Noul star al lui PSG – Luc Abalo, 8g cu Cesson in prima etapa l-a lasat pe Mikkel Hansen in plan secund! (foto ff-handball.org)

PSG Handball – Cesson Rennes Métropole Handball 34-23 (15-12) in prima etapa a campionatului francez din 2012. Noile vedete transferate de parizieni dau o aura de celebritate formatiei din capitala Frantei, care are prim obiectiv calificarea in Liga campionilor si detronarea Montpellier-ului lui Karabatic in LNH Franta, in sezonul acesta. Lotul complet a unei formatii care va avea un cuvant greu de spus in Europa in urmatorii ani – mai jos! 

Galerie foto cu Mikkel Hansen si celelalte achizitii de renume ale PSG Handball – mai jos!

PSG Handball a pierdut sezonul trecut confruntarea cu Cesson 26-28 chiar la Paris! Insa bugetul de 10 milioane de euro pus la dispozitia clubului de handbal din capitala Frantei – incepand cu acest an, au dus astfel, la o diferenta de 13 goluri in aceeasi confruntare, doar dupa cateva luni!

Jucatorii ca Hansen(Dan) Kopljar (Cro), Hallgrimsson si Gunnarsson (Isl), Dinart, Abalo si Honrubia (Fra), sunt staruri care odata aduse sub culorile bluemarin-red, au transformat peste noapte o echipa de pluton din Franta, intr-o candidata serioasa la trofeul Champions League, lucru posibil insa, doar din sezonul viitor. Insa, Montpellier-ul are acum un adversar pe masura in Ligue 1, iar PSG va urmarii astfel sa isi indeplineasca primul obiectiv – castigarea titlului.

In partida cu Cesson, Mikkel Hansen s-a grabit sa inscrie cat mai repede pentru prima data in tricoul lui Paris SG, insa doar dupa cateva ratari a reusit sa o faca in min.9, pentru 4-4 pe tabela. Meciul a fost echilibrat in prima parte, dovada ca PSG inca nu este o echipa legata ci doar o legiune de staruri. Desprinderea s-a produs abia in repriza a doua din min.42 cand era inregistrat pe tabela un 22-18. In final a fost o victorie clara, spectaculoasa si aplaudata de cei 10.000 spectatori, insa la fel au observat si tehnicienii francezi, ca PSG nu este inca o formatie unitara, o forta de grup. Dar probabil ca timpul le va rezolva destul de usor aceste probleme din startul unei noi ere la Paris: JOACA HANDBAL!

Principalii marcatori in PSG Handbal – Cesson Rennes Métropole Handball 34-23 (15-12)

PSG: ABALO LUC 8g (12 aruncari), HONRUBIA SAMUEL 6g (9 a), HANSEN MIKKEL 5g (10 a), GUNNARSSON ROBERT 4g (6 a)

CESSON: DORE BENOIT 7g (8 aruncari), POLYDORE YANN 4g, LEBOULAIRE LéO 3g

LOTUL SENZATIONAL AL LUI PSG HANDBAL (sezon 2012-2013): PORTARI – Annonay, Sierra (venit de la Valladolid, D1 Spa). JUCATORI DE CAMP: Clementia, Nivore, Hallgrimsson (Isl) (venit de la Hanovra, D1 Ger), Claire, Diaw, Garcia (Esp) (venit de la Ademar León, D1 Spa), Ouksir, Praznik, Gunnarsson (Isl) (venit de la Rhein-Neckar Löwen, D1 Ger), Abalo (venit de la Atlético Madrid, D1 Spa), N’Diaye, Ortéga, Hansen (Dan) (venit de la AG Copenhague, D1 Dan), Dinart (venit de la Atlético Madrid, D1 – Fra), Honrubia (venit de la Montpellier, D1 – Fra), Kopljar (Cro) (venit de la RK Zagreb, D1 Cro), M’Tima, Bojinovic (Ser) (venit de la Montpellier, D1 Ser).

GALERIE FOTO DE LA PREZENTAREA NOILOR ACHIZITII INAINTE DE JOCUL CU CESSON (foto ff-handball.org):

in curs de scriere…