SUPER AVANCRONICA – Energia Lignitul Pandurii Targu Jiu – UCM Resita, sambata, 6 februarie, de la ora 17:00

Inedit : in deschiderea partidei – se va disputa si derby -ul juvenil intre cele 2 orase

Actualul si fostul antrenor al nationalei Romaniei, fata in fata, intr-un joc foarte important pentru ambele echipe. ENERGIA nu vrea sa isi piarda invincibilitatea pe teren propriu si sa isi apropie cat mai repede, un loc de cupa europeana. Orice punct pierdut de resiteni, ii indeparteaza de titlu, conditie impusa de conducerea clubului antrenorului Omer. Se anunta un meci TARE la Tg Jiu!Transferul lui Ghionea la banateni nu este inca perfectat. Stati aproape, vom reveni dupa partida cu cronica si declaratiile audio de la conferinta de presa. De asemenea vom incerca sa transmitem live video, conferinta de presa, precum si alte informatii de la fata locului.

Colaboratorul nostru www.arenabanateana.ro va aduce ultimele informatii inaintea partidei derby a etapei, impreuna cu site-ul clubului resitean www.ucmsport.com si eurohandbal.ro.

Echipa UCM Resita porneste cu gandul la victorie in intalnirea din deplasare cu formatia Energia Lignitul Pandurii Targu Jiu, de sambata, 6 februarie, de la ora 17:00, in etapa a XV-a a Ligii Nationale Masculine de Handbal. Dupa ce in tur Pandurii pregatiti de Vasile Stanga au fost intrecuti clar de UCM Resita in Polivalenta resiteana, scor 30 -23, dorinta de revansa pe teren propriu este absoluta pentru gorjeni, mai ales ca in turul campionatului echipa din orasul lui Brancusi nu a pierdut nici un punct pe teren propriu, acestia invingand, dupa un meci fantastic si pe campioana HCM Constanta, aceasta venind atunci dupa victoria cu Montpellier din liga Campionilor!.

Antrenorul Vasile Stângă declara inaintea acestui meci:

Va fi un joc foarte dificil pentru ca avem in lot, dupa meciul din deplasare, mai multi accidentati. Nu au timp de recuperare si nu ne vom putea baza, in special, pe serviciile lui KUKRIKA, la jocul cu resitenii. Ante KUKRIKA va veni la meci dar in postura de spectator, Florea isi continua recuperarea, sub stricta supraveghere a maseorului echipei, Petre Tocaru, dupa o intindere suferita la jocul anterior iar marti seara, la antrenament nu a putut participa nici Bogdan Criciotoiu care acuza o entorsa, cu toate ca nu a fost folosit nici un minut la Suceava. O inflamatie mai veche la glezna, nerecuperata total, care a recidivat“.

In tabara lui UCM Resita, antrenorul Aihan Omer spera ca pana la meciul cu Pandurii Targu Jiu, extrema Valentin Ghionea, unul din jucatorii exponentiali ai nationalei de handbal a Romaniei de la Campionatul Mondial din Croatia, sa poata evolua sub culorile alb-albastre. Indisponibil ramane in continuare pivotul ucemerist Florin Cuciula, aflat in recuperare.

Jucatorul Valentin GHIONEA nu este transferat  la UCM Resita, pana in acest moment, susţin oficialii clubului bănăţean. Valentin Ghionea este inca jucatorul formatiei maghiare Pick Szeged, chiar daca handbalistul s-a pregatit in ultimele zile alaturi de formatia condusa de Aihan OMER.

“Ne dorim mult ca Vali GHIONEA sa poata face parte din lotul formatiei UCM Resita iar impreuna sa putem castiga in 2010 Cupa si Liga Nationala Masculina de Handbal.Desigur, preferam ca pana la partida cu Energia Pandurii Tg. Jiu, Valentin GHIONEA sa fie transferat la UCM Resita si sa evolueze sub culorile noastre.  Aceeasi dorinta si-a manifestat-o si Valentin Ghionea.Cu siguranta suma de transfer vehiculata  -150.000 euro, nu este cea reala, aceasta fiind mult mai mica. Un sponsor se va ocupa de plata  transferului jucatorului si de cheltuielile ulterioare, prin aceasta nefiind afectat bugetul pentru sezonul 2009-2010, alocat echipei de handbal UCM Resita”, a precizat ofiţerul de presă al UCM Sport Reşiţa, Sergiu Taban.

Fata in Fata: Daca Constanta nu juca in devans meciul cu Timisoara, se intalneau cea mai buna echipa din liga I, in jocurile de acasa (Tg Jiu) si cea mai buna echipa in jocurile din deplasare (Resita). Liniile CELUI MAI DETALIAT CLASAMENT din handbalul masculin romanesc (oferit, doar de eurohandbal.ro) pentru cele 2 team-uri, le aveti mai jos:

LINII CLASAMENT – TG JIU ACASA si UCM RESITA in DEPLASARE

Poz Echipa Etape V E I Goals Diff Pts M Gm M Gp

2

Pandurii Tg. Jiu

7

7

0

0

204 – 174

30

14

29.14

24.86

Poz Echipa Etape V E I Goals Diff Pts M Gm M Gp

1

UCM Resita

7

5

1

1

198 – 173

25

11

28.29

24.71

In concluzie, Energia Pandurii Tg. Jiu – UCM Resita, o partida de care pe care, precizează site-ul oficial al grupării bănăţene. Partida va fi arbitrata de Stark/Stefan – Buc.

INEDIT: Inaintea partidei derby a etapei din liga I masculin, se va disputa o alta intalnire derby, intre cele 2 orase, dar la nivel juvenil.

Sâmbătă, 6 februarie, vom avea parte de o „dublă“ Reşiţa – Tg. Jiu. Primii vor intra în arenă juniorii I de la Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reşiţa – locul 1, care vor înfrunta, de la ora 11, echipa LPS Tg. Jiu – locul 3 la egalitate  de puncte cu locul 2, în etapa a patra a Campionatului Naţional al acestei categorii de vârstă, Seria D. Echipele din Resita si Tg. Jiu sunt doua cluburi care dau an de an jucatori valorosi spre inalta performanta, iar profesorii de acolo merita felicitari pentru munca deosebita depusa in sprijinul sportului cu mingea mica.

JOACA HANDBAL! cu www.arenabanateana.roSursa ta zilnică de informaţii. Sport din Banat si clubul UCM RESITA (www.ucmsport.com)