Cetate Devatrans – Rulmentul Brasov 32 -25

Fara antrenor principal la timona, deoarece profesorul Cosmin Hendrea si-a depus demisia de la formatie la inceputul acestei saptamani, formatia deveana CSM Cetate  l-a avut in meciul disputat sambata, drept coordonator  pe  finantatorul Marian Munteanu. Rolul i sa potrivit  omului de afaceri ,care a gasit solutia pentru a obtine cu formatia sa o noua victorie.

Drept este ca nici partenerul de intrecere, Rulmentul Brasov-cu Mariana Tarca in calitate de  antrenor principal, nu  mai este echipa care sa  starneasca teama pentru formatiile cu care evolueaza in teren. Astfel ca,  Cetate Devatrans a avut doar o singura varianta, victoria si a obtinut-o la pas, spre  deliciul spectatorilor din tribunele Sali sporturilor.

Cu  capitanul Carmen Cartas  in mare verva, cu  Georgeta Dinis- Vartic-pivotul – inspirat  si marele castig al echipei, Cetate a  condus din primul minut al partidei si nu a cedat deloc in  fata handbalistelor de sub Tampa.Daca in minutul 5 Cetate conducea cu  4-2, in min 10 gazdele inregistrau  un avantaj minim 5-4 . Pe tabela diferenta mentinut si in min 20  cand scorul a fost 10-9, pe o revenire  a  jucatoarelor din Brasov. Pana la pauza devencele au muncit serios si au reusit sa intre la vestiare cu   un plus de 5 goluri tabela aratnd  15-10  in favoarea celor de la CSM Cetate Devatrans.

Repriza secunda a  fost la discretia  handbalistelor  din Deva ,care au incercat si au reusit si cateva noi scheme spectaculoase si de efect , aplaudate de suporterii  aflati in tribuna.In min. 35 tabela arata 19-13 in favoarea  echipei locale iar in minutul 40 22-15, ccea ce  arata ca Cetate poate obtine  victoria   fara pera Mari probleme. Cea mai mare difrenta intre cele doua formatii am  inregistrat-o in min 53,  un avantaj de 10 goluri in favoarea gazdelor adica 30-20. Poate si  verva in care au evoluat  sau  bucuria unei victorii de palmares, a facut ca  echipa  din Deva sa reduca motoarele (min. 55 31-22) si sa permita  brasovencelor sa mai  inscrie  astfel ca la finalul partidei  tabela a aratat 32-25 pentru Cetate Devatrans.

Au marcat pentru gazde: Carmen Cartas, 9 goluri-3 din aruncare de la 7 m, Melinda Toth 7, Elena Moise si Georgeta Dinis-Vartic cate 4, Nicolic, Bardac si Trana cate 2 goluri iar Garipova, si Muczi cate un gol.

Pentru brasovence, dintre marcatoare, am notat  evolutia de exceptie a Roxanei Gheorghe Cherescu cea care a inscris 9 goluri-4 din aruncare de la 7 m, Simion, Teodorescu cate 5 , Patuleanu 3, Adiaconitei 2 , Denes 1.

Fara probleme arbitrajul prestat de brigada internationala (rezerva la cuplul danez Gjeding/Hansen la Finala CM China decembrie 2009 – primul cuplu feminin cu asemenea performante) Ana Maria Duta/Diana Florescu din Bucuresti.

Corespondent: Nicolae Gavrea – Radio Timisoara

JOACA HANDBAL! cu CSM Cetate Devatrans si Radio Timisoara