Toma L(capitan HCM) – sfideaza gravitatia cu Flensburg in LC 10/11! Campioana din nou la inaltime pentru LC!

CE SPECTACOL AR FI FOST LA MAREA NEAGRA IN ACEST SEZON DE LIGA CAMPIONILOR, DACA HCM-UL AR FI AVUT SALA DE JOC OMOLOGATA DE EHF!

CAMPIONII ROMANIEI AU FACUT UN JOC EXCELENT IN PRIMA REPRIZA, AVAND IN PARADELE LUI POPESCU O POARTA ASIGURATA! IN ATAC, IBERICUL NOU VENIT – INTERUL DREAPTA JAVIER HUMET, SI-A ARATAT VALOAREA (4g/5a in 20 min), IAR CROATUL CUTURA A DAT CATEVA PASE EXCELENTE, CAPITANUL TOMA REUSIND FAZA MECIULUI CU O EXECUTIE A LA “MARICEL VOINEA”, DUPA O PASA PE LA SPATE DATA DE TUNARUL HUMET!

VIDEO – finalul partidei si bucuria de la Constanta, cu amabilitatea Digi Sport: CLICK AICI! Evolutia completa a partidei a fost LIVE TEXT in timp real pe CHAT-ul eurohandbal.ro.

Mana selectionerului Macedoniei – SUNDOVSKI, incepe sa se vada deja la Malul Marii Negre, iar noile achizitii se pare ca sunt adevarate “pietre pretioase” care ridica nivelul de pregatire a intregii noastre echipe, atat pentru Csepreghi cat si pentru mai tanarul Criciotoiu – in aceeasi masura! spectacolul din prima parte a fost “umbrit” de Adzic care a lovit dur aproape de centru terenul un jucator slovac si astfel a vazut ROSU direct.

In repriza a doua HCM a continuat spectacolul insa a gestionat rezultatul dupa un start mai putin reusit. În partea secundă, HCM a condus cu 7 goluri, 17-10 (31), Tatran a redus diferenţa la patru goluri, 17-13 (37), după care constănţenii au ajuns din nou la 7 goluri, 21-14 (46), iar apoi chiar la 8 (24-16, min. 52). Noi ne-am vazut de obiectiv, slovacii s-au enervat si au primit si ei un ROSU direct, astfel ca echipa noastra merge din nou in LC – pentru a 7-a oara consecutiv!

Din pacate atmosfera superba de la Constanta e greu de crezut ca o vom putea vedea la Buzau, in ciuda faptului ca in acest sezon avem o echipa care nu ne mai da emotii pe finalul jocurilor! E adevarat ca Tatran nu este un nume in handbalul mondial in acest moment, insa este o echipa cu traditie si istorie in Europa. Duminica HCM-ul a aratat ca o echipa matura care stie sa gestioneze bine un astfel de meci.

HCM trecuse sâmbătă de Loacker Südtirol Team (Italia), cu scorul de 33-22 in prima partida din Turneul de calificare in Grupele principale ale Ligii campionilor.

Câştigătoarea acestui turneu de calificare participa în Grupa B a Ligii Campionilor, alături de nume sonore ale handbalului continental: THW Kiel – campioana Europei, Atletico Madrid – vicecampioana Europei, maghiarii de la MKB Veszprem, slovenii de la Celje Pivovarna şi suedezii de la IK Savehof; astfel ca spectacolul este asigurat!

UPDATE:

Declaratie Dalibor Cutura: “Sunt foarte fericit că sunt aici. Am jucat foarte bine la acest turneu, ne-am atins obiectivul. Grupa din Liga Campionilor este foarte grea dar cred că această echipă se poate califica”

George Buricea a spus dupa calificarea in LC: “Suntem fericiţi că vom juca pentru a şaptea oară în Liga Campionilor. A fost pentru prima oară când am jucat un tur preliminar puternic. Era important pentru această echipă nouă a noastră să ne caificăm. Este un regret că în grupe nu vom juca la Constanţa.”

HCM Constanta: Mihai Popescu – 15 aparate; Toma – 7, Csepreghi – 5, Humet – 4, Cutura – 3, Sabou – 2, Val -1, Simicu – 1, Sadoveac – 1, Buricea – 1, Criciotoiu – 1 au fost marcatorii dobrogenilor.