HCM Constanta a pregatit faza II si contratacul pentru meciul de saptamana viitoare cu HB Montpelier din Liga Campionilor

Primul meci al bănăţenilor în 2010 a început în condiţii dificile, fără liderul apărării (Milan Mirkovic) în garnitura de bază. În aceste condiţii, HCM Constanţa a pus o uşoară distanţă încă de la început. Diferenţa a crescut după ce timişorenii au ratat pe fazele poziţionale, iar gazdele au “lovit” pe contraatac (16 goluri marcate în acest mod de formaţia dobrogeană). La pauză, scorul a fost 20-13 pentru campioni, iar în partea a doua constănţenii au mărit avantajul până la 14 goluri, în final de meci.

În ciuda rezultatului, antrenorul Politehnicii Municipal, Sabin Dacău, s-a declarat mulţumit de portarul Tcaciuc, care a apărat foarte bine mai ales în repriza a doua şi de interii David şi Spahic, care au marcat şi de la distanţă.

Chiar dacă am căzut moral în debut de meci, am văzut voinţă din partea băieţilor şi unele realizări, care îmi dau speranţe pentru meciurile următoare. Ne trebuie răbdare şi înţelepciune cu aceşti tineri” a spus Dacău la finalul partidei.

Principalii marcatori ai Politehnicii au fost David – 7 şi Spahic – 5, în vreme ce la constănţeni au punctat de cele mai multe ori Toma (6 reuşite), Băiceanu, Sadoveac, Sabou şi Mureşan (fiecare câte 5).

HCM CONSTANTA s-a pregatit pentru importantele dueluri din aceasta luna din Liga Campionilor, ea jucand la cererea expresa a EHF-ului, la mijlocul saptamanii viitoare, in deplasare cu formatia franceza HB Montpellier, deoarece 2 jucatori ai sai (tunisieni) vor participa la Cupa Africii.

Pentru Politehnica Municipal Timişoara urmează o nouă perioadă destul de lungă până la viitorul meci oficial, cel de pe teren propriu cu Steaua Bucureşti. Întâlnirea cu roş-albaştrii va fi în 17 februarie, la ora 16. Până atunci, handbaliştii bănăţeni vor mai juca două meciuri amicale cu echipe din Serbia, la Proleter Zrenjanin şi acasă cu Kikinda.

JOACA HANDBAL! cu www.arenabanateana.roSursa ta zilnică de informaţii. Sport din Banat si clubul HCM POLI TIMISOARA