Cristian Fenici anunta obiectivul lui Poli : EUROPA!

UPDATE: CSM BUCURESTI – Poli Timisoara 28-25 FINAL!

DUPA SUCCESUL LA SCOR INREGISTRAT DE CS CARAS SEVERIN CU UNIV.SUCEAVA, IN CARE ECHIPA LUI OMER A FACUT SPECTACOL CU ADRIAN PETREA LA TIMONA (10G); SI CEALALTA ECHIPA DIN BANAT DORESTE SA INCEAPA CU DREPTUL NOUA EDITIE DE CAMPIONAT, CU INTERNATIONALUL FENICI CE ANUNTA UN SEZON DE EUROPA PENTRU FORMATIA SA! INSA, GAZDELE CONDUSE DE ACUM DE FOSTUL SELECTIONER – VASILE STANGA, NU AU VRUT CA MECIUL SA SE TELEVIZEZE, CEEA CE TIMISORENILOR LI SE PARE INGRIJORATOR! VEDETI MA JOS – CE A SPUS DESPRE ACEST LUCRU, VICEPRESEDINTELE LUI POLI!

După peste 70 de sesiuni de antrenament, o pregătire centralizată şi 12 partide amicale, în sfârşit, handbaliştii alb-violeţi sunt gata de noul sezon. Primul mare examen va avea loc sâmbătă la Bucureşti, contra CSM-ului, o partidă extrem de importantă chiar din debutul acestui sezon de campionat. In fata timisorenilor se va afla un CSM Bucureşti nou – mult intarit, ce a făcut foarte multe achiziţii în această vară, printre care doi spanioli, doi sârbi şi un francez. Schimbările majore s-au răsfrânt şi asupra băncii tehnice, unde a venit Vasile Stângă, iar Valentin Samungi – despre care am anuntat de mai multe ori ca nu mai este potrivit pentru aceasta functie dupa scandalul in care a fost implicat CSM-ul anul trecut, fiind inlocuit cu Petre Branisteanu – noul Presedinte, pentru refacerea imaginii in special!

Obiectivul amintit de toţi invitaţii conferinţei de presă de la Politehnica Timişoara, ce a avut loc înaintea primei runde a Ligii Naţionale este: EUROPA! “Studenţii” îşi doresc să se claseze pe un loc de cupă europeană, a anunţat şi de această dată vicepreşedintele clubului timişorean, Ioan Covăsânţan, care a trecut în revistă achiziţiile făcute, dar şi perioada de pregătire cu meciuri amicale.

Căpitanul echipei, Cristian Fenici îşi simte colegii conectaţi la încărcătura unui meci dificil precum cel de la CSM Bucureşti, de sâmbătă, 15 septembrie, ora 17. “Sperăm să începem campionatul cu dreptul, pentru că asta a fost o problemă pentru noi în anii precedenţi. Eram învingători în amicale şi pierdeam în primele întâlniri oficiale; acum suntem motivaţi şi vrem să ne întoarcem cu puncte de la Bucureşti” a spus Fenici.

Tehnicianul Nedeljko Vuckovic nu-l poate folosi pe Silviu Băiceanu, dar îl va introduce în teren pe Ioan Stan, care s-a recuperat excelent după operaţia de ligamente încrucişate. “Depinde mult de concentrarea noastră; dacă o vom face ca la antrenamente ne vom apropia de un rezultat bun. Îmi pare rău că meciul nu se televizează, pentru a vedea o ţară întreagă cum joacă Poli. Trebuie să venim de la Bucureşti cu unul sau două puncte” a spus antrenorul sârb.

Se pare că antrenorul Vasile Stângă este cel care pune “gaz pe foc” anunta timisorenii. Partida trebuia televizată, însă CSM-ul refuză acest lucru, ceea ce induce o anumita ingrijorare in tabara oaspetilor, ce a fost prezentata explicit de vicepresedintele clubului banatean.

Am pregătit acest moment, debutul în campionat încă din iunie, când am disputat ultima etapă din sezonul trecut. Am urmat toţi paşii, am întărit echipa, am fost in cantonament, am jucat amicale cu adversari buni, ne-am propus un obiectiv îndrăzneţ, suntem pregătiţi. Din păcate, unii nu joacă cum trebuie. Mă refer la meciul cu CSM Bucureşti. În mod normal, conform unui protocol dintre echipe, oaspeţii au dreptul la un antrenament în sala de joc. Pe noi ne-au programat foarte târziu, la ora 21. Nu ar fi o problemă, însă ora de disputare a partidei ne-a deranjat. Domnul Vasile Stângă, un tehnician pe care-l respectăm, a început un război psihologioc. Partida trebuia televizată, postul Digi arătându-se disponibil pentru două ore de începere a partidei, 11, sau 13. Gazdele au refuzat propunerea, programând jocul la ora 17, mai era şi varianta 19, oră la care Digi nu mai poate transmite. Cine recurge la astfel de trucuri înseamnă că poate vrea să ascundă ceva. Dacă meciul nu va fi televizat, înseamnă că sunt unele lucruri care nu trebuie să se vadă. Ne este frică de arbitraj, dar nu mergem la joc cu acest gând. Mergem motivaţi cu dorinţa de a câştiga pe terenul lor“, a spus pentru presa locala banateana, vicepreşedintele clubului Poli TimisoaraIoan Covăsânţan.

CSM Bucureşti a dus o campania de achizitii foarte solida dupa scandalul in care au fost implicati anul trecut cu echipa masculina privind pariurile pe meciul cu Steaua Bucuresti si a reusit sa aduca mai multi jucatori straini si romani. S-au limitat la 5 din exterior – atat cat permite regulamentul in aceasta editie de LNHM. Astfel ca din punct de vedere al legaturilor de joc si relatiilor formatia gazda ar putea avea de suferit in acest start de campionat!

Achizitii din strainatate facute pe filiera Stanga: Vasquez Diaz (Granollers), Moya Florido (Porto Sagunto), Vukas (Steaua Roşie), Vujadinovic revenit in capitala de la fosta adversara a Stelei in sferturile Cupei Cupelor (Kolubara), Domingues Jorge (Guadalahara),

Achizitii de jucatori romani: Roşca – Maccabi Tel Aviv, Busecan – „U“ Cluj.

In tabara oaspetilor sunt anumite probleme medicale mai vechi: Nelutu Stan nu este recuperat 100% după problemele de la ligamentele încrucişate, însă este posibil să fie folosit, în timp ce din păcate, pentru Poli si spectacolul handbalistic in general, dar timisorean in special – Silviu Băiceanu, va fi operat şi va lipsi o bună perioadă de timp. In pregatiri Poli a fost campioana cu 8 succese la rand car vor sa fie continuate si in acest start de campionat. Formatia tip folosita: Lela, Grasu, Mrakic, Fenici, Vasile, Timofte, remarcîndu-se din nou ca principal marcator interul Andrei Grasu in aproape toata perioada de pregatiri. la echipa a revenit si portarul Milan Djuricin.

Astfel, sambata dupa amiaza se anunta o partida pe “viata si pe moarte” inca din prima etapa la Bucuresti! In care toata lumea spera ca va obtine victoria pe …”teren!” Politehnica Timişoara a plecat de joi, 13 septembrie. Jocul de sâmbătă, 15 septembrie (ora 17) se va desfăşura la sala “Lucian Grigorescu” – sediul FRH; şi va fi arbitrat de cuplul craiovean Barcan/Ciurea.

“JOACA HANDBAL!” cu Poli Timisoara si aspolitehnica.ro