Totul despre derby-ul Energia Tg. Jiu – UCM Resita 18-23 (13-12), mai jos.

Portarul Damjanovic  – eroul partidei

Cu sprijinul Presdintelui echipei gorjene – POPESCU G. si a colaboratorului echipei locale – Calin Stoleru, de la Radio Infinit Gorj, eurohandbal.ro v-a transmis LIVE VIDEO CHAT, in PREMIERA pentru un club din handbalul romanesc, toate informatiile, inaintea si dupa partida derby a etapei XV.

Declaratii inainte de partida

Cu o ora inainte de startul partidei, in exclusivitate pentru eurohandbal.ro, presedintii celor 2 echipe adverse s-au intalnit, in transmisiune directa pe site-ul nostru si si-au urat succes, dar nu in meciul de azi 🙂 (n.r. ieri), totul intr-o atmosfera deosebita de fair-play si buna dispozitie, pentru a promova handbalul si cluburile pe care le conduc. Ambii s-au bucurat de initiativa eurohandbal si au fost incantati de felul in care arata site-ul destinat handbalului romanesc si multitudinea de informatie din fenomen pe care le-o ofera vizitatorilor si cluburilor.

“Am pornit un proiect indraznet cu dl Stanga, in vara. Speram sa ne atingem obiectivul de a participa intr-o cupa europeana, anul acesta. Programul acestui inceput de retur, nu ne avantajeaza…Atuul nostru este avantajul terenului propriu.Speram sa revenim cu victorie dupa meciul de la SUCEAVA, sa ne pastram invincibilitatea acasa…Daca suntem in direct pe eurohandbal, vreau sa le multumesc celor de acolo, cu aceasta ocazie. Ma bucura faptul ca se ia legatura direct cu cluburile si publicatiile sportive din zona noastra pentru a se promova handbalul. Chiar fac un apel si la ceilalti colegi sa imbratiseze ideea dumneavoastra. Este un lucru benefic pentru acest sport si poate cu dl Stoleru vom reusi sa transmitem in direct si un meci de la Tg. Jiu” – declaratie Presedinte POPESCU G.- ENERGIA TG. JIU

CLICK AICI PENTRU DECLARATIILE FACUTE LIVE VIDEO CHAT DE LA TG JIU

“Intalnirea de azi reprezinta un derby al returului de campionat, cu implicatii, chiar in lupta pentru titlul de campioana a Romaniei. Este un meci important pentru noi, doar victoria ne mentine in lupta pentru titlu…Felicit initiatorii site-ului eurohandbal.ro care promoveaza intradevar handbalul. Este important acest lucru. Le multumesc pentru invitatie” – Presedinte ZAMFIRESC I. – UCM RESITA

Vedeti la pagina video, declaratiile complete (click pe MENU, apoi click VIEW MOVIES – apoi selectati declaratia dorita)

MECIUL

Meciul a inceput inainte de partida propriu zisa. Incercand sa compenseze experienta echipei oaspete, antrenorul nationalei – Vasile Stanga, a incercat sa le intinda o capcana resitenilor. Dansul afirma ca nu se va putea baza pe serviciile jucatorilor Ante Kukrica sau Bogdan Criciotoiu. Insa, cei doi handbalisti au fost apti la startul jocului. Dar surpriza lui Stângă a fost plasarea lui Humberto pe extrema stângă, acolo de unde a lipsit golgheterul Florea. El s-a achitat bine de sarcini, mai ales in prima repriza – reusind in total 4 goluri.

Elevii lui Vasile Stângă au făcut o primă repriză foarte bună şi o a doua dezamagitoare în faţa celor de la UCM Reşiţa. A contribuit la succes si cele 13 interventii reusite intre buturile ucemeriste ale goalkeeper-ului Nenad Damianovici, spre exasperarea gazdelor care in partea a II-a, nu au mai reusit decat 5 goluri. Portarul reşiţean, a închis poarta în faţa lui Apolzan care a ratat patru situaţii de unu la unu, cu acesta, în ultimul sfert de oră de joc. La acesta adăugându-li-se şi altele, la fel de clare prin Kukrika, Filip şi Simovic.

