Gabi Szucs & co a fost peste Oltchim 45 minute pe tabela de marcaj. Experienta lui Bulatovic si Barbosa au inclinat balanta in final spre Valcea

HC Zalău a pus 45 minute de presiune pe umerii campioanei României, ceea ce este pentru prima data dupa 2 sezoane cand se intampla asta cu o echipa din campionatul nostru intern care joaca impotriva Valcei. HC Zalău – Oltchim Rm. Vâlcea 20 – 22 (10 – 9) in restanta la etapa 1 din LNHF. Oltchim a gasit sprijinul necesar din partea guvernului in urma presiunilor puse de suporteri si toata lumea handbalistica din tara si va primii in acest sezon sprijin pentru desfasurarea activitatii de la CSM Bucuresti!

“Echipa din Zalău este puternică, puține formații din Europa au câștigat aici. La Zalău am făcut un meci perfect, înainte de Champions League”, a spus conform Digi Sport, antrenorul Oltchimului – Jakob Vestergaard.

În faţa unui public numeros, înghesuit în micuţa Sala ”Avram Iancu”, HC Zalău s-a duelat cu ”galacticele” de la Oltchim, într-un meci restanţă din prima etapă. Chiar dacă diferenţa între cele două formaţii este una destul de mare, lucrurile în teren au stat cu totul altfel. HC Zalău a deschis prima scorul şi a fost egalată abia în minutul 8. Paradele de excepţie ale Mihaelei Cheţa-Mureşan au fost completate în atac de Gabriella Szucs şi colegele, iar în minutul 18, echipa condusă de Gheorghe Tadici conducea cu (6 – 3)!!!

Imediat, antrenorul danez al campioanei a cerut timp de odihnă şi Oltchim a revenit în spatele Zalăului. Dar la pauză, echipa noastră a intrat la cabine cu avans de un gol, (10 – 9) şi chiar putea avea avans şi mai mare dacă Vali Beşe şi colegere erau mai atente în faza de atac. Andrada Pop a fost pariul Zalăului, după ce tânăra jucătoare a avut procentaj de 100 % la cele patru aruncări de la 7 metri în prima repriză.

Începutul reprizei secunde a găsit HC Zalău la conducere, chiar şi cu două goluri, (12 – 10, min 34), dar Vâlcea a revenit, graţie jucătoarelor geniale ca si Bulatovici sau Barbosa. Era trecut de minutul 40 şi echipa salajeana se lupta de la egal la egal cu campioana României. Unele greşeli atât ale echipei zălăuane, cât şi ale brigăzii de arbitri, au făcut ca în minutul 45, oltencele să preia pentru prima dată conducerea: 15 – 16! Însă ”dubla” lui Bulatovici a făcut ca Oltchim să se ducă la trei goluri (17 – 20, min 53).

Cam atât au putut fetele din Salaj, însă felicitarile pentru că au luptat de la egal la egal cu mult mai valoroasa echipă a Vâlcei sunt absolut meritate. Oltchim s-a dus şi la patru goluri, (18 – 22, min 57), dar Szucs şi Trif au înscris pe final, însă era prea târziu pentru a mai spera la ceva. Cea mai bună marcatoare a echipei noastre a fost Gabriella Szucs cu şase goluri, urmată de Andrada Pop cu patru reuşite. Pentru oltence, Barbosa şi Bulatovici au înscris opt, respectiv şapte goluri. Meciul cu Oltchim dă încredere echipei noastre pentru jocurile următoare, iar următorul meci, se anunţă unul extrem de dificil, la Corona Braşov, partida urmând a avea loc luni.

“Cred că meritam un egal, așa cum a fost jocul, dar sunt mulțumit că am făcut față 50 de minute unei multi-naționale”, a afirmat conform Digi Sport – Gheorghe Tadici, tehnicianul Zalăului.

HC Zalău – Oltchim Rm. Vâlcea 20 – 22 (10 – 9)

HC Zalău: Mihaela Mureșan-Cheța, Delia Ghilă, Adina Mureșan – Gabriella Szucs (6 goluri), Andrada Pop (4 – 4 din 7m), Alina Czeczi (3), Crina Ailincăi-Pintea (2), Valeria Beșe, (2), Andrada Trif (1), Roxana Varga (1), Florina Ciobanu (1), Carmina Bădiță,  Loredana Pera,  Ana Maria Șomoi şi Florina Țurcaș. Manager: Gheorghe Tadici 

 Oltchim: Silvia Navarro, Paula Rădulescu – Alexandrina Barbosa (8 goluri), Katerina Bulatovici (7), Aurelia Brădeanu (2), Iulia Managarova (2), Iulia Curea (1), Ada Nechita (1), Ramona Farcău (1), Ionela Stanca, Allison Pineau,  Adina Meiroşu şi Oana Manea. Antrenor: Jakob Vastergaard

JOACA HANDBAL! cu HC Zalau si colaboratorul sportulsalajean.ro