Cristina Neagu la 7m, in Finala LC 09/10 cu Viborg, a revenit pe teren si isi doreste o noua Finala! – Foto colectie eurohandbal.ro

NE OCUPAM DE UN PROIECT IMPORTANT SI PROMITEM CA DIN DECEMBRIE VOM DEVENII MAI PUTERNICI, ALATURI DE HANDBAL! PANA ATUNCI ATENTIA NE ESTE CANALIZATA ASUPRA ACESTOR ASPECTE…VA RUGAM SA COMENTATI PE CHAT-UL EUROHANDBAL, EVENIMENTELE HANDBALISTICE IMPORTANTE!

Declaratii din cadrul formatiilor noastre dupa week-end-ul de succes – mai jos!

Oltchim a bifat primul succes in Liga campionilor dupa 30-25 cu Hypo dar cel mai important lucru este ca Neaguuuu a revenit pe teren cu o pofta extraordinara de handbal! Asemeni noua spectatorilor, jucatoarea noastra favorita in handbalul feminin a fost plina de “pasiune” la acest redebut si si-a ovationat suporterii intr-un stil de mare campioana! “Multumim Cristina ca ne respecti vs Va multumesc din suflet ca ati fost alaturi de mine in aceste momente de grea incercare sportiva” au fost asa spusele vorbe intre cele doua parti iubitoare de JOACA HANDBAL!  Jolidon a fost un adversar excelent pentru mult mai titrata Krim. La masculin jucatorii de la HC Odorhei au trecut clar de turcii de la Besiktas 40-33, iar Stiinta MD Bacau s-au calificat deja in turul 3 (ultimul inainte de faza grupelor) dupa doua victorii obtinute si cu sprijinul celui de-al 8-lea jucator – in fata Ystads IF (Suedia) cu 28-24 și 23-22

La sfârșitul săptămânii trecute, au avut loc primele partide din turul al II-lea al Cupei EHF la handbal masculin. Opt dintre dispute au programat ambele partide pe terenul uneia dintre echipe, cinci dintre aceste ”duble” disputându-se în week-endul precedent. Alături de Știința Municipal Dedeman Bacău,au făcut pasul spre turul următor Permskie Medvedi (Rusia), S.L. Benfica (Portugalia), KIF Kolding (Danemarca) și actuala echipă a lui Gurkovsky și Kurilenko – ex Stiinta MD Bacau, adica HC Motor Zaporozhye (Ucraina). HC Odorhei – Besiktas JK (Turcia) 40-33, cu returul in care echipa noastra pleaca clar favorita în 20 octombrie. Pe parcursul meciului gazdele au avut chiar şi un avantaj de zece goluri, insa relaxarea din final ii face sa fie inca atenti si la retur.

HC Odorhei–Besiktas JK 40–33 (23–14). Marcatori: Rusia 11, Kuzmanoski 9, Tálas, Florea 6-6 din 7m, Dinescu 4, Johannson 2, Ferenczi, Adomnicăi 1-1 din 7m.

OLTCHIM – Pivotul Oltchimului, Oana Manea, a doua marcatoare a partidei cu Hypo (5 goluri, după Bulatovic care a marcat de 10 ori), nu s-a entuziasmat după acest prim succes din Grupa A a Champions League. Manea a spus că ea și colegele sale mai au multe de pus la punct până când Oltchim va deveni o echipă omogenă, capabilă să câștige mult râvnitul trofeu. “Am început mai greu, cu trac, dar e bine că am câștigat până la urmă. A fost un nou început, iar asta s-a văzut în evoluția noastră. Mai avem multe de pus la punct, mai ales pe faza de apărare. Le vom pune pe toate la punct, pentru a deveni o echipă omogenă, să ne simțit cât mai bine pe teren și să greșim mai puțin“, a spus Oana pentru Digi Sport.

Oltchim Rm. Valcea: Bulatovici 10, Manea 4, Barbosa 4, Neagu 3, Jovanovici 2, Brădeanu 2, Managarova 2, Stanca 2,  Nechita 1

HYPO Viena: Acimovic 6, Do Nascimento 5, Diniz 4, Cavaleiro 3, Temes 2, Rodrigues 2, De Moura 2, Da Silva 1.

Formatia valceana se pregateste pentru disputa din Liga Nationala, etapa a VI-a, impotriva echipei S.C.M. Craiova. Jocul este programat in ziua Marti, 16.10.2012, la Sala Sporturilor “Traian” din Rm. Valcea, la ora 18:00.

STIINTA MD BACAU – interul dreapta Cristian Ghiță: ”Duminica am avut un meci mult mai greu decât cel de sambata, fiindcă deja ne cunoșteam mult mai bine unii pe alții. E foarte obositor să joci două meciuri în două zile, iar asta s-a văzut în ritmul de joc, care a scăzut foarte mult. Am încercat să ținem aproape de adversari, fiindcă ei erau cei care trebuiau să se grăbească, să înscrie mai mult. Am încercat să fim cât mai lucizi, apărarea ne-a ajutat în multe momente, chiar dacă în atac n-am găsit mereu soluții. E bine că am dus aceste două meciuri foarte grele până la capăt. Ne-am simțit foarte bine în teren, jocul nostru începe să se lege din ce în ce mai bine, deși e greu să ai în teren un străin care nu știe bine limba, mai ales cu gălăgia din sală. Încet-încet prindem o formă și reușim să ducem o acțiune de la început până la capăt. Pentru turul următor, aș prefera o echipă accesibilă pentru a ne putea califica în faza grupelor, ceea ce ar fi un lucru extraordinar, am putea întâlni echipe dintre cele mai bune din lume, iar acolo crești cel mai bine. Aș zice că e de evitat echipa din Odorhei, fiindcă aș dori să mergem împreună în grupe, pentru a crește nivelul handbalului românesc.” a spus acesta pentru colaboratorul Sport.Bacaul.ro

JOLIDON CLUJÎnvinse de puternica echipă slovenă Krim Ljubljana, handbalistele de la “U” Jolidon promit să recupereze punctele în următoarele meciuri din grupa B a Ligii Campionilor. Prima ocazia va fi sâmbătă, când clujencele vor întâlni, pe teren propriu, finalista ediţiei trecute, Gyor. Directorul sportiv al echipei “U” Jolidon, Cosmin Sălăjan susţine că handbalistele clujene sunt dezamăgite de faptul că au pierdut meciul de duminica seară cu slovenele de la Krim Ljubljana (27-28), pentru că au fost atât de aproape de o victorie în deplasare, în Liga Campionilor. “Am început meciul mai greu, fetele au avut trac, le-a fost frică de acest meci. Şi-au dat seama că handbalistele de la Krim pot fi învinse, dar a fost prea târziu. Este de remarcat întreaga noastră echipă pentru cum s-a luptat în primul meci din Liga Campionilor. La final, fetele au fost supărate, am fost atât de aproape de un rezultat pozitiv. Vom vedea ce va fi în retur cu Krim. Le-au lipsit nişte jucătoare de bază acum, probabil le vor recupera până atunci. Noi luăm totul pas cu pas şi ne dorim să obţinem victorii în grupă”, a spus conform Citynews.ro – Sălăjan.