Tricolorele mici au sanse la medalii la acest CM U18! Egalul cu Rusia este suficient pentru a scapa de Suedia – campioana en-titre, in sferturi.

UPDATE: ROMANIA – Ungaria 33-28 la Campionatul Mondial de handbal feminin in sferturile de finala! Tricolorele se califica astfel in semifinalele intrecerii dedicate junioarelor sub 18 ani ce se desfasoara in Muntenegru!

ROMANIA – Muntenegru 25-22 dupa ce la pauza tabela arata un incredibil 9-14!!! PRICOPI Andreea a reusit sa inscrie 10 goluri din 15 aruncari, iar TANASIE Ana a inscris 7g/10a – fiind principalele noastre marcatoare duminica! Partida decisiva pentru suprematia in Gr.B cu Rusia – marti la ora 19:15, disputa ce poate fi urmarita LIVE VIDEO! Romania este la un singur meci de “careul de asi” la acest Campionat Mondial dupa ce are in acest moment 6p din 6 posibile si conduce gr.B in fata Rusiei!

Interul stanga PERIANU Gabriela 2g/9a (Dunarea Braila) selectionata si la Romania mare pe vremea lui Voina, PRICOPI Andreea si DEDU Denisa -portar, ambele de la Rulmentul Brasov cu care Maria Tarca vrea sa reconstruiasca o echipa puternica sub Tampa si SAFTA Nicoleta 4g/6a – pivotul lui Oltchim, sunt doar cateva din numele mari ale nationalei noastre mici, care au intors incredibil o prima repriza extrem de slaba, cu un joc extrem de bun in aparare in ultimele 30 minute disputate cu organizatoarea turneului final – selectionata ex-yug, formatia din Muntenegru!

Tricolorele nu au inscris mai mult de 12 minute in ultima parte a R1 si gazdele au venit de la un 8-6 pentru noi la un incredibil 14-9 la PAUZA, avand in portarul PEROVIC Katarina un adevarat inger pazitor ce le-a “daramat psihic” pe jucatoarele noastre, mai ales pe cele de pe posturile de extrema si prin cele 3 aruncari de la 7m aparate!

De la cabine insa, a aparut o noua fata a echipei noastre iar apararea a inceput sa arate de ce suntem o nationala puternica la nivel juvenil! Am reusit sa ne apropiem la doar 1 gol de Muntenegru in min. 42′ si am jucat in continuare excelent chiar in ciuda reflexelor excelente ale portarului advers! In final nu am avut emotii decat la 23-21 cu 3 minute inaintea sirenei, cand am gresit mai multe mingi in atac si am jucat si in inferioritate numerica. In acel moment si antrenorul Popa Sevistean a avut o interventie excelenta printr-un Time Out solicitat excat pe momentul in care tinerele noastre jucatoare pierdeau mingea din posesie!

POPA Laura a mai inscris pentru tricolore 2g/7a. Formatia noastra a avut un procentaj de reusita al aruncarilor ingrijorator – de sub 50%, chiar mai mic decat al formatiei pe care a invins-o, Muntenegru reusind un 52,40%. Ne pregatim insa de sferturi unde s-ar putea sa intalnim mai mult ca sigur campioana en-titre Suedia ce a venit si la acest turneu final cu aproape aceleasi ganduri. In functie de rezultatul din ultima partida cu Rusia din Gr.B, ROMANIA va intalnii in sferturi Suedia (loc 1) sau Ungaria (loc 2) in acest moment in Gr.A. 

Rusia – Romania este marti de la ora 19,15 pentru suprematia Gr.B la CM Under 18 de Handbal feminin – LIVE VIDEO: CLICK AICI!

Suedia a câștigat titlul în Republica Dominicană în 2010. Primul titlu mondial de tineret a fost castigat de nationala din Danemarca (câștigătoare în Canada în 2006), urmată de Rusia (câștigătoare în Slovacia în 2008). Turneul final din Muntenegru este cel de-al patrulea turneu final mondial la aceasta categorie de varsta, pe care unele tari cum este Suedia pun un accent foarte mare pentru a asigura un viitor stralucit la prima reprezentativa. Echipa predecesoare a Suediei este cel mai bun exemplu pentru o dezvoltare constantă: deoarece aceleași jucătoare au câștigat Campionatul Mondial feminin de Juniori ce a avut loc în Republica Cehă – în luna iulie 2012, și va deveni acum parte din echipa mare la nivel național.

PRICOPI Andreea – cea mai buna jucatoare a Romaniei cu Muntenegru!