Ca si intreaga linie de 9m a bacauanilor ce nu a fost la inaltime ca alte dati – si interul dreapta Ghita a jucat sub asteptari.

Vineri de la ora 17.30, cocheta sală de sport ,,Gheorghe Bariţiu,, din Turda, a găzduit jocul de LNHM dintre Potaissa Turda şi Ştiinţa Dedeman Bacău, programat în prima etapă a sezonului 2012 – 2013. Declaratie selectioner Eliodor Voica si GALERIE FOTO – mai jos!

Chiar dacă turdenii lui Horaţiu Gal şi-au dorit mult victoria în acest prim joc pe teren propriu, ei nu au reuşit să o obţină în faţa vicecampioanei din sezonul trecut, pentru ca acestia au avut o concentrare excelenta in final si au salvat o infrangere ca si facuta chiar de evolutia lor.

Factorii care au generat această sincopă au fost: prea multele greşeli neforţate, ratările în special la aruncările de pe extreme, dar şi o ratare a experimentatului centru – Raul Marian, la aruncarea de la 7 metrii din final, precum şi deconcentrarii din ultimele 10 minute, cand nu au reusit sa apere avantajul de 22-19, datorita ineficacitatii din atac.

Vicecampionii au avut un start mai bun, reuşind să înscrie 3 goluri până în minutul 11, iar echipa turdeană nu a reuşit să înscrie primul gol, decât după 11 minute de la fluierul de start, prin Radu Lazăr, carea avea să fie pionul principal al angrenajului propus de Horațiu Gal în acest joc. Elevii lui Eliodor Voica, s-au distanţat la patru goluri (3-7) în minutul 18, dar turdenii au reuşit să revină pe tabelă de fiecare dată, consemnând un avantaj minim a oaspeţilor după primele 30 de minute de joc. Partea secundă a fost mult mai echilibrată, fiecare echipă trecând la conducere pe tabelă. Când au mai rămas 9 minute de joc, echipa gazdă avea un avantaj de trei goluri (22-19), dar greşelile inexplicabile făcute pe final de joc, au transferat cele două puncte în contul Ştiinţei Dedeman Bacău.

Eliodor Voica: ”Astăzi, Dumnezeu a fost din Bacău !” – interviu acordat colaboratorului sport.bacaul.ro imediat dupa joc.

Rep.: Se pare că semnalul de alarmă pe catre l-ai tras săptămâna trecută n-a avut mare ecou în rândul jucătorilor…

Eliodor Voica: E foarte adevărat că nu numai eu am tras semnale de alarmă, cu toții am sesizat anumite carențe. Din păcate, în momentul de față timpul nu mai este aliatul nostru, am pornit competiția cu jumătate de pas drept, în sensul că am jucat foarte prost, dar am câștigat două puncte. Nu asta e însă cel mai important, ci faptul că trebuie remediate cât mai rapid toate problemele, în primul rând cele de ordin relațional și apoi cele de ordin psihologic.

Rep.: Am observat cu stupoare că de la 9 metri nu s-a înscris aproape deloc.

E.V.: Este foarte adevărat, jucători care sunt și vechi și noi și de la care aveam pretenții n-au reușit niciun pic să facă un pas înainte. Împotriva unei apărări avansate pe care am întâlnit-o astăzi, noi am fost pasivi, mă refer la linia de 9 metri, în special la interi.

Rep.: Apropo de interi, de ce Da Silva a fost folosit atât de puțin ?

E.V.: În momentul de față, Da Silva are probleme de comunicare, a fost un meci foarte dificil pentru el. Fiind un jucător foarte înalt, îi este foarte greu să facă schimbări de direcție și să se impună în fața unei apărări foarte avansate cum am întâlnit noi astăzi.

Rep.: Se poate spune că a fost o victorie norocoasă ?

E.V.: Se poate spune că a fost o victorie foarte norocoasă sau că astăzi Dumnezeu a fost din Bacău!

Potaissa Turda-Ştiinţa Bacău 22-23 (10-12)

Potaissa Turda: Portari: Szabo (6 intervenţii), Mendrea

Marcatori: Lazăr 8 goluri (4 din 7m), Cîmpan 5, Munea 3, Iacob 2, Pavel 1, Ignat 1, Savic 1, Ştef 1, au mai evoluat: Dediu, Marian

Aruncări de la 7m: 5/4, Eliminări: Dediu, Savic

Antrenor: Horaţiu Gal

Ştiinţa Bacău: Portari: Tevzadze (10 intervenţii), Liszkai (4 intervenţii)

Marcatori: Păunică 5 goluri, Ghiţă 4 (4/7m), Novanc 2, Ramba 2, Dospinescu 2, Bondar 2, Georgescu 2, Rotaru 2, Păiuş 1, Voica 1, au mai jucat: Iancu, Da Silva, Manea

Aruncări de la 7m: 4/4, Eliminări: Ramba, Dospinescu

Antrenor: Eliodor Voica

GALERIE FOTO DE LA PARTIDA TRANSMISA DE COLABORATORUL NOSTRU TURDANEWS.NET: