Chintoan a fost la inaltime sambata impreuna cu Tivadar si Paraschiv – la Jolidon.

UPDATE: JOLIDONUL ISI INDEPLINESTE VISUL – VA JUCA IN LIGA CAMPIONILOR DUPA 23-22 CU ROSTOV DON!

“Sunt fericit, azi este o zi mare. Am reuşit ceea ce nu am putut realiza în anii precedenţi, o calificare în grupele celei mai importante competiţii intercluburi din lume. Pentru noi acesta este momentul de vârf, e fără îndoială cea mai importantă performanţă din istoria echipei.Le felicit pe fete, felicit acest public minunat şi promitem că vom face tot ce va ţine de noi ca să-i facem în continuare mândri de noi, chiar dacă urmează să jucăm într-o grupă teribil de grea”, a declarat antrenorul Gheorghe Covaciu la finalul meciului.

Cea mai eficientă jucătoare a clujencelor a fost Carmen Cartaş, care a marcat de nouă ori în poarta rusoaicelor, urmată de Mihaela Senocico (5 goluri), Dincă (4 goluri), Chintoan (3), Tivadar şi Vădineanu (ambele cu câte o reuşită).

PARTIDA DECISIVA CE POATE ADUCE PREMIERA PENTRU TARA NOASTRA E IN DIRECT PE DIGISPORT! ATMOSFERA SUPERBA CREATA DE CEI 2.000 SPECTATORI SAMBATA, TREBUIE DEPASITA DUMINICA! DEOARECE FORMATIA NOASTRA E OUTSIDER IN INTALNIREA CU ADVERSARA DIN RUSIA!

Comentati LIVE TEXT in timp real pe CHAT-ul eurohandbal.ro duelul arbitrat de Zigmars Stolarovs  LAT  Renars Licis (Letonia)! 

Clubul clujean este organizatorul turneului 3 de calificare in Liga Campionilor, iar sâmbătă în Sala Sporturilor „Horia Demian”, formatia noastra vicecampioana „U” Jolidon a trecut de Murat Pasa (Turcia) cu 34-26, iar Rostov Don (Rusia) de RK Zajecar (Serbia) cu 29-28, astfel ca invingatoarele vor disputa FINALA pentru accederea in grupele CL, unde vor intalnii in meciuri spectaculoase pe mult mai titratele Györi Audi ETO KC,  HC Podravka Vegeta si RK Krim Mercator.

Asa ca cei din conducerea formatiei noastre fac apel la public sa umple pana la refuz sala la ora disputarii jocului decisiv, astfel incat fetele noastre sa reuseasca o noua performanta excelenta pentru handbalul feminin romanesc: 2 echipe – in premiera pentru Romania, sa evolueze in acelasi sezon de Liga Campionilor in grupele competitiei.

Vicecampioanele României s-au impus la scor în faţa unor adversare modeste în turneul preliminar al Ligii Campionilor de la Cluj, dar au întâmpinat probleme serioase spre finalul primei reprize, când turcoaicele de la Muratpasa au preluat iniţiativa şi au reuşit chiar să preia conducerea pe tabela de marcaj, la pauza (scor 18-16). După pauză, “U” Jolidon a revenit în joc, însă clujencele au avut nevoie de mai bine de un sfert de oră pentru a readuce lucrurile în făgaşul lor normal. Pe finalul partidei, oaspetele au cedat total, iar scorul a luat proporţii.

La meci au asistat printre alţii şi Cristian Gaţu, preşedintele FRH, antrenorul echipei naţionale Gheorghe Tadici, dar şi Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, din ce în ce mai des prezent la manifestările sportive din oraşul de pe Someş.

Shymkute Regina (fosta jucatoare a Oltchimului) a fost principala arma de gol a formatiei din Rostov pe Don in confruntarea cu RK Zajecar-ul lui Talida Tolnai, reusind sa inscrie de 9 ori in poarta aparata goalkeeper-ul formatiei din Serbia. Anul trecut, formatia rusa a iesit inca din primul joc afara din turneul de calificare in Liga campionilor, dupa ce a pierdut cu Viborg 17-24, fiind invinsa apoi si al doilea joc – chiar in de catre jucatoarele formatiei intalnite ieri, in sala Horia Demian. A participat in sezonul trecut al Cupei Cupelor astfel, inca din turul 2 si a ajuns pana in 16-imi, unde a fost eliminata de FTC – Rail Cargo Budapesta cu 55-45 la general!

La formatia din fostul spatiu sovietic au ajuns si jucatoare de la castigatoarea Ligii campionilor – Buducnost Podgorica: Barjaktarovic Sonja (MNE), Djokic Ana (MNE)

Marcatoarele Jolidonului: Paraschiv şi Tivadar (ambele cu câte 8 goluri), Chintoan (7), Vădineanu şi Cartaş (4) şi Dincă (3).

Printre marcatoarele jucatoarelor de la Muratpasa s-a aflat si o romanca – Cărbune cu 2 reusite.

Sursa foto: citynews.ro