V.Stanga – debut excelent la CSM!

JUCATORII LUI POLI – CAMPIONI IN AMICALE, STÂNGACI IN CAMPIONAT! ANTRENORUL VASILE STÂNGA LE IA SI PUNCTELE SI LE TRANSMITE TIMISORENILOR SA SE INFORMEZE CORECT! DUPA CE A FACUT CURATENIE IN CONDUCEREA CLUBULUI – SCAPAND DE V.SAMUNGI, O NOUA ECHIPA INTERESANTA PE FIRMAMENTUL LNHM, LANSEAZA FOSTUL SELECTIONER LA CSM BUCURESTI, O DATA SI CU REALIZAREA UNOR TRANSFERURI EXCELENTE!

“Handbalul in Romania NU mai trebuie sa se joace matinal!” Declaratie Vasile Stanga – mai jos!

Politehnica a cedat destul de clar în prima etapa a LNHM la Bucureşti, pe terenul echipei CSM, cu 25-28 (12-18), după o primă repriză foarte slabuta in comparatie cu ce anuntau cei din conducerea timisoreana prin vocea vicepreşedintelui – Ioan Covăsânţan. Vasile Stanga i-a raspuns elegant acestuia, cu privire la acuzatiile lansate inaintea partidei, printr-un joc excelent de atac si o victorie clara – fara probleme de arbitraj, dar a si completat ca oaspetii nu s-au informat corect inainte sa vorbeasca!

CSM, care a realizat câteva transferuri interesante în această vară, iar de la 8-8 ceva s-a intamplat iar gazdele s-au desprins la şapte puncte încă din prima parte. Diferenţa maximă avea să fie atinsă însă în partea a doua, când gazdele s-au distanţat la nu mai puţin de nouă goluri diferenţă, după care au putut reduce din motoare. De la oaspeti interul Stan chiar daca a fost aruncat in lupta se pare ca nu este refacut complet, avand o evolutie stearsa la fel ca si un alt om cheie din angrenajul oaspetilor – capitanul Fenici.

Antrenorul Vasile Stângă ne-a declarat luni dupa meci ca timisorenii s-au lamentat degeaba inaintea jocului: “In primul rand – referitor la faptul ca echipa mea nu a vrut sa se televizeze partida, echipa oaspete are o informatie eronată! Noi dorim sa fim vazuti in toata tara la orice partida, insa handbalul NU se mai joaca la ora 11:00 dimineata daca dorim spectacol, asa cum ar fi vrut Digi. Va dati seama ca spaniolii care i-am adus jucau numai de la ora 20:00-21:00 in campionatul iberic, astfel ca noi ne-am antrenat doar de la ora 19:00 seara cel putin! Hai sa zici ca acceptam sa jucam de la ora 17:00, insa nici la aceasta ora nu s-a dorit transmiterea meciului.CSM Bucuresti NU va juca in acest sezon pe teren propriu decat la aceste ore pentru ca handbalul numai in Romania se mai joaca la astfel de ore matinale!

In al doilea rand, arbitrajul cred ca a fost total impartial spre deosebire de ceea ce insinuau oaspetii nostrii de azi. Chiar mi-as dori sa am si eu astfel de arbitraje in deplasare

Iar in al treilea rand – referitor la partida, pot spune ca sunt multumit de achizitiile facute si de felul in care am stiut experimentat sa tinem de rezultat in a doua parte, dupa ce in prima am dominat copios.Jucatorii iberici adusi pe filiera unor impresari cu care am tinut legatura in Spania s-au descurcat excelent, atat interul stanga Vasquez Diaz (Granollers) – care a si fost omul meciului in opinia mea, dar si coordonatorul Moya Florido (Porto Sagunto) sunt achizitii peste media campionatului nostru. Sa speram ca vom reusi rezultate cat mai bune in acest sezon“

Antrenorul Nedeljko Vuckovic a declarat după meci: “Decisive au fost momentele dinaintea pauzei şi din startul reprizei a doua. De obicei, primim 24-25 de goluri, dar de datat aceasta am încasat 18 goluri doar în prima parte. Noi am fost de vină, am fost prea pasivi cu excepţia lui Grasu şi Sabin Ignat.“

Interul stg Vasquez -8g (CSM) aici peste Grasu si Fenici (Poli), o achizitie reusita pentru Liga 1 de la Granollers -Spa

CSU Poli Timişoara nu are timp de remuşcări după prima înfrângere. Weekendul următor în sala “Constantin Jude” vine CS Caraş-Severin pentru “Derby-ul Banatului” iar cărăşenii au un ascendent moral după startul bun realizat în faţa Sucevei. De partea calalta CSM vrea sa arata suprematia in Bucuresti, in derby-ul capitalei cu Dinamo – echipa ce totusi s-ar putea sa nu mai evolueze nici in acest sezon acasa! Bamarenii aratandu-se interesati de o noua provocare, aceea de a putea intra inca din acest sezon cu fosta Minaur in Liga 1 printr-o fuziune cu echipa dinamovista.

CSM Bucureşti (portari Irimuş, Jorge Domingues): Vasquez – 8 goluri, Roşca 4, Savenco 3, Moya 3, Vujadinovic 3, Mironescu 2, Cristescu 2, Buşecan 2, M. Răpciugă 1. Au mai jucat Pătru, R. Răpciugă, Vukas.

CS U Poli (portari Djuricin, Antonaru): Grasu – 10 goluri, Timofte 4, Sabin Ignat 4, Mrakic 3, Fenici 2, Marius Ignat şi Lela, cîte unul. Au mai jucat Sărăndan şi Vasile. N-au evoluat Spahic, Cristescu şi Cotinghiu.

Arbitri: Marius Bărcan, Ştefan Ciurea (ambii Craiova).

Sursa foto dreapta: sporttim.ro