Alexandru Dedu - Felicitat de Regele Juan Carlos al Spaniei in 1988 dupa castigarea Ligii CampionilorLiga Profesionista de Handbal si-a desemnat saptamana trecuta presedintele. Alexandru Dedu a fost ales in functia de presedinte al LPH, pe o durata de 4 ani. “Iubesc mult handbalul. A fost si este viata mea. Visul meu este ca handbalul romanesc sa redevina ce a fost si vreau sa pun umarul la indeplinirea acestui deziderat. M-am intors in Romania fiindca este tara mea. Nici o secunda nu mi-am facut planuri sa raman in una din cele 4 tari in care am jucat. Dovada ca toti banii castigati, i-am investit in Romania”, a declarat Dedu.

Dedu, in varsta de 42 de ani, fost international al Romaniei, de trei ori castigator al Cupei Campionilor cu Barcelona (foto – felicitat de Regele Spaniai Juan Carlos in 1988) a acordat un interviu pentru Infobraila in care a povestit care este rolul Ligii Profesioniste de Handbal si ce anume ar schimba in handbalul romanesc.

La inceputul anului 2012 a fost infiintata Liga Profesionista de Handbal, acolo unde, pana saptamana trecuta interimar a fost acelasi Alexandru Dedu.

Cu o alta mentalitate si cu o alta viziune asupra handbalului, Dedu ne-a povestit cum a inceput el acest sport, ce sacrificii a facut pentru a ajunge la performanta si, cel mai important, ce are de gand sa schimbe in handbal, acum ca este la sefia LPH.

Mi-a placut handbalul de mic. La 10 ani, tatal meu m-a dus la CS CD Gherea, acolo unde antrenor la juniori era profesorul Ion Nicolae. Am renuntat la multe pentru handbal dar, in momentul in care iti place ce faci, nu exista sacrificii. Gandind din “afara cutiei”, vreo 25 de ani nu am avut vacante si weed-end-uri, au fost accidentari, interventii chirurgicale, etc. Oricum, cand am tras linie, am fost multumit si fara regrete”, a declarat Alexandru Dedu.

Venit cu o alta mentalitate din afara tarii, Alexandru Dedu ne-a spus ce mai trebuie schimbat la handbalul romanesc pentru a ajunge la valoarea celui de peste hotare. “Trebuiesc schimbate multe. As incepe cu legile nefavorabile sportului de performanta si as termina cu mentalitatile invechite in legatura cu tot ceea ce inseamna handbalul astazi”, a precizat acesta. Intrebat unde este mai greu, pe teren sau la sefia LPH, Dedu a declarat: “Inclin sa cred ca in momentul in care deciziile tale influenteaza si alte vieti, nu doar a ta, lucrurile sunt mai complicate”.

Trecand de la viata de sportiv la cea de presedinte al Ligii Profesioniste de handbal, Alexandru Dedu ne-a explicat ce reprezinta LPH si care este rolul ei. “Liga Profesionista este o asociere a cluburilor care activeaza in Liga I masculin si feminin. Rolul ei este sa apere interesele cluburilor amintite si sa reglementeze, organizeze si controleze competitia cea mai importanta din Romania, Liga I”, a precizat Alexandru Dedu.

Voia să ajute demult fără să ceară bani!

Dar, după spusele lui din 2011, în federaţia de handbal existau încă angajaţi care se tem de valul tânăr, cu sânge proaspăt. “Mi-am oferit serviciile fără să pretind un leu. Din păcate însă, mai trebuie să treacă multă vreme până când lucrurile se vor schimba. În federaţie sunt oameni care se gândesc doar la binele lor. Nu-i interesează viitorul acestui sport. E greu cu mentalităţile prăfuite. Handbalul românesc are nevoie de un plan nou”, a atacat acum 3 ani fostul pivot, care a îmbrăcat de 240 de ori tricoul naţionalei României. (Articol Alexandru Dedu atacă dur Federaţia Română de Handbal | Libertatea.ro )

Presedintele unei organizatii care incearca sa readuca handbalul acolo unde ii este locul a discutat si despre doua mari brand-uri OLTCHIM si MINAUR. Multe lucruri interesante au fost spuse de acesta la Braila…

Articolul integral – CLICK AICI! (sursa infobraila.ro)