Evoluţie scor (din 5 în 5 minute):

Repriza I: min.5, 2-2; min.10, 6-4; min.15, 6-5; min.20, 8-7; min.25, 10-9; min.29, 13-12.

Repriza II: min.35, 14-13; min.40, 14-16; min.45, 15-18; min.50, 17-20; min.55, 18-20,min.59, 18- 23.

Energia Pandurii Târgu Jiu – UCM Reşiţa 18-23 (13-12)

Sala Polivalentă Târgu Jiu, spectatori: 800 (arhiplin!!!)

Energia: Dragomir, Ciobanu, Păiuş, Truică, V. Popescu, Kapular (1), Apolzan (6), Criciotoiu (2), Enache (1), Filip, Kukrika (1), Simovic (2), Humberto (4), Giotoiu (1). Antrenor: Vasile Stângă.

UCM Reşiţa: Damjanovic, Antonaru, Butulija, Pârvan (1), Tucanu, Rohozneanu (1), Pârâianu (2), Petrea (5), Pancu (1), Irimescu (8- 5 din 7 metri), Ciubotariu (1), Fenici (4), Grozăvescu, Vulpe. Antrenor: Aihan Omer.


Declaratii dupa partida

Tot in transmisiune directe de la Sala Sporturilor din Tg. Jiu, fostul antrenor al echipei nationale – Aihan Omer, mai intai si apoi actualul selectioner al tricolorilor – Vasile Stanga, au oferit iubitorilor de handbal, imediat dupa partida, prin intermediul eurohandbal.ro, in cadrul Conferintei de presa, primele declaratii dupa joc.

“Sunt bucuros ca am ramas in lupta pentru primul loc. Intodeauna meciurile cu echipa din Tg. Jiu sunt meciuri grele, echilibrate…In repriza a doua am facut un joc bun in aparare. A fost o replica puternica a gazdelor. Jucatorii nostrii cu experienta au facut diferenta azi in fata unei echipe puternice, iar punctul nostru forte a fost apararea …” a spus Aihan Omer la conferinta de presa de dupa joc.

Vedeti la pagina video, declaratia completa (click pe MENU, apoi click VIEW MOVIES – apoi selectati declaratia dorita)

CLICK AICI PENTRU DECLARATIILE FACUTE LIVE VIDEO CHAT DE LA TG JIU

“Damjanovic a fost un portar bun azi, a aparat mult de pe extreme…Nu poti juca handbal fara extreme. Le-am si spus inainte de joc baietilor, ca portarul lor si sarbii in general, sunt jucatori valorosi…Au facut o repriza a doua foarte buna in aparare…Mergem mai departe, obiectivul nostru de a atinge o cupa europeana, se poate realiza…Sper ca jucatorii mei au invatat ceva din acest joc. Acestea sunt jocurile adevarate din care poti invata…Parerea mea este ca ne-am aparat bine azi…insa, in atac nu am jucat cum ne-am dori. Le-am explicat interilor nostrii ca golurile din faza a doua, venit lansat, sunt mai usor de marcat…Mi-as dori si eu sa am un arbitraj ca cel de astazi, in deplasare a spus Vasile Stanga la conferinta de presa.

Vedeti la pagina video, declaratia completa (click pe MENU, apoi click VIEW MOVIES – apoi selectati declaratia dorita)

Derbyul de la juniori castigat tot de Resita

Handbaliştii de la Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reşiţa au câştigat primul meci oficial disputat în 2010 în Campionatul Naţional al Juniorilor I. În etapa a patra a returului Seriei D, elevii profesoarei Lucia Moruţ s-au impus sâmbătă, la Tg. Jiu, în faţa echipei Liceului cu Program Sportiv, cu scorul de 30-25 (13-11).

A fost o premiera in mass media noastra pentru promovarea unui club din handbalul romanesc, ceea ce a realizat eurohandbal si vrem sa le multumim organizatorilor de la Tg Jiu, pentru colaborare si buna propaganda facuta spectacolului handbalistic in special si sportiv in general, intr-un cadru de fair-play desavarsit.

JOACA HANDBAL! cu ENERGIA TG JIU si Radio Infinit – Gorj (corespondent Calin Stoleru)