Jakob Vestergaard in actiune - incearca sa transmita cat mai bine indicatiile!

Jakob Vestergaard in actiune – incearca sa transmita cat mai bine indicatiile!

LACRIMI DE DURERE! OLTCHIM ESTE CEA MAI BUNA ECHIPA DIN ROMANIA! NOROCUL NE-A LIPSIT, SAU POATE CA, NIMIC NU E INTAMPLATOR?! VOM FII MAI PUTERNICI SAU VOM AVEA UN VIITOR SUMBRU? SUNT ATAT DE MULTE CUVINTE CE POT FII SPUSE DUPA O ASTFEL DE INCLESTARE, INCAT POATE CA ISTORIA EI AR PUTEA FI SCHIMBATA…  

Pai da! Plang! Cand ma gandesc ca Manea a jucat aproape 120 minute si a gresit o minge in final, sleita de puteri dupa “bataia” cu cea mai buna jucatoare din lume pe acest post de pivot cum este Heidi Lokke! Plang cand ma gandesc ca Galca Ionela e la loc “caldut” in Franta in loc sa isi ajute colega si sa jucam o noua finala de Liga Campionilor! Dupa care putea pleca la orice echipa din lume! Plang cand stiu ca poate si ei ii pare rau acum, suspina in aceasta noapte in somn, cand scriu articolul, insa este ireversibil sa se intample acest lucru! Si aici este vorba de faptul ca noi romanii suntem asa cum suntem…

Plang cand stiu ca avem un strain care a inteles ca poate trai si intr-o alta lume! Pentru simplul motiv ca traieste pentru handbal! Acest mare antrenor Vestergaard (dublu castigator al Ligii Campionilor) ne-a invatat si ne putea invata inca multe in engleza, mai ales ca “adora” felul in care traim noi spectacolul sportiv din tribune, antagonic fata de tara sa rece! Plang cand stiu ca a pregatit aproape perfect tactic aceasta dubla cu un colos cum este Audi! Plang cand stiu ca este aproape imposibil
sa il mai pastram in Romania, stiind ca noi personal l-am facut sa se gandeasca la o astfel de provocare estica in primul interviu pentru Romania efectuat in exclusivitate de eurohandbal.ro, chiar anul trecut inainte tot de semifinala cu Gyor! Atunci a spus DA! Convins fiind ca publicul valcean poate fi al 10-lea jucator, atunci cand Oltchim avea o revenire epica in a doua repriza din mansa tur a semifinalei cu maghiarele, inscriind vreo 10 goluri consecutiv! “Fabulos la Valcea a fost! Da mi-ar place sa lucrez cu o astfel de echipa si o astfel de galerie in handbal” spunea el atunci!

Plang cand stiu ca puteam avea un pol de marketing la clubul Oltchim cu vreo 14.000 oameni la Romexpo peste vreo cateva saptamani! Handbalul ar fi batut un nou record de audinta in Romania cu Finala Ligii campionilor in fata unei asemenea asistente!

Plang cand stiu ca Europa handbalistica a inteles ca este un joc de viata si de moarte pentru Oltchim in seara de joi si a asigurat prin observatorul Nachevski si cei doi arbitrii sarbi impartialitatea de care aveam nevoie ca romani! Plang cand stiu ca presiunea enorma de la Veszprem i-a facut totusi sa greseasca in repriza a doua in favoarea gazdelor, de vreo cinci ori (2 de 7m aiurea si fortari usoare + vreo 2 eliminari usoare ros-albastre), mai ales atunci cand dominam cu autoritate partida, crezand ca ne-am desprins in castigatori! Da!… iar arbitrajul? Insa la un astfel de duel micile detalii conteaza!

Plang cand stiu ca am avut un “hot” intre noi dar NU o putem demonstra! Jucatoarea Katarina Bulatovic credea cu tarie in sansele noastre de a accede in ultimul act al competitiei inainte de mansa retur: “La Bucuresti am facut o gramada de greseli in primele 20 de minute. Nu pot sa inteleg de ce am jucat asa slab dar acest lucru trebuie sa ni-l amintim pentru inceputul de joc de la Veszprem. Tensiunea jocului a fost una normal dar poate pentru alte colege din dorinta de a face un meci mare tensiunea a fost si mai mare, nu stiu…“. Pe langa jocul catastrofal facut de campioana europeana in exercitiu si la nationala si la echipe de club, ea ne-a oferit un licar de lumina si speranta cu golul de 25-23 si tot ea a scapat-o lejer pe Lokke imediat, pentru 25-24. Plang cand stiu ca oricand poate ajunge la Skopje si NU la Gyor ca sa NU mai putem zice nimic de ea! Insa putem spune cu certitudine ca acum mai putin de un an “manca si rupea” din parchet la Olimpiada, dezgustata de prestatia arbitrelor Bonavetura – surioare, in celebra finala cu Norvegia! Sau plang cand ma gandesc cum “bombarda” plasa in finala cu Gyor la Podgorica si acum – in schimb, a fost o utopie!

Plang cand stiu ca aceasta a fost o ultima sansa pentru sportul de echipa romanesc! Oltchim insa, trebuie sa continue! Orice ar fi! Si poate ca multi din conducerea acestei tari vor intelege ca o alta sansa nu vom mai avea decat plecand ca suport de la un astfel de meci! A fost incredibil! A fost senzational! Epic! Si totusi plang…si nu poat sa ma duc sa dorm! Plang cand stiu ca aceasta echipa si-a jucat un viitor, care in aceste momente e sumbru!

FORZAAAA OLTCHIMMMMM!!! DESTEAPTA-TE ROMANE!

Felicitari conducerii CS Oltchim Rm.Valcea si jucatoarelor pentru spectacolul oferit si in sezonul 2012-2013!