru Liga I feminin, doar aici, in partea dreapta), devansand echipe puternice cu vechi state in primul esalon, ca Baia Mare si Tomis Constanta, asta in conditiile in care se luau in calcul si golurile  marcate si primite cu Oltchim. Antrenorul Florin Pera, care a pornit de jos cu echipa sa – liga II, a format un team care are deja anumite scheme de joc si automatisme, ceea ce face din banatence revelatia actualului campionat la feminin, pe teren propriu, unde a obtinut toate cele 11 puncte de pana acum. Cu ajutorul publicului resitean, toate echipele din liga nationala vor trece cu greu peste hopul numit – Univ. Resita, in actuala stagiune.

Cu ajutorul colaboratorilor nostri de la www.arenabanateana.ro, cu care eurohandbal va incerca sa va ofere si alte surprize cat de curand!; aveti mai jos toate detaliile de la o surpriza mare a Ligii I feminine bet-at-home.com

Universitatea Reşiţa a început cu dreptul returul Ligii Naţionale feminine de handbal. În aplauzele generoase ale publicului, echipa pregătită de Florin Pera şi Liviu Viaşu a trecut astăzi de HC Zalău, cu 24-23 (12-11). Studentele reşiţene au făcut din nou un meci mare, în faţa unui adversar de la care a ieşit în evidenţă… Gheorghe Tadici. Pe nimeni nu mai miră ieşirile sale necontrolate din timpul meciurilor, dar pentru că la Reşiţa nu a mai avut ocazia până acum să se dea în spectacol, s-a folosit din plin de timpul alocat acestei partide. Proteste la mai toate deciziile arbitrilor, intrări repetate pe suprafaţa de joc, mai ales când nu era cazul, cearta cu publicul, gesticulări devenite ticuri nervoase, „armele“ cu care Tadici încearcă să intimideze pe toată lumea sau să-şi mascheze propriile greşeli. Astăzi, însă, la Reşiţa, nu i-a mers deloc „tactica“. Pentru că handbalistele de la Universitatea Reşiţa şi-au adus aminte cum a fost în tur, la Zalău, şi s-au răzbunat, sportiv, prin jocul practicat.

Interesantă a fost mai ales repriza a doua, începută destul de curajos de zălăuance. Conduse la pauză cu un gol, oaspetele au trecut în avantaj încă din startul părţii secunde a jocului. Timp de zece minute, Zalăul a fost cu un pas în faţa Reşiţei, dar de la 17-18, în minutul 40, s-a ajuns la 20-18 pentru reşiţence, în minutul 44. O nouă răsturnare de scor se produce însă şi echipa din Zalău preia conducerea cu 23-20, în minutul 54. Părea totul pierdut pentru studente, dar acestea nu au încetat să spere într-un rezultat pozitiv. Un final dramatic, cu publicul urmărind meciul în picioare şi scandând încontinuu „RE-ŞI-ŢA! RE-ŞI-ŢA!“ au purtat spre victorie formaţia reşiţeană. Intervenţiile portăriţei Paula Teodorescu, şi astăzi una dintre remarcatele noastre au ajutat Reşiţa să reintre în joc şi să egaleze. 23-23 cu mai puţin de un minut înante de final şi studentele erau din nou în atac. Spre disperarea lui Gheorghe Tadici, gazdele au obţinut o aruncare de la şapte metri, iar misiunea executării acesteia i-a revenit Mirelei Toma. Principala marcatoare a Reşiţei în meciul de astăzi a înscris pentru o victorie extraordinară. În ultimele secunde ale întîlnirii, reşiţencele şi-au apărat eroic avantajul minim de pe tabelă şi au cucerit alte două puncte mari în clasament. Emoţiile s-au risipit  abia după expirarea timpului regulamentar de joc, oaspetele beneficiind de o ultimă aruncare de la nouă metri. Adriana Holhos nu a reuşit să străpungă barajul reşiţean şiGheorghe Tadici a plecat învins de la Reşiţa. Dar, mult mai important pentru Universitatea Reşiţa este că a obţinut o victorie de moral, în urma căreia şi-a câştigat definitiv publicul de partea sa şi, de ce nu, şi viitori sponsori.

Se pare ca reprezentantii de la echipa oaspete nu a dorit sa participe la conferinta de presa de dupa joc (Sau poate au uitat de obligatie, datorita faptului ca au plecat invinsi). Ei au incercat ulterior sa provoace o conferinta ad-hoc, doar pentru ei, in care doreau probabil sa vorbeasca despre arbitraj, asa cum s-a auzit, dar reprezentantii media au refuzat “politicos”! :). Aveti mai jos extras din Regulamentul de desfasurare a Ligii nationale feminine, sezonul 2009-2010:

Obligatiile cluburilor in timpul si dupa terminarea competitiei.

Punctul 2.Ambele echipe  au urmatoarele obligatii in timpul competitiei :

Articolul 2.4.1. Echipa gazda este oligata sa organizeze o conferinta de presa la 15 minute dupa incheierea jocului.

Articolul 2.5 Sa participe, prin antrenorii principali, reprezentant de echipa sau sportivi, la conferinta de presa ce se va organiza la 15 minute de la incheierea jocului intr-un spatiu anexa special amenajat, prin grija echipei gazda, in caz contrar, clubul va fi sanctionat conform Regulamentului Disciplinar al F.R.Handbal.”

Declaratii Univ. Resita:

Florin Pera: „O victorie extraordinară“

După meci, antrenorul Florin Pera a spus că este un succes important atât pentru el, cât şi pentru handbalul reşiţean. „A fost o victorie muncită, care ne ajută enorm în acest campionat. Suntem o echipă nou-promovată, o echipă care în startul campionatului nu avea foarte multe şanse, însă cu muncă, seriozitate şi disciplină şi, cel mai important, cu ajutorul lui Dumnezeu, am reuşit să obţinem aceste rezultate extraordinare până în acest moment. A fost o victorie mare pentru noi. Ne-am bătut astăzi cu o echipă de top din România. Pentru mine este o mare realizare că am reuşit să câştig în faţa celui mai titrat antrenor din ultimii ani. E o victorie extraordinară pentru noi. Vreau să le mulţumesc fetelor din tot sufletul pentru dăruire. După cum ştiţi, în această săptămână am avut şi probleme de lot, am avut jucătoare accidentate, însă la joc s-au mobilizat, au fost unite şi au dat totul pe teren. Sunt extraordinare şi merită toată aprecierea mea. Vizavi de public, am doar cuvinte de laudă. A fost excepţional şi în ultimele minute, când aveam mai mare nevoie de el, a venit în ajutorul nostru şi ne-a dat acel moral şi acel sprijin de care aveam foarte mare nevoie. Le mulţumesc din tot sufletul celor care au fost alături de noi şi sper să aducem cât mai multe rezultate frumoase Reşiţei. Cred că e cea mai importantă victorie în faţa unui mare antrenor. S-a mai întâmplat când eram la Deva şi am învins pe Tomis Constanţa la ea acasă, echipa din Constanţa fiind antrenată atunci de Dumitru Muşi, un tip vulcanic, la fel ca şi Gheorghe Tadici. Niciun moment nu m-am uitat astăzi spre banca adversă, pentru a nu mă deruta şi pentru a mă concentra asupra echipei mele

Handbalistele de la Universitatea declară prin Toma Mirela si Anisoara Marcu: „Publicul ne-a purtat spre victorie!“ (mai multe declaratii pe arenabanateana.ro)

Universitatea Reşiţa – HC Zalău 24-23 (12-11)

6 februarie 2010; Sala Polivalentă din Reşiţa; spectatori: 500.

Au arbitrat: Claudiu Belean şi Valentin Călina.

Universitatea Reşiţa: Paula Teodorescu, Cristina Bobeică, Bianca Anghelescu – Mirela Toma (10), Anişoara Marcu (4), Laura Roiban (3), Costela Lazăr (2), Claudia Haşegan (2), Claudia Rupa (1), Călina Calu (1), Maria Cricleviţ (1), Loredana Iancu, Renata Bârz, Maria Turnea. Antrenori: Florin Pera şi Liviu Viaşu.

HC Zalău: Mirela Nichita, Mihaela Creta – Adriana Holhos (6), Alina Czeczi (6), Nicoleta Molfea (5), Georgiana Coadălată (4), Florina Ţurcaş (2), Oana Bidascu, Irina Cristoaica, Ana Maria Lazer, Elena Ailincăi, Roxana Rob, Andrada Trif, Elena Viscreanu.

Evoluţia scorului: 1-1, 1-1, 2-1, 2-2, 2-3, 2-4 (min. 10), 3-4, 4-4, 5-4 (min. 14), 5-5, 5-6, 6-6, 6-7, 6-8 (min. 20), 7-8, 8-8, 8-9, 9-9, 9-10, 10-10 (min. 26), 11-10, 12-10 (min. 29), 12-11, 12-12, 12-13, 13-13, 13-14, 14-14, 15-14 (min. 36), 15-15, 15-16 (min. 37), 16-16, 16-17, 17, 17, 17-18 (min. 40), 18-18, 19-18, 20-18 (min. 44), 20-19, 20-20, 20-21, 20-22, 20-23 (min. 54), 21-23, 22-23, 23-23, 24-23 (min. 60).

JOACA HANDBAL! cu www.arenabanateana.ro – Sursa ta zilnică de informaţii. Sport din Banat si clubul UNIVERSITATEA RESITA